Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz WestBam #66308 üzenetére

    Szia, köszi a részletes választ.

    A palackfotózással az baj, hogy olyan, mint egy gömb tükör, minden látszik rajta. Készítettem egy "fotóalagutat", ahol minden fekete, két oldalt két állítható ablak, az oldalfénynek, meg fekete lapok, a kontrasztos szélekhez, hátul végtelen háttér. Van 3db Godox V860II vaku + TTL vezérlő, kettő két oldalról, egy meg szemből egy 1nm szoftboxban, de lent a földön, mert különben látszik. Kis blende kell, hogy a környezeti fényt teljesen kizárja (sajnos helyszínen kell csinálni, nem vihető el a gyűjtemény, mert drága ahhoz) és szemből még így is sokszor bebukik, főleg ha sötét a címke, vagy ha prégelve van. És ennyit meg nem akarok photoshoppolni, lehetőleg kész képeket akarok, több ezerről van szó. És itt lehetne segítség egy ennyire indirekt szórt fény. Egyedül a fekete vagy sötét, homogén felületről visszavert, szórt fény az, ami nem látszik a palackon, mint egy tükörben

    De egy jó lámpa meg amúgy is kell, szóval akkor már a kellemest a hasznossal.
    A Q8 azt hiszem megfelel az általad állított kritériumoknak is, az egyetlen bizonytalan tényező, hogy a z a sportlampa.hu/ mennyire megbízható...

    A nagy Olight csak azért jött szóba, mert most tudnék egy OLIGHT SR90 70 euróért igaz kuka aksikkal (meg egy jót 125-ért), de az szerintem már túl nagy monstrum bármi másra. ami tényleg univerzális, az TK35u, az LD75 mérete, meg ezek, amiket itt ajánlottak. !

    @(#66310) -szabi- : köszi jó tippek! a körvaku inkább makrózáshoz jó, a led panelt ajánlották már, azon elgondolkodom, főleg amit linkeltél, mert állvánnyal együtt nagyon jó árban van!
    Őszintén, először jött a lámpa utáni vágy, csak mikor beszéltem ezzel a némettel, tőle jött az ötlet, hogy akkor már nézzek olyat, ami erre is jó.

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák