Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz jilian #52167 üzenetére

    Nekem csak az kéne, hogy be-ki.

    Be-ki, de melyik fokozaton? Az a baj, hogy maximális fényerő mellett gyorsan túlmelegszik a lámpa feje, meg gyorsan merül az akku.

    A kisebb fényerő meg néha kevés.

    Szóval nem jó az, ha a gyár csak egy fokozatban engedi működni a lámpát. :(

    Abban igazad van, hogy a stoboszkóp villogás, meg az SOS villogás a vevők 99,999 %-ának felesleges (a maradék egytized ezrelék pedig rövidesen kifejti az ellenvéleményét :P )

    Na mindegy, ha szerencséd van, akkor van a lámpában 3/5 módcsoport váltási lehetőség és/vagy módmemória.

    A módmemória azt jelenti, hogy a kikapcsolás után egy újabb bekapcsolásánál az előző módban kapcsol be újra a lámpa. Ezt (ha van benne) úgy tudod aktiválni, hogy addig kattogsz a bekapcsológombbal, ameddig a kívánt fényerővel világít a lámpa. Ebben a fokozatban hagyod világítani legalább 5 másodpercig, ezután pedig kikapcsolod. Ha van benne módmemória, akkor a következő bekapcsoláskor ugyanezen a fényerő-fokozaton fog bekapcsolni.

    A 3/5 módcsoport váltás pedig azt jelenti, hogy válthatsz a jelenlegi 5 lépcsős (erős-közepes-gyenge-strobi-SOS) világítási mód és egy 3 lépcsős (erős-közepes-gyenge) világítási mód között. A módcsoport váltáshoz a gyenge fokozatba kell állítani a lámpát. Gyenge fokozatban bekapcsolás után 5 másodperccel villan egyet a lámpa, ekkor kell megszakítani az áramkört a kikapcsoló gombbal. Ilyenkor módcsoportot vált a lámpa (ha van benne ilyen funkció) onnantól kihagyja a strobi és az SOS morze üzemmódokat.

    Ha egyik funkció sincs benne, akkor pedig nem általában a többfokozatú lámpákat kell szidni, hanem azt, aki ezt a lámpát gyártja/eladja :(

    SZERK:

    A "be-ki" üzemmódról jut eszembe:

    Mit mond a frigid nő a nászéjszakán?

    Édesem, most vagy be, vagy ki, de nem kell ez a huzavona ;)

    [ Szerkesztve ]

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák