Aktív témák

  • Huma

    addikt

    válasz littlelion21 #39991 üzenetére

    Nem állítottam, hogy te mondtad. Pontatlanul fogalmaztam mert siettem. Az Inceptiont istenítők közül mondják rengetegen.
    "semmi szükség nincs rá, meg hasonló megjegyzésekre sem, köszi."
    Mert gondolom a te "a kritikádat - ne vedd sértésnek - végigröhögtem" megjegyzésedre feltétlen szükség volt...

    1) Az álom az álomban elem rengeteg filmben szerepel. A horrorfilmesek kedvenc eszköze. Egyik film sem épít kizárólag csak rá mint az Inceptionban, de azt mondani egy olyan dologra amit már vagy 30 éve kitaláltak, hogy eredeti elég erős túlzás.

    2) Nem vágom miből gondolod, hogy az egyes pont eleget tesz a zseniális jelzőnek. Még az Ink című film is zseniálisabb pedig alig ismeri valaki.

    3) Összetettnek összetett, de nem bonyolult. A kritikát is sietve írtam és sok olyan dolog van benne ami kiegészítést kívánna részemről. Viszont így a fórumrészben elkövetett hozzászólások egy része értelmetlenné válna. De lehet csinálok egy frissítést úgy hogy a régi cikket is meghagyom.
    Szóval összetett film. Pl A Forrás. Nagyszerű látvánnyal és zenével. Rengeteg szimbolikus tartalommal.

    4) Bocs, de hülyeség amit írsz. A Star Trekben lévő térugrást meg lehet magyarázni (ál)tudományos elméletekkel. A sci-fi lényege az hogy egy lehetséges világot alkotnak meg benne ami lehet akármilyen elszállt, de engedelmeskedik a fizika törvényeinek. Ha meg nem akkor az is meg van magyarázva (ugyanis már most is úgy vélik egyes tudósok, hogy a fizika törvényei nem egyetemesek). Ezért is hívják tudományos-fantasztikusnak.
    Ellenben ebben a filmben mit látunk? Azt, hogy az emberek valahányszor lejjebb mennek egy szinttel az elméjükben mind lassabban telik az idő a kinti világban és a felsőbb szinteken. Ez már persze önmagában baromság , de erre rátesz még egy lapáttal az, hogy teljesen elszálltak a mértékkel. Pl (már nem emlékszek a pontos számokra) alszik a fószer egy napot és az álomban, több szinttel lejjebb eltelik egy év. Ez magyarul azt jelenti, hogy az agya 365-ször gyorsabban pörög mint normál állapotban. Ez pont annyira lehetséges mint felhúzni egy 2Ghz-es procit 730Ghz-re.
    És még mielőtt elkezdenéd azt, hogy az emberi agy milyen rendkívüli dolgokra képes meg hogy nincs kihasználva stb, stb megosztom azt a tényt, hogy az emberi agy nagyon is jól ki van használva és már számtalan kísérlettel bizonyították, hogy nagyon is véges a kapacitása. Szóval sikerült úgy beállítani egy orbitális baromságot, hogy a legtöbb ember bekajálta.
    Ezek után már nehéz komolyan venni a filmet mint sci-fit mivel még a Harry Potter is valósághűbb. :D

    Az akciójelenetekben akkor egyetértünk nagyjából. Szerintem pl inkább csak rontott a helyzeten. Teljesen nyilvánvaló számomra, hogy csupán azért rakták bele őket, mert különben feleannyi néző sem lett volna.

    Jó alapötlettel bírt a film és lehetett volna zseniális műalkotás is, de nem lett az. Megmaradt középszerűnek. A zene az kétségtelen, hogy zseniális. Ha nem lettek volna benne felesleges akciójelenetek és nem épült volna az egész film egy tudományos képtelenségre akkor tényleg az évtized egyik legjobb filmje lehetett volna.

    Az Avatart sokkal többre tartom pl mint az Inceptiont. Amúgy az meg az a film amit divat fikázni. Pedig mit is kapunk?
    - Remek zene
    - Hihetetlen látványorgia
    - Kerek történet
    - Sok klisé
    - Kiszámítható történet

    Az a film egy olyan hihetetlen világba kalauzolja a nézőt, hogy az aki azon agyal, hogy de ezt már láttam a Pocahontasban annak valami baj van a fejével. Ráadásul hiába van tele klisével amikor remekül összeáll a film. Annak aki képes egy klisémentes filmet leforgatni a mai világban adnék egy Nobel díjat. Persze nem valami elszállt művészfilmre gondoltam. :D

    És a végére még a kiegészítés. Nekem igazából azzal van bajom, hogy egy középszerű filmet istenítenek és megpróbálják nekem bemagyarázni, hogy mekkora király film.
    Nekem is vannak olyan filmjeim amikről tudom, hogy középszerűek, de nekem hihetetlenül tetszenek bizonyos szubjektív okok miatt. (színészi játék, zene, mondanivaló, képi világ, stb) De mivel tudom, hogy középszerű, nem próbálom mindenkire rátukmálni, hogy ez az év legjobb filmje.
    Ellenben az Inceptionnal pont ez a helyzet. Amikor ment a mozikban még a csapból is az folyt, hogy mekkora film.
    Én nem ítélem el azt akinek az élete legjobb filmje valamilyen szubjektív ok miatt csak ne próbálja rám tukmálni az évtized filmje felkiáltással.

    (#39997) Integra:
    Szerintem én elsőre is megértettem a filmet. A sci-fi műfaja pedig inkább azoknak zavaros akik szerint az Inception megfelel a követelményeinek. Mivel én sci-fi és fantasy rajongó vagyok ezért az ilyen műfajú filmeket elég kritikusan nézem. (meg mondjuk a többit is :D )
    És az hogy a film alapötlete egy kapitális marhaság már önmagában elkaszálta nálam az Inceptiont. És az alapötlet alatt nem az álomvilágot értem, hanem azt amit fentebb is írtam.

    [ Szerkesztve ]

    Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Aktív témák