Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    Én szintén köszönetemet fejezhetem ki a szervezésért és azért hogy mennyi minden és mindenki jött össze.
    Az előző talira elég felkészületlenül csak úgymond beestem, ezért túl releváns hallgatózást nem végeztem, inkább csak a különlegességeket hallgatva csorgott a nyálam; a mostanira viszont összeállítottam egy vegyes tracklistát, amit mostanában elég sokat hallgattam.
    A hangzás/karakter/arányok irányvonal már kialakult amire szükségem van, és az is, hogy miben kellene több/jobb. Ez pedig egyértelműen a magas tartomány. Sajnos az SHP5401 térben és szeparációban elég magasra helyezte a lécet, ugyanakkor háttérbe helyez sokmindent, amit más, világosabb, felül tisztább hangú fejesek erőlködés nélkül elém tárnak.
    Amit kerestem ezen a talin az egy olyan fejes, ami ugyanezt tudja térképzésben, mélyben dinamikus, fülszőrsimogató, de magasai is tisztán kivehetők, fedetlenek. Sajnos a legtöbb fejes a térben vérzett el, nem volt az a meghökkentő érzés, amit mindig érzek, ha a Philipset hallgatom. Tisztaságban, pontosságban és karakterben nagyon sok jó fejes volt számomra, amikkel igen csak barátságot tudnék kötni, de valami mindig hiányzott.

    -Beyer DT770 LE: brutális, imádom! Számomra a zárt fejesek között is eddig legjobban szigetelő, már-már helikopter-fejhallgatós érzés, de! ehhez képest valóban elég korrekt volt a tere! Majdnem jó. A szeparáció és a színpadkép viszont így is remek, nagyon a helyén volt!

    -Beyer DT990 Pro: Ez az új verzió, megosztó fejes, tényleg olyan amilyennek leírták, saját magamat is megosztja. :D A tere nem rossz, hangja részletes, de nagyon V-s karakterű, nekem itt már hiányzott a közepe. Majdnem-majdnem! Most kellett volna egy Edition is, összehasonlítani. (az régit hallottam, az korrekt, de félek a használttól)

    -Nyitott Sennheiserek: Sokan voltak és sajnos elég későn érkeztem, így csak átfutottam a számokat rajtuk, ezért egybe írom: a terük nagyon jó, szellős, tág, a részletek is ott vannak, szép hihető a kép. Egyedül a mélyet éreztem úgy hogy mintha távol lenne, különcködik az összképtől. Pontos, hallható, de ezek nem fogják a fülszőrömet mozgatni, és sok hangeffekt is akkor jön ki, ha a mélyeik is megszólalnak.

    Fostex T50RP: Elsők között próbáltam ki, és első érzésem: hol vannak a mélyek?? Én rontottam el valamit? Valami különleges hajtás kell neki? Ennyire még az AT-k sem voltak mélyszegények, és azért nem kicsi a drivere, ráadásul planár. :F Hülye voltam, hogy ott nem kérdeztem utána, de sok fejes volt még előttem, úgyhogy továbbhaladtam.

    -Superlux HD330: Eléggé V-s hangja van, olyan DT990 Pro-szerű, de kevésbé tiszta és részletes. A tere az csalódás volt (full nyitott szelős kialakításához képest), kissé unalmas összkép.

    -Superlux HD681: Na ez viszont kellemes meglepetés, fél-nyitott házának ellenére nagy élményt nyújtott, játékos volt, ezen szinte az egész tracklistát végignyomtam, és többször visszatértem hozzá a du. folyamán, mint viszonyítási pont. A tisztaságával és pontosságával nem vagyok 100%-ig elégedett (de ha az árát nézzük akkor nagyon rendben van) a mélyei sajnos nagyon megszaladnak, és a magasai lehetnének tisztábbak, de az erős kiemelése nem zavarta a fülem (csak épp nagyon nyilvánvalóvá teszi a fejes hibáit). A középtartomány nem kissé kopogott, de nem volt túl erős így zavaró sem, de más fejesekkel összevetve az össz hangkép (karakter) nincs annyira egyben. De áráért... és alig ismerik.
    -HD681B: ugyan az, csak kevesebb középpel és magassal. Ezt már ismerem, köszönöm nem.

    -Slux HD668B: Ez a fenti kettő között helyezkedik el, talán egy picit megfogottabb mélyekkel rendelkezik, kicsit kevesebb magassal, mint a 681. (ebből meghallgattam volna a B nélküli változatot, de az nem volt kint) A tere ennek is hasonlóan játékos, bemutató jellegű, de a 681-é egy picit jobb volt. (kell szereznem egy EVO-t meghallgatásra!)

    Zártakat ezek után nem nagyon hallgattam, hiszen volt még számos nyalánkság is! (majd azok után láttam csak meg egy DT880-at, amit már nem volt időm rendesen meghallgatni :/ na majd legközelebb)

    -AKG K1000: nos igen, új, eddig ismeretlen élmény, és dimenzió nyílt meg. Nem tudtam elképzelni, hogy az a mély, amit más fejesek csak párnával csatolva tudnak közvetíteni, az egyszerű levegővel is ennyire ott van. Nem ütött akkorát, mint múltkor a Stax sr404, de a tere ezzel a kinyitható szárny megoldással nagyon élethű lett. Fizik: az aláírásod igaz! ;D

    -AKG K340: Azok a magasak! Azok a leheletfinom, porszemnyi magasak! Persze olyan zenét kaptam hozzá, ahol ez remekül ki is jött. Ugyanezekkel a felvételekkel meghallgattam T1-et is ez alapján a K340: nyert. Kialakításra, koncepcióra is egy iparművészeti remek, nagyon tetszett.

    -LCD3: soha nem tudok betelni vele. Nem volt az a furcsa érzés, mint a K1000-nél, hogy fejhallgató, vagy hangszóró, amitől így elsőre nehéz volt elvonatkoztatni, még a becsukott szem ellenére is. Ez viszont egy fejhallgató, nem is engedi, hogy elfeledkezzünk róla (annyira nagy a szorító erő (meg nagy a fejem)) de mint ilyen, a legjobb térrel rendelkező, amit eddig hallottam. A táncosok itt táncoltak körülöttem, a zenészek körbeültek, azok az énekhangok, azok a mély-ütések.... Nagyon összeállt minden, ami kell!

    És ehhez köszönet a remek láncért, erősítőkért! Minden szempontból örömteli volt a jelenlétük (hang, dizájn, magyar gyártmány).

    Sajnos azzal, hogy későn érkeztem azt adtam fel, hogy többet beszélgessek másokkal, nagyon a meghallgatandó fejesekre koncentráltam (pl. DAC-ok totál kimaradtak, pedig beszerzés előtt állok) és így is pikk-pakk elszaladt az idő.

    Köszönöm mégegyszer, nagy élmény volt!

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák