Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi-
tag
válasz
blueboi69 #98792 üzenetére
Amikor a Mondeo-t vettük, akkor egyik hétvégén elvittem asszonyt és a gyerekeket kocsit nézni. Megvolt az "approve" a típusra, a konkrét autót már egyedül vettem meg. Bár nem olyat, mint amit néztünk. Kombi helyett 5 ajtós, bár a kombi jobban néz ki még mindig. Bár annak a csomagtartóját nem tudnánk kinyitni a garázsban (a kocsi mögött kb. 30 centi hely van csak, különben kilóg az orra a helyről). Orral nem tudnék beállni (nem is tudok orral parkolni és azon az oldalt is fal van, az ajtót nem lehetne kinyitni).
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
tag
válasz
blueboi69 #98796 üzenetére
Társasház alatti mélygarázsban beálló. Jó hely, tolatva kell beállni, de egyébként is mindig tolatva parkolok. Jobbról kb. 50-60 centis fal van, hátul meg a garázs fala. Mellettem meg a Yaris, szóval csak magamat vagy asszonyt tudom szidni, ha nincs elég hely a két kocsi között. Yaris mellett elől van egy oszlop, tehát a következő beálló kb. a 40 centis oszlopszélességgel arrébb kezdődik. Viszont csak 5 méter hosszúak a beállók, a Mondeo meg 4,7 méter.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Phülöp
addikt
válasz
blueboi69 #98813 üzenetére
A két nagy teglalapot a középső elemhez rögzítő csavarok túl közel vannak egymáshoz, aránylag kis erővel ki lehet csavarni az egészet a ketszibe. Rakhatsz erre 2 tonnát is nehezéknek, az állvány ott ült a második padban fizikaórán, amikor a forgatónyomaték volt soron a tankönyvben.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Bujdy81
csendes tag
válasz
blueboi69 #98868 üzenetére
Miért jársz a 8ker gettós részén? Vegyél inkább rendes bontóban alkatrész a BMW-hez, nem kell guberálni!
Amúgy ez valóban nem sofőrbarát. A sofőrbarát az az, ami nekünk van, a 'panoráma tető'. Megállsz a lámpa alatt és látod.
Amúgy már alakulsz, kezdesz rájönni a kocsiban nem az a fontos, hogy hogyan néz ki, hanem az, hogy kik ülnek benne!
Meg hogy minél kényelmesebben elvigyen A-ból B-be. Minden más csak resztli.
-
Sipi-
tag
válasz
blueboi69 #98878 üzenetére
Vagy nem kell idegeskedni, csak elfogadni, hogy nem 70 perc az út, hanem 100-120 perc. Mi ezt szoktuk, meg csak este 7 után indulunk, ha vasárnap megyünk. Indulás előtt még megvacsorázunk, így nincs idegeskedés, hogy a gyerekek éhesek lesznek az úton.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
tag
válasz
blueboi69 #98906 üzenetére
Hmm, erről a vicc jut eszembe: Királyfi, hány éves vagy Te? ... És még hiszel a mesékben?
Szóval túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen. Kopó alkatrészekre garit adni? Kétlem, hogy pl. 8 hónap és 15ezer km után kicseréli neked a fékeket, ami kb. egy 200ezer forintos művelet Mondeo-nál (gondolom S-Maxnál is hasonló az árkategória).
Ettől még lehet jó. Alaposan meg kell nézni, vidd el szervízbe is, hogy alá tudj rendesen nézni és hibatárolót tudjanak olvasni. MK4 Mondeo-nál a tetőablak be szokott ázni, mert a vízlevezető a jobb A oszlopban megtörik és a kifolyó el is dugul lent.
Cégként adja el a kocsikat vagy magánszemélyként? Cég beszámolóját le tudod kérdezni a NAV-tólhttps://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
tag
válasz
blueboi69 #98908 üzenetére
Meg kell nézni akkor, legalább kikormolod a Fiestát :)
A 6.-7. ülés ismerős kocsijába nem lenne plug&play berakni, mert a csomagtartó oldalán van kis kar, amit meghúzva lehet azokat ledönteni. De az övé kb. 3 éves, bár nem tudom Te hány évest nézel majd.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
-NoVa-
addikt
válasz
blueboi69 #99010 üzenetére
A Subaruban is érik, már vagy 1000km van benne :)
A Volvoban meg érik a vezérmű, korban és kilométerben is. Lassan megvan 10 éve, és kilométerre is belegyűlt a csereperiódus. Meg a nyári gumit is át lehetne lassan rakatni, de most hirtelen felindulásból kicsit inkább Bánkon lazítás. -
halapidori
csendes tag
válasz
blueboi69 #98998 üzenetére
Sokórás szmókolásnál kifejezetten a természetes, nempréselt, hanem forgács, vagy darabka szerű füstfákat szeretik. Szerintem egy próbát megér sima grillen a füstölés, tényleg lehet egy kis plusz a kaja ízében.
Nem próbáltam, de ahogy én csinálnám:
-Jó minőségű keményfaszenet gyújtanék (gyújtófolyadék nélkül), ha ez szépen parázslik, és már nem füstöl, akkor
-rátennék a faszénre egy kis adag (fél csésze) dupla alufóliába csomagolt, előzetesen beáztatott füstfát, a csomag tetejét megszurkálva. Így lassabban ég el, nem kap lángra és szépen jön majd belőle a füst, ez fölé a csomag fölé tenném a húsokat.
-Aztán lefedném a grillt, hogy alaposan megismerkedjenek egymással a hús meg az aromák. (Tennék egy tálba egy kis vizet a hús mellé (vagy almalé, vagy viszki, vagy sör), ez biztos nem árt, de lehet, hogy nem is haszos.)
VAGYÁztatás után dobd rá a félcsészényi füstfát a parázsra, amúgy szokták ezt is csinálni, csak ilyenkor hamarabb leég, meg a faszén is elkezd újra füstölni, ami változtat(hat) az aromán. Nem rossz ez sem.
-
Jahno
őstag
válasz
blueboi69 #99032 üzenetére
Én ezer éve leszoktam a büdös cuccról. Ház körül mindig van valami aprófa, de ezer éve vettem egy tálca préselt kockát, az még kitart.
Füstölőből a Weber az persze, olyan. Bár ha a rárakott húst és mellette betolt sört nézed, akkor arányaiban lehet nem is drága. Addig az 50 literes zsákban 4-5ezresekért nem olyan vészes, kb. világ végéig kitartana nálam is.
A többi kiderül, egyelőre érkezzen meg a cucc aztán hajtani is kell.
-
Jahno
őstag
válasz
blueboi69 #99035 üzenetére
Nem faszénre írtam, hanem füstölősre. Szénből nekem van pár zsák brikett, az tárcsa alá jó volt, rácshoz most megint szívesebben használok sima faszenet. Brikett az zöld tojásba tök jó, felfűtöd, kész, de rács alatt nagyon elindul, aztán mire rá lehetne tenni a cuccot addig csak az idő megy meg igazából azért égeted el, hogy csökkenjen azt ereje, annak meg sok értelme nincs.
-
Vodike
tag
válasz
blueboi69 #99034 üzenetére
Az előbb kérdezted, hogy miről ismerhető fel a jó faszén...hát erről :-)
Én Landmann Restaurant Grill faszenet használok, ha grillezés van. Kurvajó illata van, magas hőfokon ég és a Metroban egy kurva nagy zsák (10kg) kb. 5-6 rongy.
Brikettből a bbq-ba viszont Webert használok legtöbbet, mert amellett, hogy gyorsan begyullad, stabilan gép és sokáig, pont ami egy bbq-hoz kell és nem kell bele sok.
Füstölőfából nekem be van tárazva alma, körte és cseresznye amiket innen-onnan kaptam, vágtam, szedtem össze. Azokból szoktam vágni, beáztatni és ahogyan Dóri írta vagy alufóliába csomagolom vagy, ha be vagyok baszva, akkor csak rákúrom a brikettre
Két külön világ, két külön sütési technikával. Nekem a bbq azért jön be jobban, mert gondozás mentes. Begyújtom az 1/3-át a brikettnek, 2/3-ra csak rárakom, bele a rubolt húst, aztán pár óra múlva ránézek.
Oldalasnál 3+2+1, marhánál 4+2+2 gyakorlatot követem.
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
Vodike
tag
válasz
blueboi69 #99044 üzenetére
Két külön dolog:
- faszén az relatíve gyorsan és magas hőfokon ég - grillezésre jó, tehát, hogy feldobd a flekkent, aztán megsüsd pár perc alatt fedő nélkül
- brikett az lassan, de stabilan ég (tehát stabil hőfokon) - lassú, low and slow technikához kell, tehát feldobsz egy 2-3-5kg-os tarját, oldalast, marhát EGYBEN és 5-8-12 óra múlva ránézel, végig fedő alatt, néha meglocsolod alma+ecet+kóla kombóval, stb. És igen a Weber brikett még 8 óra múlva is stabil hőfokon fog égni, míg akkorra már egy faszén rég kifogy.[ Szerkesztve ]
exTiga
-
Jahno
őstag
válasz
blueboi69 #99043 üzenetére
Max. beszélek az arccal és logisztikázzuk. Vagy nézzünk még körbe mit lehetne még.
Azt bírom nagy erőkkel ígérni, hogy jövő pénteken ha van rá opciója akkor felkapom, majd valamikor utána előfordulok feléd. Ha pár nappal előbb ötletelünk ezen a vackon, akkor már most pénteken Nálad lenne a cucc, de így nem tudom begyűjteni.
-
Jahno
őstag
válasz
blueboi69 #99062 üzenetére
Nálam max. a gyagya kutya borítaná fel, de én sem hagynám csak úgy magára. Úgyis idegesítene, hogy valamit piszkálni kell rajta, bár utolsó 2 nagyobbnál már 20 percre és 1+ órára le bírtam venni róla a szemem :-D
Délelőtt nálam semmi nincs. Meg milyen szúnyog? Estére eltakarodnak.
-
Bujdy81
csendes tag
-
Grillo
senior tag
válasz
blueboi69 #99034 üzenetére
Nekem lidles olcsó gyújtókémény van (anno majdnem vettem webert 15k-ért, de rájöttem, hogy nem gázszerelő az apukám), és 3 gyújtókockával alágyújtok, 20 perc alatt átég, és mehet a grillre.
Ha nem elég egy adag, akkor miközben sütök, bekészítek még egy kéménnyel.
Ezt a füstölős dolgot kipróbálom majd, úgyis akarok oldalst sütni. De nem 40 fokban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy kabaré volt az Edge 50 család belgrádi bemutatója
- Ukrajnai háború
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Apple notebookok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Futás, futópályák
- Formula-1
- GoPro Topic
- További aktív témák...