Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz -NoVa- #119422 üzenetére

    Na, megvolt a beszélgetés. Öcsém, anyám és én. Tegnapra terveztük, de öcsém még annyira köhögött, hogy mára átraktuk.

    Anyám eléggé feszült volt (guess what), én felvezettem a már 2014 óta (apám halála) változatlan álláspontomat, mint bevezetőt, aztán úgymond megnyitottam a vitát. Lehetett interpellálni. Öcsémmel még persze beszéltem tegnap, hogy előkészítsem, hogy mit fogok mondani anyámnak, hogy ő is hasonló lapon van-e (on the szém pédzs).

    Anyám egyből elkezdett ötletelni, hogy hát a m2 ár alapján 170-et érne. Hát persze, csak kábé 70 misit kellene rá költeni, hogy ott tartson.

    Neki a szomszéd mondta, hogy ha el akarja adni a házat, akkor szóljon. Hát persze, de érvényes szerződés előtt minden csak egy mondás és rendes ügyvéd/ingatlanos által támogatott szerződés nélkül én semmibe nem megyek bele. Főleg nem okosba-gyorsba.

    Egyből jött az okos skodás (autós topik, aki a tett halála, sic transit gloria mundi), hogy kellene még beszélni másik ingatlanossal. Van a sarkon az otthoncenter vagy mi. Mondtam, hogy ez kábé a day late and a dollar short, volt rá 8 éve, hogy beszéljen velük. Egyébként ők próbálták a nagymama házát eladni 10 évig (!), aztán nem sikerült nekik, tehát ezt a javaslatot akkor meghallgattuk és lépjünk tovább.

    Jött az ötlet, hogy mi lesz, ha valami albérletbe kellene neki menni, 2-3 hónapra nem is akarnak kiadni semmit. Mondtuk egyből, hogy fél éves kiköltözéssel kérjük a témát, akkor lesz idő lakást keresni, aztán az egymást átfedő ki- és beköltözési időszakok miatt "simán" át lehet cuccolni. Miután a sok kacat 90%-át kikúrtuk persze. Mondtam is neki, hogy kábé a két "pippin" szekrény maradhat meg pár asztal, de minden egyes bútort tételesen át fogok nézni és a beköltözhető ingatlan függvényében és használati értéke alapján konténer vagy költöztethető ingóság.

    Itt már kábé beszürkült az arca, de most nem irgalmas samaritánus üzemmódban nyomtam. Ő most már csak egy projekt, amit le kell menedzselni. Mivel még sosem látott munka közben, ezért nem igazán sejti, hogy milyen amikor én menedzselek valamit/valakit. Hát most kezdi sejteni.

    Öcsém lehet ki akar venni valamennyi pénzt, de nem az egész részét (3/8 az övé). Mondtam, hogy ha az egészet benne hagyjuk, akkor könnyebb lesz valamit választani, de persze a saját részéről ő dönt. Én asszonnyal hajlandó vagyok a teljes részünket bennehagyni, hogy jobb lakást kapjon anyám. És ezt nem kifejezetten azért csinálom, mert milyen kedves gyerek vagyok, hanem akkor kevesebb szopás lesz ha már meghalt anyám.

    Hétfőn elindítom a folyamatot, aztán onnantól akkor jön majd a szerződés és hajrá.

    Hát így...

Új hozzászólás Aktív témák