Új hozzászólás Aktív témák

  • callmeakos

    veterán

    LOGOUT blog

    Star Wars: The Last Jedi

    Na akkor én is hadd... gyerekek, ettől a filmtől leolvadt az agyam és a jó értelemben. Megszámolni nem tudtam mennyi alkalommal volt tátva a szám a látottak alapján, közben gondolván azt hogy ezt így hogy?! Számomra teljesen kijavította a Force Awakens hibáját, miszerint az a film szükségtelenül túl mélyen benne volt a New Hope seggében, és az újrakezdés mivolta miatt nem mert bátor és egyedi lenni. Na itt végre ez megfordult, és tényleg egy olyan Star Wars epizódot láttam amit eddig nagyon nem. Humorostúl, fordulatostúl mindenestül. Rengeteg minden tetszett, kezdve Luke őrlődésétől. Valóban alaptalan emózásnak tűnhet amit csinál, de egész szépen két mondatban megmagyarázta miért vonult el. Mert rászabadította egy hibából a galaxisra Kylo Rent csak azért mert Luke Skywalker akart lenni. A legenda. Mindenki példaképe.

    Aztán ott van Rey, az én drága szívemszottya hercegnőm. Annyira be voltam szarva hogy hátha meglépik azt a sablonos csavart hogy zavarában áttérítik a sötét oldalra, de nem. Kitartott a drágám, ezzel jobban erősítve azt, hogy egy erős jellem akit lehet szeretni főszereplőként még akkor is ha makacsul naív sokszor, de pont ettől szeretem őt.

    Aztán ott van Kylo Ren. Innentől kezdve senki nem róhatja fel neki hogy egy jellemzavaros pipogya emópatkány. Tény, a film nagy része azzal megy el hogy nem igazán tudja mit akar, és amikor már azt gondolnánk hogy a végén átáll a jókhoz, hopp, gondol egyet kinevezi magát Supreme Leadernek, mert mért ne. És a már itt tartok, Snoke. Sejtem hogy sokaknak a legnagyobb baja a filmmel Snoke Maulizálása lesz , de kérdem én: miért is? Miért olyan jó karakter ő hogy hirtelen hiba legyen, hogy egy nála sokkal rétegeltebb karakter felszeletelte? Ja mert badass kinézete és hangja van, meg hogy frankón tud pöccinteni az ujjaival, de semmi jelleme nem volt azon kívül hogy nagyon gonosz. Ha életben maradt volna nem lett volna más, mint egy utángyártott Uralkodó, akinek lehet ugyanolyan sorsa lett volna mint a donornak, azzal a különbséggel hogy ő még egy beképzelt tahó is volt. Tudta hogy Kylo Ren mennyire labilis belül és hogy küszködik belül, ennek ellenére előtte cukkolja őt, és néha nevetségessé teszi, és tudhatta hogy amennyire az ő markában lehet, annyira ellene is fordulhat ha nem vigyáz, és hopp, mi történt? Csak nézett nagyot mikor berepült egy kék fénykard 6 óráról. Nem kár érte, pontosan azt tette ami a legjobb volt: feltette Kylo Ren "i"-jére a pontot.

    Persze voltak furcsaságok amikkel én sem tudtam mit kezdeni. Evidens hogy Leia új képessége az hogyan lett lett előhúzva, de magyarázatként nem érem be azzal hogy Skywalker. Aztán ez a Rose-Finn duó annyira nem adta, bár tény hogy nem azért mert Rose karaktere semmitmondó lett volna. Csak ez a kötelező szerelmi szál, mert mért ne ugye. És végül azok a kurva PORGOK! Ahh, el se hiszem hogy Jar Jarnál van valami, amit jobban utálok ebben az univerzumban. Meg lehetett volna állni velük ott, amikor Chewiet szivatják a sült közelében, de nem, ezek a szárnyas szarcsimbókok egész végig ott röpködnek, rikácsolnak, hülye fejeket vágnak és befészkelik magukat a Falconba. Tiszteletlen fráterek.

    Akár hogy is, ez nálam bizony 9/10

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

    All→M8

Új hozzászólás Aktív témák