Új hozzászólás Aktív témák

  • Gibbs

    csendes tag

    válasz Mittu88 #6475 üzenetére

    A C8 klónban és az 502 klónban nagyon hasonlók voltak az áramfelvételek, megkockáztatom, hogy ugyanolyan driver van mindkettőben.
    Ezzel a próbával igazolódott a korábbi tapasztalatom, hogy a nálam lévő lángnyelves TF akkuk jobban teljesítenek a kék TF-eknél, persze ez a beszerzés idejétől is függ. A régebbiek jobbak, az újabb lángnyelvesek kicsit gyengébbek. A korábbiak egy direkt hajtású SSC P7-et 5A-al is képesek lettek volna hajtani, de ott a védelem lekapcsolt. Kis használat után, amikor a fesz. már "csak" kb. 4,17-4,18V volt, 4,5-4,8A adtak a ledre. Az újabbak ezt már nem tudják.
    Az említett Panasonic akkuk nem ipari cellák (legalábbis nem az, amit most annak nevezünk), hanem, mint írtad kb. 10 évet laptopban szolgált, bontott, 1800mAh-s cellák, amik még mindíg viszonylag jól teljesítenek, de a belső ellenállásuk már 200-240mOhm. A próba során ezek kisebb árammal hajtották a C8-at (kb. 2,5A), mint a lángnyelves TF.
    Ja! A C8 hibája: A led/driver tartójának (pill?) menetén, ahol a lámpa testébe belül!!! belecsavarodik, volt egy gumigyűrű. Hogy miért, az rejtély, mert ott már nem kell/lehet a nedvességtől védekezni és ez szigetelésként szolgál elektromosan és villamosan is! A reflektort pedig nem engedte a peremére ráülni, hanem azt a záró gyűrű feszítette befelé, a ledre. A lámpa fejét lezáró gyűrü meghúzásakor a reflektor annyira lenyomta a pillt, hogy a test összeköttetést ez a gumigyűrű megszakította, egyúttal a lámpa módot is váltott, ez tűnt fel. Amikor ezt a felesleges gumigyűrűt levettük, a refi a helyére "beült", nem feszült és minden funkció stabilan működött. Hát ilyen is van egy klónnál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák