Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Izgalmas!

    Tegnap este hívtak a fiber telepítő cégtől, hogy ma jönnének. 2018-ban költöztünk ide, akkor az előző tulaj szerint már 1-2 éve tárgyalták a fiber installációt a területen. A kivitelező, aki a hálót építi ki (de nem szolgáltat netet saját maga) nagyon lassan tárgyalta le a dolgokat. Amikor mi költöztünk akkor kellett éppen aláírni a szándéknyilatkozatot, hogy akkor szeretnénk mi is optikai kábelt.

    Két opció volt:

    - 5k SEK ha 2018-ban szerződöl
    - 25k SEK ha az első kör után akarsz csatlakozni

    Mi bejelentkeztünk az előző tulaj révén az első körbe. Aztán vártunk és vártunk. A kivitelező közben nevet váltott. A lakóközösség elkezdte tárgyalni, hogy nem kellene-e felmondani velük a szerződést, de aztán kifulladt az a vita is.

    És akkor tegnap este hívtak, hogy ma jönnének a "boxot" telepíteni.

    A vicc az, hogy az optikai háló még nincs sehol. És egy ideig nem is lesz, mert ha jól értem azokba a csövekbe nem tudnak telepíteni amiben az ősrégi koaxos TV-kábel alapú mai cucc fut. Részben az a cég birtokolja a csöveket és nem akarnak közösködni a fiberesekkel. Szóval akkor jön az ásás. És az szerintem nem megy majd gyorsan. Állítólag Karácsony előtt kész lesz. Csak azt nem mondták, hogy 2020, 2021 vagy 2022 :)

    Ha sikerül összehozniuk és lehet választani végre net szolgáltatót, akkor a Bahnhof lesz az. Ők azzal lettek ismertek, hogy amikor a svéd hatóságok és netnácik elkezdték vegzálni a békés polgárokat a szerzői jogok miatt, akkor egy csomó net szolgáltató azonnal kiadta az adatokat. A Bahnhof pedig naponta törli a logokat és alapból VPN-t ad és nem ad ki semmiféle adatot. Szóval jó lesz ez.

Új hozzászólás Aktív témák