Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Plemya (The Tribe / A törzs)

    2014-es ukrán - cannes-i díjazott - dráma egy kijevi bentlakásos intézmény lakóiról, akik süketnémaságából adódóan a két órás filmben egyetlen szó sem hangzik el... és működik.
    Kilátástalan, nyers, kegyetlen, lehangoló.
    Egyszerűségéből fakadóan az agresszió brutálissá válik, az érzelmek a gyermekien fejletlen és az állatiasan bestiális közt ugrálnak, melyre az általános, totális közöny nyomja rá a bélyegét.
    A szereplők hitelesek, a közeg szörnyen realisztikus, habár jó kérdés, mennyire lehetséges ennyire elhagyatottan létezni a falakon belül és kívül... de sajnos látok rá esélyt.
    Utalásszerűen a kisebbek helye, szerepe is felvillan, és rálátást nyújt a felnőtt karrier-lehetőségre is, így egész korrekt vázlatként funkcionál (nem hullik szét a darab).

    Főhősünk a film elején érkezik, a film végén hatásosan távozik, és mi alászállását a pokol túl könnyen elérhető csapdájába feszülten követhetjük, miközben feltárulnak a(z) (erő)viszonyok, az életkörülmények, a tervek, a mindennapok tevékenykedései.

    Csak nagyon elszánt ínyenceknek, vagy maximálisan jókedvűeknek, esetleg katasztrófaturistáknak tudom ajánlani, de közönyt biztos nem hagy maga után.

    #értékelés

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák