Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz Grillo #43074 üzenetére

    Én alapvetően próbálok környezetet védő vagy nem feleslegesen romboló módon élni. De van egy határ, aminél a logisztika annyira komplikált lesz vagy én magam érzem tőle olyan pocsékul, hogy azt már nem vállalom be.

    Bringázom melóba, hogy ne fusson a kocsi feleslegesen. De vásárolni csak akkor megyek bringával, ha kisebb cuccról van szó és belefér időbe. Amíg volt az utánfutó el tudtam hozni nehezebb cuccokat is, de ott például a logisztika zűrös. Egy helyre tudsz menni, mert bezárni nem tudod a tartalmát és ha több helyre mész akkor simán kifoszthatják a futót, amíg te bent pingvinelsz a boltban.

    Optimalizálom a mosást és a mosogatást, de persze ezt sem lehet mindenen túl tolni. Például a kaját melóba műanyag szendvicszacskókban viszem (a legvékonyabb LIDL szendvicszacskó), amit nem kell elmosogatni. A szemetet itt elégetik, nem megy bele a tengerbe. Vagy áram lesz belőle vagy távhő.

    Minden lámpa LED-s.

    De például a gyereken eldobható pelenka volt. És ha betojt, akkor lecseréltem. Nem vártam vele, hogy "csak fér abba még egy adag".

    Anyám még mosta a pelenkát és mesélte, hogy mekkora elképesztő szívás volt az egész.

Új hozzászólás Aktív témák