Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    #macskastory

    Mint tudjátok, van egy macsekunk akit kölyökként vettünk magunkhoz. Még tavaly novemberben volt egy csípősérülése, akkor nem tudtuk, hogy mennyire komoly, de valszeg eltört a csípője, aztán hetekig nálunk volt rehabon és utána 2-3hónapig a szomszédban.

    Kb1 hete láttam a macsekot a kertben, jön felém majd elkezd domborítani és fájdalmasan nyávogni, tisztára lemeredve, mindezt 1-2percig, majd ment tovább. Na mondom hát veled mi van. Utána való napokban is láttam, direkt jobban figyeltem, de a mozgása oké volt, nem nyávogott fájdalmasan.
    Namost 4napja szól a szomszéd (ugyebár, hozzá is jár kajálni meg egerészni), hogy valami nem jó a cicóval, szerinte valami baja van és érez dudort a hasánál. Ez késő este volt már, másnap hívom az állatdokit, de fullon vannak, másnapra tudott csak időpontot adni, de azt is úgy,hogy igazából nem volt időpontom, csak mondták, hogy párhuzamosan bevállalják azokkal akiknek van időpontjuk (két kutyát is hozzájuk visszük, nagyon jó doki. Nem olcsó, de nagyon jó). Elvittem, megnézte, aszondja szorulása van, kell neki beöntés, parafinolajjal otthon is tömjem a macsekot. Altatás, miazmás, kint megvártam, volt vagy 1óra. A terv az volt, hogy hazajövünk, macska felébred, telefossa az almot aztán pár napig pihen és utána figyelni kell a tápjára. Namost a macsek másnap- azaz ma délelőttig sem űrített semmit. Hívom a dokit, aszondta rendelési idő előtt érjek oda, van kb 45percem, soron kívül előrevesz.
    Namost viszont végigasszisztáltam, farokfogás, pelenkaigazítás, szike tampont törlés.
    Macska megint tele volt nagyon kemény bélsárral, hát eléggé rendesen megdolgozta hátulról. Mármint semmi nem vérzett vagy ilyesmi, tehát kárt nem tett benne, csakhát nem szokványos amikor egy 30centinyi gumicső eltűnik a macska fenekében, majd mindenféle állagú fossal együtt jön ki. Na meg az sem, hogy közben a belét masszírozza, hogy a fullra összeállt bélsarat valahogy ki tudja szedni. Na meg egy kb 15centis fogószerű valamivel is megfogja a keményebb fosdarabokat, hogy kiszedje.
    Kb 1.5órás procedúra, közben asszisztens is időnként jött segíteni, de közben már próbálta a többi állatot is ellátni.
    Úgyhogy most megint lábadozik, azt várjuk, hogy egyedül kifosson mindent és beinduljon rendesen a bélműködése. Ha nem jön helyre, akkor nincs nagyon más módszer amivel segíteni lehet rajta.

    Ja és, hogy mindez miért? Kiderült, hogy a csípője hegesedéssel forrt össze, ami leszűkíti a bélrendszert egy ponton. Valszeg nem minőségi kaját kapott máshol, amihez hozzákerül némi szőr is és kialakult egy dugó, ami aztán a kicsit beszűkült bélcsatorna miatt megakadt, aztán ahogy gyűlt a cucc, a folyadék felszívódás miatt egyre több minden sűrűsödött be neki, mígnem teljesen megtelt a vastagbele.

Új hozzászólás Aktív témák