Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Villanyszereltem egyet. A konyhában még nem volt felrakva a lámpa az asztal fölé, mert a fali csatlakozót nem cseréltük ki. A villanyásszal ezt megejtettük legutoljára, aztán most volt végre érkezésem.

    Először szereltem egy kábelt a modern csatlakozóba, aztán felszögeltem a plafonra kis műanyag kampókkal, ahogy a helyi hülyék szokták a régi házakban. A modern épületekben már ténylegesen rejtve futnak a vezetékek (húúúú!), de ez egy 1972-es ház és egyes részein bevezették a mennyezetbe a csöveket, máshol meg jól nem. A konyhaasztal felett jól nem.

    Amikor az IKEA-s lámpát szereltem (Ranarp, csak fehér) akkor sikerült megroppantani a gyorscsatlakozóját, mikor levettem és át akartam vezetni a drautot a tehermentesítő hurkon.

    Onnantól kezdve az egyik oldalon nem fogta meg a vezetéket. Valahol volt elásva "csoki", de éppen nem találtam. Így akkor megoldottam egy huszárvágással. Van itthon egy rakás XT60-as RC csatlakozóm, ami folyamatos 60A-t tud elviselni. Nem 240V-on mondjuk, de a lámpához adott bedugós-nyomós csatlakozó annyira furvinyeknek tűnt belenézve, hogy az XT60-ban nagyon bizalmam volt.

    A lámpa oldalán könnyű volt beforrasztani a csatit, mivel azt simán megcsináltam az ebédlőasztalon. A plafonra felszögelt vezeték ellenben fej feletti forrasztást igényelt.

    Felraktam a fiam magasított gyerekszékét az asztalra, azon volt a páka trafója és a páka. Meg a hegytörlő persze. A kampóra odaragasztottam a kábelt, hogy ne ficeregjen, aztán az előkészített XT60-ast oda tudtam forrasztani. Előtte persze megcineztem a kábelvégeket. Még le is szigeteltem a kábeleket elektromos szalaggal, hogy tutira biztonságos legyen. Az egész miskulancia be van rakva egy kúpos műanyag elembe, ami takarja a kábeleket. Szóval minimális a rizikó.

    Bekapcsolva működött, nem volt elektromos zúgás és fény- és hangjelenség.

    Igény esetén vannak képek, ha valaki hüledezni akar....

Új hozzászólás Aktív témák