Új hozzászólás Aktív témák

  • j0k3r!

    senior tag

    válasz Elemental #165822 üzenetére

    Én is beszéltem bent a munkahelyen egy sráccal, aki olvasta a könyveket és amiket ő mondott a Dune "univerzumról" az tényleg baromi érdekes és izgalmas volt, csak ez a filmből egyátalán nem jött le. Ő maga mondta, hogy nagyon le lett butítva a történet a könyvekhez képest, és bizonyos karakterek indokolatlanul fontosnak vannak beállítva és nem csodálja, hogy nem hozott lázba annyi alapján, amit a filmektől kaptunk.

    Mondjuk teljesen érthető, vannak a zseniálisan megírt könyvek, amelyekben egy komplex és izgalmas világ van lefestve, amit odaadunk valakinek, akit igazából nem érdekel a történetmesélés. Remek ötlet :N

    “Frankly, I hate dialogue,” the filmmaker told the publication. “Dialogue is for theatre and television. I don’t remember movies because of a good line, I remember movies because of a strong image. I’m not interested in dialogue at all. Pure image and sound, that is the power of cinema, but it is something not obvious when you watch movies today. Movies have been corrupted by television.”

    Forrás: [link]

    Szerk: azt gondolom ez a pontozásokon is látszik. Akik olvasták a könyvet, azoknak nem kell azon agyalni, hogy ki-kivel van, mit-miért csinál, mert nekik minden világos, ezért tudnak teljes figyelemmel a látványra koncentrálni, anélkül hogy közben a hiányzó puzzle darabokon járna az agyuk.

    [ Szerkesztve ]

    some men just wanna watch the world burn...

Új hozzászólás Aktív témák