Új hozzászólás Aktív témák

  • NathanCullen

    senior tag

    válasz Huma #1897 üzenetére

    Én jobban szeretem az amerikai filmeket. Főleg, hogy teljesen más a képi világ, de az amerikai angol is jobban érthető. Az angol filmekkel (ha jól láttam írták is) az a baj, hogy összeszedik a különböző területekről érkező színészeket, és mindnek más az akcentusa. Eddig egyébként egyedül a Moon volt nézhető film, az általam látott brit filmek közül.

    Az utolsó off a részemről a témával kapcsolatban, bocsi a többiektől:

    Ezért is bírom mikor valaki beírja, hogy tök alap az angol és aki nem műveli az lusta és nem is akarja megtanulni. ... Te már minimum a tizedik ember vagy aki így áll hozzá a kérdéshez itt a fórumon és ez felettébb bosszantó.

    Én ezt egyátalán nem mondtam, hogy mindenkinek kell tudni, még véletlenül sem. Nálam okosabb emberek eldöntötték, hogy mindenkinek, aki iskolába jár, nyelvet kell tanulnia. Ez azt jelenti, hogy ők úgy látják, hogy mindenki képes nyelvet tanulni. Már pedig, ha tanítják, elvárható, hogy megtanulják. Általános iskolában pár szót, de egy egyetemet, komoly szakmát végzett egyénnek kötelező legalább olyan szinten beszélnie, hogy egy filmet megnézzen vele.

    Tehát nem mondom, hogy az idősebbeknek, vagy egy 30-40 éves pl. autószerelő beszélje a nyelvet. Miért is várnám el... Ne beszélje a huszonéves sem, ha nem tanulta. De akinek kötelező, az igen is beszélje, és ne keressen kifogásokat, hogy miért nem tudja. Mert nem tudják, nagyrészük csak makog...

    rt06 pontosan leírta, többet nem is tudnék mit hozzá tenni.

    Bocsi az offokért, befejeztem. :)

    Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1

Új hozzászólás Aktív témák