Új hozzászólás Aktív témák

  • WiZARD

    addikt

    válasz Samott #110967 üzenetére

    1-1 bejegyzése olvasása közben (meg 1-2 facebook csoportban felbukkanó kép után) végig szoktam nézni a saját fotóimat, hogy nálam oké-e minden.
    Eddig nem találtam komoly hibát. Van 1-2 apróság amiről tudom, hogy lehetett volna tökéletesebben, de ezek inkább csak a maximalizmusomat szolgálnák.

    Szoktam szídni a kivitelezőt, ígérget, lassan halad. De ha újra kezdeném szerintem megint vele csinálnám. Volt egy elég szigorú műszaki ellenőröm (akit az építész ismerős ajánlott miután "megismerte" a kivitelezőt), mindent rendben talált, illetve időben szólt nekik mindig, hogy mit és hogyan vár el - ezt teljesítették is. Pénzügyek tekintetében is korrekt volt végig, nem voltak próbálkozásai hogy drágulás meg hasonlók.

    A "kész" házhoz a kerítést egy másik csapata építette. Szerintem a kivitelező is tudja melyik munkára kit küldjön. Ha ők kezdték volna a házat építeni, akkor azért megijjedtem volna. Így a kerítésben is gáz, de ott nem izgat már...

    A heti történés:
    A gépész nem csinálta meg a szellőztető kivezetését, mert ő nem akarja a lapostetőn a pvc szigetelést kivágni, csinálja meg a szigetelő ember. Azt mondta hogy egyedül nem csinálja meg, mert nem tudja mekkora kell, jöjjön oda a gépész.
    Odajöttek, 2 perc alatt összeszólalkoztak, a gépész el is húzott. Aztán mind a kettő a másikat szídta nekem.
    A szigetelős berakta a csöveket, de nem tett a tetejére semmit, nem baj ha beesik az eső. Brutál igénytelen koszt hagyott maga után. Feltakarítottam, mert a finomlelkű gépész nem lenne hajlandó dolgozni ilyen körülmények közt. (ő amúgy maga után fel is mosott minden nap)
    Jött a villanyszerelő. Előzetesen telefonban azt mondta nem ér rá, 3-4 napos munka amit kérek és nincs rá ideje. Ráparancsolt a kivitelező, így odajött pár napon belül, és ~5-6 óra alatt végeztek.
    Mondtam neki hogy még meg kellene csinálni a gépészeti helyiségben is 2 kábelt a gépésznek. A szellőztető gép áramellátását és a vezérlésének egy 3 eres kábel volt. Ezeknek kellett volna felrakni ~4 méter kábelcsatornát és a kábeleket meghosszabbítva befűzni.
    Fél óráig járkált, nézegette, majd közölte hogy nincs nála olyan kábel amiben ugyanolyan színűek az erek mint a 3 eres vezérlés kábelben, így ő ezzel most nem tud mit tenni. Az áramot oldják meg egy hosszabbítóval és különben is oldja meg magának a gépész, ez most miért az ő dolga.
    A gépész meg nekem puffog, hogy ő nem villanyszerelő és miért nincsenek ezek megcsinálva ahogy kérte. Szóval majd én megcsinálom holnap/hétfőn...

    Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Új hozzászólás Aktív témák