Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    Dune: part two (2024)
    Ha már ekkora érzelemviharok dúltak a film körül, meglestem én is. És... nem értem, vagy legalábbis sokáig nem értettem, mi ez a nagy felzúdulás. Az első két órában láttam egy filmet, ami nagyon lassan, ráérősen mesélget / festeget, nagyon erős az atmoszférája, kompetens, de nem kiemelkedő a karakterépítése (megtámogatva többnyire remek színészi játékkal), vizuálisan jobbára szuper néhány ikonikus jelenettel, viszont a a világépítése így is csak erős közepes - és persze ordít róla, hogy a film mögötti agy teljesen szerelmes az alapanyagba. Más szóval, egy az egyben az első rész ment tovább a könyv sztoriján, amihez egyébként eléggé hűséges volt - voltak változások, meg hangsúlyeltolódások, de én marhára feleslegesnek érzem ezen hőbörögni.
    Aztán az utolsó 30-40 perc szintet lépett, besűrűsödtek az epic jelenetek, és a történet meglehetősen drámai lezárását remekül sikerült a filmre vinni, abszolút átjöttek a dilemmák, amikkel Paul küzdött, és ügyesen villantotta meg a lehetséges következményeket is. Az egyetlen gyengébb jelenet talán a késpárbaj volt a végén, ahol a drámaiság oltárán kissé sikerült feláldozni a realitást - de nagyon ez sem volt vészes.
    Timothy Chalamet alakítása potenciális aggály volt a film előtt, de igazából nem volt vele gond - a dilemmázós jelenetekhez passzolt a feje, amikor meg badass-nek kellett lenni, akkor ezerféleképpen kerülték el, hogy plánba mutatni kelljen az arcát, úgyhogy örömtelien kevés jelenet volt, ahol látványosan nagy volt a kabát. Ezeket számomra bőven kompenzálta Rebecca Ferguson visszafogott erőtől duzzadó alakítása.
    Az első Dűnét is szerettem, a második meg ugyanazon a vonalon megy tovább, jó erős lezárással - what's not to like? Adok neki egy 9/10-et - talán kicsit elfogultan, talán benne van a regény szeretete, de ez nekem egy kiváló mozi. És a két filmet egymás mögé rakva teljesen reális a kiátlagolt 8.5 pont.

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák