Új hozzászólás Aktív témák

  • munky

    őstag

    Szerintem sokan nem gondolnak bele, hogyan is néz ki a PC piac ezeknek az áruházaknak a szempontjából. Az Epic kénytelen minél agresszívebben piacot szerezni. Emiatt röpködnek az ingyen játékok és a komolyabb akciók, kuponokkal. A Valve platformja más életszakaszban van. Az indulás utáni években ott is durva akciók voltak, 2011-ben konkrétan szórták az ingyen játékokat a téli vásáron. Manapság erre (már/még) nincsenek rászorulva.

    A Steamnél az árakba nyugodtan bele lehet számítani, hogy bár reagáltak a konkurencia megjelenésére, a fejlesztői/kiadói oldalon még mindig többet csippentenek le a bevételből, mint például az Epic. Ezt a felárat megfizetteti veled a legtöbb kiadó. Az EA játékok is drágábbak Steamen, mint közvetlenül Originen.

    Személy szerint hasonló okokból preferálom a Steamet, mint amit pitepeti71 kifejtett. Ezen a platformon gyűlt össze a legtöbb játékom az évek során. Egyszerűen szeretem egy helyen tudni az eddig megvásárolt játékaimat.

    Az Epicnél próbálnak játékos fejjel gondolkodni: ha valaki minden eddigi ingyen játékot behúzott náluk, akkor lassan azon kapja magát, hogy van neki egy helyen mondjuk bőven 100 fölötti játéka, úgy már könnyebben veszi meg hozzá a 101. címet. Nem csinálják rosszul, de nekem még a körítés (pl. a kliens) elképesztően fapad.

    Ami összességében elég nagy cink az a PC piac fragmentáltsága. Ez egyre zavaróbb, hogy ahány kiadó annyi kliensprogram...

Új hozzászólás Aktív témák