Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    The Banshees of Inisherin 2022

    Gyönyörű fényképezés, remek beállítások, remek díszlet, kivétel nélkül szuper színészek, remek rendezés. Amihez jön egy iszonyatosan fragmentált sztori, ami nem tudja eldönteni, hogy allegória akar lenni vagy sem. Az implicit történetmesélés szintén nem segít.

    Fekete komédia helyett inkább dráma, annak bergmani, gilliami és tarri értelmében. Izoláció, kapuzárási pánik és depresszió, egy környezetben ahol kicsiben ugyanúgy esik szét a tanyasi társadalom, ahogy az nagyban is a szoros másik oldalán.

    7/10. Jobban használt (vagy teljesen kidobott) allegóriával és egy picit explicitebb történetmeséléssel simán 9/10 is lehetett volna, egy ponton elcsúsznak az arányai. Egy ideig nem fogom újranézni mert tényleg nagyon tömör nyomor, de kíváncsi vagyok, hogy öregszik.

    értékelés

    #158303gbors: Sátántangót sajnos még mindig nem láttam. Szinopszis alapján a fiatal generáció egyetlen tagja ugyanúgy öngyilkos lesz. A mértéktelen alkoholfogyasztás is megjelenik ahogy Tarrnál. Akinek van szépérzéke, az pedig vagy lelép (Siobhán), vagy depressziós lesz (Colm). Mindenki más pedig egyedülálló, nincsenek fiatalok, nincs munka, az egyetlen lehetőség pedig továbbállni.

    Egyébként ilyen szempontból Gilliam és Bergman is közel van mivel beállításokkal meséli a sztorit. Meg ott van Kubrick, talán még ő tudott ilyen jól mesélni az izolációról és magányról.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák