Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Röviden és tömören az elmúlt hetek terméséből (értékelésnek semmiképp sem nevezném):

    A Bájkeverő (Bedazzled) engdub hunsub
    Nagyon-nagyon kellemes csalódás volt, úgy rémlett a film kb. Liz Hurley dekoltázsáról és egy-két szedett-vedett poénról szól, de nem, abszolút ötletes és hangulatos, helyenként sziporkázó mozi volt, remekül szórakoztunk. Fura volt angolul, eddig mindig magyarul láttam (utoljára kb. 15 éve).
    Teljesen jól fogadta az Asszony, hogy bármennyire is szeressem, Liz Hurley-ért bármikor azonnal elhagynám. :D

    The Hitman's Bodyguard + Hitman's Wife's Bodyguard engdub hunsub
    Semmi világmegváltó, és ha erre készül az ember, kikapcsolt aggyal nagyszerű szórakozás. Az első részben még nyomokban próbáltak valamit alkotni, de a második rész forgatókönyve szerintem bőven elfért egy post-iten. Egynek mindkettő jó volt, volt olyan szintű agymenés, hogy néhány évente újrázzuk, de a szintén a napokban újrázott Nice guys pl. jobb volt.

    Retfærdighedens ryttere (The riders of Justice - Az igazság bajnokai) dandub hunsub
    Na ez már nagybetűs FILM. Igen ritka vegyülete a komorabb drámának és a beteg humornak, szerintem képtelenség ezt tökéletesen ötvözni, ennek sem sikerült, de nagyon közel járt hozzá. Erős történet, remek rendezéssel és pazar színészi játékkal megfűszerezve. Talán nem a legjobb megfogalmazás, de néha úgy éreztem, mintha egy bosszúállós-pakolós paródia lenne. Megéri megnézni, nálam az év (múlt év?) toronymagasan egyik legjobbja.

    Jungle Cruise engdub hunsub
    Ékes példája annak, mekkora hiánycikk ez a zsáner. Egy közepesnél leheletnyivel jobb kalandfilm, de KALANDFILM!!! Rock-ot lehet szeretni és nem szeretni, mindkét oldalt maximálisan meg tudom érteni. Finoman szólva sem tartom jó színésznek, de csak sorra szállítja a szórakoztatóbbnál-szórakoztatóbb mozikat, és ha esetleg a kalandfilm kategória esetleg új erőre kap és valóban másodvirágzását élheti, abban bizony oroszlánrészt vállal.
    A film szerintem meglepően jól össze van rakva, külön-külön Blunt és Rock is sziporkázik (Emily szívem ráadásul szerintem remek színésznő is), de valahogy úgy érzem, a közös jeleneteik nem ütöttek eléggé. A CGI harmatos, de szerintem rendben volt, ahol kellett, ott jól nézett ki, ahol kvázi sokadlagos volt (háttér), ott azért kilógott. S ez volt inkább a szomorú számomra, nekem nagyon úgy tűnt, hogy a 90%-át egy studióban forgatták - egyszerűen mű szaga volt. (aztán lehet, hogy tévedek, de meglepne).
    Sokan húzták le a filmet, úgy hiszem, joggal, de mi összességében nagyon jól szórakoztunk rajta, nem unatkoztunk és biztos, hogy idővel újra fogjuk nézni. De lehetett volna ez még jobb, sokkal jobb is.

    The Gentlemen engdub hunsub
    Talán anno is ezt mondtam, most is úgy gondolom, a Blöff óta GR legjobbja. Tartottam az újranézéstől, nem véletlen halogattam eddig, de rendkívül frissnek és ötletesnek hatott, parádés, és végre emlékezetes jelenetekkel megpakolva. Nem tökéletes, de egyértelműen jó mozi, kiemelkedő színészekkel, mindenekfelett Hugh Grant és Colin Farrell viszi a pálmát, de én imádtam Matthew McConaughey és Charlie Hunnam karakterét is.

    The Man from U.N.C.L.E. engdub hunsub
    Nem vagyok egy elvakult Guy Ritchie rajongó, de ha ezt nem Ő rendezi, most sorokon keresztül ajnároznám - így viszont van bennem hiányérzet, nem is kevés. Azt hiszem nem lett volna szabad a Gentlemen másnapján újráznom.
    Az biztos, hogy magát, a '60-as évekbeli szövevényes-ügynökös világot még órákon (filmeken) keresztül tudtam volna élvezettel nézni (és hogy emiatt feltétlenül rá fogok majd pillantani a film alapját képező sorozatra). Mindenesetre úgy is, hogy ez egyik, ha nem a legjobb Bond film volt, amit láttam, nekem valami hiányzott belőle.
    A zenék mindenesetre nagyon rendben voltak!

    Fantastic Mr. Fox engdub hunsub
    Két dolgot nem értek. Az egyik, hogy került ez elém, a másik, hogy miért csak most.
    Még csak ismerkedem Wes Anderson munkáival, de ezután a film után azt hiszem jóval mélyebbre kell ásnom, mert ez bizony egy elképesztő filmélmény volt! Már önmagában az, hogy valaki a XXI. században még a timelapse technikához nyúl, megérdemel nálam egy kacagós kisötöst.
    De ez perceken belül duzzadt csillagos ötössé és úgy is maradt. 80 perc tömör kreatívitás és szeretet, csodálatos karakterekkel (és lehengerlő hangokkal, közülük is George Clooney és Meryl Streep lélegzetelállító volt!) és hol elgondolkodtató, hol megmosolyogtató, hol torokszorító jelenetek váltakozásával.
    Erre szoktam azt mondani, hogy "must see category" :K Zseniális.

Új hozzászólás Aktív témák