Új hozzászólás Aktív témák

  • pitius

    tag

    válasz Sipi- #141306 üzenetére

    Szezonban azért szokott akció lenni(persze bolt és márkafüggő), de ha azt nézem, hogy a 3 éve vett Gladiator Pro(Design) 12.6T SUP-unk szinte fillérre ugyanannyi most, akkor a csodás infláció miatt máris jobb vétel ma egy ugyanilyen.

    Most hirtelen nem olvastam vissza, hogy milyen lenne a felhasználás(1 felnőtt, 2 felnőtt, 1 felnőtt+1 gyerek, 1 felnőtt+2 gyerek), de alapvetően hosszú+széles és elég vastag modellt nézz.

    Ha rövid, akkor középre állva banán alakú lesz, rettentő rossz nézni és maga a SUP-ozás is nagyon rossz émény lesz.

    Ha keskeny, akkor nem lesz elég stabil oldalra. Könnyen eldől, leesik róla az ember, ha elveszti az egyensúlyát.

    Ha nem elég vastag, akkor meg nem lesz meg a megfelelő terhelhetőség. Kevés levegő, kis súlyt képes normálisan elviselni. És itt akkor csorbul az élmény, mert akkor az a SUP inkább csak egyszemélyes. (Nem lesz olyan, hogy na gyere anya, elviszlek egy körre :) )

    Illetve még az is fontos, hogy mekkkora az előírt nyomás tartománya. Az ilyen 13-15 PSI, az kemény(kézzel nézve), de ha rááll 70-80-90 kilóval, akkor már nyeklik.

    Na még1. Lapát. Minimum üvegszál-karbon hibrid, de inkább karbon. Az alu lapátok(ahhoz képest, hogy alu), pár perc után is rohadt nehez tudnak lenni(és nem is olyan erősek, tartósak).

    Na még1-még1. Pumpa. Egy kamrás pumpa, halál. Két kamrás pumpa, 2 fokozattal(alapból ilyen volt a SUP-hoz), már jobb, de egy kiadós edzésnek felel meg mire felfújja az ember a deszkát. Ilyenkor a két lányom kezdi, amíg könnyű, aztán a feleségem jön, és én fejezem be, amikor már 10 PSI felett kellett nyomatni, az már böszme nehéz.

    3. év után vettem rá magam, hogy vegyek egy szivargyújtós elektromos pumpát. Már bánom, hogy nem azonnal vettem.

    Aztán persze ott vannak még az olyan nyalánkságok, hogy mentőmellény, vízhatlan táska a cuccoknak, esetleg valami mini horgony, ha az a terv, hogy beevezni valahová, kicsit messzebb a parttól és ott megpihenni, deszka hurcibáló taliga, ha messze a part és nincs kedv kézben cipelni. És biztos van még olyan dolog, ami perpill nem jut eszembe.

    Húbanyek, az utóbbi 10 év karakter mennyiségét sikerült most összehoznom :DDD.

    ...pitius...

Új hozzászólás Aktív témák