Új hozzászólás Aktív témák

  • Ferdzsoo

    addikt

    Interstellar

    Mint film:
    9/10.

    Erősen Spoileres.
    Tetszett, lekötött, jó a fordulat a végén, nagyon ötletesen ki van valálva. Persze logikai zavar az van benne nemkevés, pl amikor a szekrény túloldalán van először fiatal a lánya, amikor üzent neki(magának), 2 percel később meg már a felnőtt lányának üzen. Persze velem van a baj közben észrevétlenül utazott az 5 dimenzióban mindenhová. :)
    De számomra a legnagyobb hülyeség amikor leszálnak az első bolygóra aztán 1 óra 7 évnek felel meg. Ez miden realitást nélkülöz. Nem vagyok űrbuzi, olvastam pár érdekes rövidkönyvet, de ilyen eltérés még a fekete lyukak közvetlen közelében sincs, bőven nincs, ott is kb "csak"felére lassul az idő. Nemhogy a 61 000x -szeresére.
    Csillag, de még fekete lyuk sem képes ennyire lassítani az időt, nemhogy egy bolygó. Aminek a szöveg szerint ráadásul a gravitációja a földnek a 130%-a. Ami azt jelenti hogy 30%-al nehezebb a földtől. De azért az időt nem 30%-al hanem 61000x -esével lassítja a felszínén. Ez így korrekt. :DDD Arra nem is térek ki hogy a néger aki nemvolt olyan távol ettől a furcsa bolygótól, ha a bolygó ennyire befolyásolná az időt, akkor már a négert is befolyásolta volna aki fenntmaradt, mivel jóval közelebb volt mint a föld például. Szóval teljesen kusza az egész.
    Meglehetett volna oldani ezt az időutazást inkább úgy hogy a hajó közlekedik majd fénysebességgel (bár még ez is csak a 7800x lassulást eredményez kürölbelül (innen is látszik mekkora f@szság a 61000x-es lassulás.)
    de akkor legalább az időutazós résznek lett volna valami kis tudományos alapja...

    Nah midnegy tudom elvesztem itt a részletekben, de ez a rész nagyon távol áll a valóságtól, még az 5d-s időutazás is sokkal hihetőbb számomra a jövőben, minthogy egy bolygó 61000x-esére lassítja az időt.

    Mett démonos rész úgyahogy volt totál felesleges és értelmetlen is.

    A filmet amúgy biztosan újra fogom nézni főleg másodjára nézi az ember más szemmel, összességében is kiemelkedő alkotás volt, bővenszarabb filmeket láttam az utóbbi 2-3 évben. :K

    [ Szerkesztve ]

    "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Új hozzászólás Aktív témák