Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz tothjozsi96 #9232 üzenetére

    A párnacserével csak fizikailag hárítottad el a problémát, de erről a nyomtató nem értesült. Szervizben cserével együtt kinullázzák a hibakódot. A fizetős programok pont ezt a szolgáltatást végzik.
    Valószínűleg mindegyik programért jelezni fognak a vírusirtók, mert olyan mélységű és jellegű műveletet kell végezniük, amire minden értelmes védelmi program bejelez. (Az illesztőprogramok kernel szintű alkalmazások, itt is hasonló lehet a helyzet.)

    Melyik vírusos és melyik nem, azt nehéz kitalálni. Felelőtlenül lenne azt állítani hogy használd nyugodtan nem lesz baj, miközben pont elég gyakori jelenség driverekben elrejteni a rosszindulatú kódokat. Ugyanez igaz fizetős programok feltört változataira. (Aki fel tudja törni a védelmet, annak megvan a tudása arra, hogy "extra" tartalmat helyezzen el benne. Pl. backdoort nyisson a rendszeren egy későbbi káros kód számára.)

    Egyszerűbb, nagyjából biztonságos megoldás talán az lenne, ha egy olyan offline számítógépen végzed el a műveletet, amit utána újra fogsz telepíteni.

Új hozzászólás Aktív témák