- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fedora Linux
- Ubiquiti hálózati eszközök
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mikrotik routerek
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Linux kezdőknek
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Béta iOS-t használók topikja
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beniii06
addikt
-
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #39 üzenetére
Amíg nem írtál ezekről amszolgáltatókról, fogalmam sem volt, hogy léteznek. Utánna nézve a pr-telecom nál van 120-as csomag is 6200-ért, összehasonlítva az entes 100-asához 7200-ért. Ez még ugye az áfacsökkentés miatt mégolcsóbb lesz, ez konkurencia az entnek valóban. [link]
Szerintem is kimaxolhatnak a jelenlegi rendszereket simán, így a 120-as csomag simán elérhető lenne, kivéve ha kell a tartalék és sok új ügyfélre számítanak, bár a t 100/25-ös vagy 50/15csomagjától nehezen fognak elpártolni az emberek főleg ha iptv-vel is meg vannak áldva, mert akkor a net nélkül nőne a havidíj/megszűnne és fúrni kellene.
Ez az emelés jó volt iránymutatásnak és szerintem augusztusig nem is fog változni, míg készen nem lesznek az optikás fejlesztések teljesen. A kérdés, hogy utánna mi lesz. Legutóbb 40-ről 50-re emeltek kb. másfél éve, most +20-al emeltek, ami megint csak jó dolog, viszont az árcsökkenést csak az áfacsökkentésnek köszönhetjük. Kár, hogy az extra xl nem éri meg számomra, mert ugyanaz a feltöltést kapnám, max +1 Mbps és még mindig azon a véleményen vagyok, hogy legalább a letöltési sebesség tizedét illene megadniuk fel irányba, hogy ki lehessen hajtani csúcsidőben is, mert nállam most is 67-nél nem megy feljebb. Ahogy írtad nem fogja megérni ezt a sok erősítőt árammal ellátni, minden szempontpól az optikáé a jövő. Sok idő kellesz hozzá, hogy itt is olyan legyen mint a diginél pár ezer forintok helyett, pár száz forintok választják el a csomagokat. Összegezve nekem ennyi. -
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #42 üzenetére
Én szakemberhiány/időjárásra gondoltam, mint késedelmi okra. Azt, gogy mennyire függ a T től nem tudom, de biztos korlátozott a kapacitás a bix-től/ott nem láttam az ent-et, csak a T-t a partnerek, bérlők között. Így elméletileg a bix tier 1 es szolgáltató, a T tier 2-es és az ent tier 3-as. Ebből következtettem, meg abból is, hogyha speedtestet csinálsz T-s natolt ip címet kapsz. Ezért is drága a fix ip/nyilvános ip az entnél(legutóbb valami 5 ezer körüli összegre).
-
Beniii06
addikt
-
Beniii06
addikt
Igen sajnos. Ma már nem csak arra kell a fel sávszél, hogy működjön a net(csomag kérések elküldése), hanem vannak felhő alapú dolgok(Google apps, gdrive, onedrive, képek szinkronizálása, adatmentés) és még előfordul manapság a 'youtuber' is. A 100/5-ös netre kíváncsi lennék, hogy működik, mert az 5 felfelé nagyon ki van számolva, olyan "rezeg a léc" értelemben. Lehet, hogy 90-nél ki is fulladna a dolog. Így hiába lenne nagyobb pl 200- as csomag lefelé, az 5 fel miatt nem lehetne kihajtani, főleg több eszköznél.
Minket csak az optika "menthetne meg", de ez már lefedett koaxos területen szinte esélytelen. Pedig csak az oszlopokra kellene dobozokat felrakni és nem is kellene erősítő(dobozok, aka "gombák" a házak előtt), nem is kellene feltúrni az egész utcát, de gondolom ide már nem jut a jóból. Nekem egyenlőre megfelel ez az emelés a feltöltés kivételével. Legalább az Extra XL tudhatna 10-et, az jó lenne a munkámhoz. Jól írtad, "ki van szurva a szemünk 1-2 évre", ezt én úgy fogom orvosolni, hogy ahová már fogok költözni idővel, ott van/lesz digi optika 1000/200 Mbit/s potom áron vagy T-s.
Így városon jobb alternatíva a telekomos vdsl2 100/25-ös sebességgel(ebből bondingal 90/20-at tud hozni akár, de a 60 biztosan megvan lefelé és 15 felfelé), aki megengedheti magának. Igaz a T-nél sokkal lejjebb van a színvonal szolgáltatás minősége terén(akár eszközök, ügyfélszolgálat, stb) és örüljön az ügyfél, ha van net és nem kap SNR lock-ot alacsonyabb sebességre, persze azért itt is lehet szerencsés az ember, csak azt mondom ritkán és ugye távolságfüggő a vdsl
-
Beniii06
addikt
Azt nem tudom megnézni, elfelejtettem a belépési adatokat és már az a papír sincs meg amit adtak bekötéskor, így a netes forgalom mérőt már vagy 2 éve nem láttam. Egyszer vettem csak észre, hogy korlátoztak a túllépése miatt sebességben: Az XL(40) helyett csak simát(15) kaptam a hónap végéig.
Én most a szokásos csekk mellé kaptam egy tájékoztatót a változásokról. Nem tudom mennyire szabad megosztanom ezt, elsejei dátum van rajta és gondolom mindenkinek fogják csatolni a csekkjéhez, mindenkihez el fog jutni a levél/frissülni fog a weboldal biztos, így ha fenntartásokkal is, de megosztom:
Eszerint, csak 15.-étől adnák a sebesség növelést, de mi már most kapjuk 3 nappal előtte
Grat a szakiknak
A feltöltés az sajnos maradt ugyanannyi és az árszabás is megmaradt "sávosnak", így továbbra sem éri meg biztosan a nagyobb csomagra váltani +2500-ért ez +30 Mbps le (feltöltés változatlan, ez csalódás számomra a fejlesztés után
), de legalább van valami fejlődés, csak ne szakadozzon.
-
Beniii06
addikt
Jó, hogy beírtad. Én is teszteltem és 66 lett a vége.
Nálam csökkentek a modem jelértékei úgy -3 dB-t, nálad viszont erősödtek. Csomagban gondolom most felraktam minket a 70-esbe(az 70/5-öt ad, ezért is nem nőtt az up speed). Mondjuk nekem eddig is az 50/4 ből, 54/4.5 jött eddig is(azért a +12 Mbps jó ajándéknak). Ahogy látom a csatornák számán nem változtattak, lehet ez kísérletezés/hálózat terhelés teszt. Eddig nem tapasztaltam szakadozást vagy ilyesmit.
Jó látni, hogy történik valami pozitív változás, mondjuk pont ma láttam ent-es kocsit a környékünkön, lehet állítottak valamit vagy csak hibára jöttek ki. -
Beniii06
addikt
Most még elég, de ahogy új szolgáltatásokat ismerenek meg az emberek és elterjednek a 4k-dolgok, utánna már kelleni fog nagyobb sávszél, főleg egy család 3-4 eszköz esetén. A youtube-on és a netflixen már van jó pár tartalom, de amíg nem lesz nagyobb sávszél, hogy kipróbálhassák az emberek, addig marad az igény a webkamos/egyéb ingyen netes filmek minőségére.
Én is már fentebb leírtam, hogy a mostani díjszabás aránytalan és ne legyen igazam, de utánna nézve egy dunántúli kábelszolgáltató csomagjainak(vidanet, telekom alcége és itt már van ED3, amit itt fejlesztenek HFC-n), ott 150 mega a max arany áron. [link]
Remélhetőleg itt másképpen fog alakulni a dolog, mert az elméletii 400 plafon miatt én többet várnék. -
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #23 üzenetére
Nem egészen talált a város, olvass visszább egy kicsit #13
Sajnos nincsenek konkrét információim a telekom jelenlegi rendszereiről, mert nem vagyok az ügyfelük. A vectoring az érdekes technológia, de szerintem a telekom ezt jelenleg bondinggal kezeli és a "mostani", 10 éves távlatban értendő fejlesztést befejezte és valószínűleg hátra fog dőlni pár évig. Végülis az EU-s rendeletek, amúgy is csak "szuper gyors" ...30 Mbps sebességre kötelezik, ami már megvan és valószínűleg a többi terület "felzárkóztatásával" fognak foglalkozni. Ha már erőltetnék a további fejlesztést, akkor ésszerű lenne az optikát fejleszteni(írtam is hogy helyileg már pár panelnél megjelent lakótelepen).Megpróbálok érdeklődni a fentebb liírt címen, ha lesz valami beírok ide.
(#24) Pubszon: Köszi a modem értékeket.
-
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #21 üzenetére
Azt elfelejtettem hozzá írni, hogy egyenlőre. Egy 300/50-es csomagban már a 21.-ik azázadban érezném magam, de valószínűleg ez csak álom marad
Kíváncsiságból a konkurencia oldalán megnéztem pár címet random a városban és meglepődtem, hogy már elérhető az 1000-es csomag, egyenlőre csak a 4+ emeletes panelokat környékezték meg optikával, így a doscis megint hátrányban lehet mire elkészül/elkészülte utáni 1 éven belül. Igaz itt még csak réz van a konkurencia részéről, elgondolkozatatott a váltás gondolata a 100/25-re(amiből itt 80/20 jönne kb a mostani áron), csak az 1 év hűséget nem éri meg részemről, ha tudom, hogy 2-3 hónap múlva már elérhető lehet a 100 nál nagyobb csomag itt az entnél.(remélhetőleg meglévő ügyfélként nem kellesz hűség)
Ezért is jólenne, ha adna valamiféle hivatalos/iránymutató tájékoztatást az ent, mert ha csak ígérettel is, de sok ügyfelet meg lehetne tartani.(Persze a konkurenciánál úgy van kitalálva minden ár képzés, hogy úgy éri meg a legjobban ha az összes szolgáltatás tőlük van) Ezért nem csodálkoznék, ha az ügyfelek kompletten eltűnnének és vinnék az összes szolgáltatásaikat másik szolgáltatóhoz.(már aki ezt megteheti lejárt hűséggel)
-
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #19 üzenetére
Értem, köszi. Én már egy 150/20 es csomaggal kiegyeznék, illetve jó lenne egy " feltöltős" csomag amiben alacsonyabb letöltés mellett nagyobb feltöltést tudna. Pl. Nekem felhő alapú munkához kellene és itt igaz a mondás az idő pénz, ezért is kényszerülök mobilnet használatra, ami 20 at hozza felfelé. Melyik címre lehet érdeklődő üzenetet írni? Az oldal üzenet funkcióját kell használni?
-
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #16 üzenetére
Kiváncsiságból megnéztem a modemem kapcsolati adatait és láttam, hogy a le csatornából 5-öt használ a 8-ból/ fel irányban 2 csatornát a 4-ből.(40 dBi SNR). Így van hova fejleszteni, ahogy írtad is. Neked/nektek milyen a vonal adatok?(közvetlenül a modemre csatlakozva 192.168.100.1 es IP-t kell beírni a böngészőben és behozza).
Kicsit jobban utánna nézve a neten 382 Mbps átviteli sebességet láttam elméleti maximumnak. Igaz ez? -
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #14 üzenetére
Akkor gondolom várni kell majd augusztusig legalább és még örüljön az ember, hogy kapni fog egy 150es netet 8 ezerért, míg a mostani 80 megás lesz kb 5000. A probléma, mire itt 2018 őszére fogják adni a 150 és netet 8kért, 2019 tavaszára már várható az 5G(gigabites) mobilinternet kb fele annyi áron. Ezért nem értem, hogy az elektronet miért nem cseréli le a meglévő hálózatot teljes mértékben optikát és csak településenként haladni, ha lassabban is, de modernebb lenne a végeredmény, mert a jelenlegi fejlesztések is elavultak lesznek, mire elkészülnek.
-
Beniii06
addikt
Ez most elméletben azt jelenti, hogy ha már nálunk be van húzva a kábelnet, akkor az nem lesz kicserélve optikára(így gondolom itt max 100-200 Mbps lesz a max) míg új területen ha behúzzák az optikát, ott meg lesz 1000 Mbps is? Ha ugyanazon az áron fogják értékesíteni az új optikás netet a régebbi kábelnettel az nem fair dolog.(Most is marketing alapon/aránytalanul van megcsinálva a díjszabás, fizess 1000-rel többet 10x es sebességért, aztán fizess még 3-at 80 mbps-ért) Én inkább olyan digi-szerű díjszabást tudnék elképzelni, különböző technógiájú területeken a sebességgel arányos díjleképezéssel. Remélem csökkenni fognak az árak, mert jelenleg a korlátlan mobilnet olcsóbban(~4k) alávág az elektronetnek, mégha nem is veszi észre, ami közel 90-120 Mbps-t hoz/tud.
Elképzelhető árcsökkenés és legalább 2szer gyorsabb sebességek az ent-nél szerintetek a közeljövőben? Tud valaki frissebb információt a szalkai feljlesztés elkészülésének dátumáról?
Új hozzászólás Aktív témák
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Androidos tablet topic
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest