Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Ez valami kegyetlen.

    Olvasom a helyi lakóközösség facse csoportján, hogy valami dühös fejű töltöttgalamb nő fel van háborodva, hogy a fibert a kerteken keresztül akarják vezetni.

    A sorházak mögött vannak kertek, de mivel nincs kerítés, ezért sokan kiterjesztették a kertet a kommunális részre, ami már részben a telekhatáron túl van. Szépen legyepezték, vannak gyümölcsfák és bokrok.

    A fibert telepítő cég alvállalkozója most telepíti a vezetékeket, ahova majd be tudják fújni a száloptikát amikor a teljes hálózat ki lesz építve. Az első lépésként a házak belső és külső falára felrakták a "modem" dobozát, aztán az abba csatlakozó gégecsövet. Utána a második lépésben a házfaltól kivezették a vezetéket a telek határáig.

    Nálunk itt tart jelenleg a dolog.

    A következő lépés az, hogy a lakótelep területén a hálózatot elkezdik lefektetni, ehhez el kell jussanak azokhoz a házakhoz akik előfizettek az optikai netre.

    És itt durrant el a nő feje alighanem, hogy milyen jogon vezetik át "az ő kertjén" a vezetéket, amikor ő nem is rendelt ilyet. Hogyan csinálják máshogy? Levegőben? Vagy menjenek körbe csak őt ne zavarják?

    A legjobb, hogy a munkások lettek. Elég egyszerű melósok, de szépen dolgoznak és nem vágnak tönkre mindent. Óvatosan ásnak és visszatemetik az árkot és elegyengetik a füvet is rajta. Nálunk felszedték a kövezet szélét és szépen visszaépítették. Én beszélgettem a munkavezetővel, rendes csóka volt. Svédül nem tudott, ami itt biztosan borzasztó probléma, mert aki svédül nem tud az ugye minek jön ide. De ha angolul tudsz, akkor simán lehet velük kommunikálni. Meg főleg ha emberszámba veszed őket és nem csak foghegyről ugatsz nekik.

    Na most megy a fröcsögés a helyiek között, hogy ki kell hívni a rendőrséget, meg mutassanak papírt. Meg miért szombaton ásnak, amikor ők "más programot terveztek..."

    A legjobb, hogy valamelyik IQ-fighter kérdőre vonta az egyik melóst, mire megkapta a választ, hogy "boss says it is okay to dig here...." és kész.

    Én csak vinnyogok a röhögéstől. A melósokat sajnálom, hogy ilyen gyepesekkel vannak körülvéve, mikor ők csak végeznék a melót. Én főztem nekik KV-t, meg hoztam ki vizet és kaptak Pilóta kexet. Meg segítettem a csávóknak a csavarokat kiműteni a deszkákból és kapott kölcsön szerszámokat.

Új hozzászólás Aktív témák