- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
domerator
veterán
válasz sityupityu #4201 üzenetére
Igen az..... nagyon jo az csak lassu.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
viraga
tag
válasz Árpi001 #4199 üzenetére
Igazad van, mert a két fordulatszám-állás nekem eszembe sem jutott, csak a nyomatékhatároló. Valószínűleg ha nagy a fordulatszám (fúrás, 2-es állás) kisebb a max nyomaték. Egyébként kézzel még a gagyi noname akkus fúró-csavarozókat sem tudod megállítani. A tipikus probléma épp a túl nagy nyomaték - fordulatszám páros szokott lenni: az ember nem bírja kellő erővel nyomni a gépet a csavarra, kiugrál a bitfej, ezért kopik-törik, illetve ledarálod a hornyot. Profi felhasználásra ezért terjedtek el a belső kulcsnyílású csavarok (torx, imbusz, négyszög, háromszög), mert azokból nehezebben jön ki a fej akaratlanul.
Czanga:
Grat a géphez. Attól függ milyen az a téglafal. Lyukacsos vagy tömör tégla? Festéken, komolyabb vakolaton, csempén, hőszigetelésen, ki tudja min keresztül éred el a téglát, vagy vakolatlan "csupasz" még a fal? Lyukacsos téglába pl. tilos ütvefúrni, mert összetöröd, és nem fog tartani a tipli. Ha sok téglánál keményebb rétegen keresztül kellene fúrni, és mély lesz a furat, annak nem örül egy ilyen kis gép. Ha napi gyakorisággal erőltetnél így, azzal valószínűleg kinyírod. "Csupasz" téglába, vagy valami vékony glettvakolaton keresztül rendszeresen is fúrhatsz vele akár, csak lassabb lesz mint egy 220-as gép.[ Szerkesztve ]
-
viraga
tag
válasz domerator #4206 üzenetére
Sztem kicsit egymásnak ellentmondó dolgokat szeretnél. Az erős villanymotor, hajtómű, akku egyszerűen nem lehet egy bizonyos tömegnél kisebb - bár biztos vagyok benne, hogy a gyártók folyamatosan dolgoznak az utolsó tizedgrammnyi fém kispórolásán is. Esetleg levegős gép nem jöhet szóba? Abból talán a legkisebbek lehetnek ilyen könnyűek, akkusból nem találtam.
-
domerator
veterán
Nem kellene tul eros, a kis Ixo se nyomatekbajnok, megfelelne az is csak forogna vagy ezret...
A jelenlegi gepemnek ket fokozata van, a nagyobbikban majdnem 3000 a fordulata es az azert jo mert pillanatok alatt kitekeri a csavarokat, sok idot sporol olyan berendezes szetszedesenel amiben 4-5 csavarnal tobb van.
Levegos az nem oke, en nem egy helyben vagyok, ugyfelnel dolgozom.[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
veterán
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Árpi001 #4199 üzenetére
Ez egyáltalán nem jó ár, ennyiért már ipari kategóriásat lehet venni.
Szóval jók ezek a fűszerboltos cuccok (erős barkácskategória), de ennyire már nem, ennyiért max. balekot foghat (ami sajnos össze is jöhet neki, amennyire a tudatos vásárlás jelenleg alacsony kultúrával rendelkezik nálunk).[ Szerkesztve ]
-
Árpi001
senior tag
válasz ecaddsell #4216 üzenetére
A jó ár ironikus volt.
"Szóval jók ezek a fűszerboltos cuccok (erős barkácskategória), de ennyire már nem, ennyiért max. balekot foghat (ami sajnos össze is jöhet neki, amennyire a tudatos vásárlás jelenleg alacsony kultúrával rendelkezik nálunk)."
Pont ezért csinálja,hogy a kevésbé tudatos,tájékozott vevőt bepalizza.Többet rakott rá mint amennyibe került.Ez max 20000 ft volt.De inkább 15000 ft,ahogy emlékszem.
Rárakott vagy 30000 ft-t...A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Masik topic moderaciojat zavarja, ugyhogy ide athoznam, egy valasz elejeig:
"Attól meg hogy fogtál már sok szerszámgépet tök király, csak éppen az aktuálisról fingod nincs, csak annyi hogy a zöld akkor az gyenge. Csak gratulálni tudok."
Ne haragudj, de ez mar a felrevezetes kategoria.
Vissza is kerdeznek, neked hany zold bosch geppel volt tapasztalatod? Es mibol gondolod, hogy egy markat nem hataroznak meg a regebbi termekei?"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz jozsi252 #4219 üzenetére
20ert normal aron van, a parkside jol lenyomta az akcios barkacs arakat, ha jol remlik 12ert volt hasonlo.
De ok, nem mondom, hogy nem eri meg az arat, de ez mar nem az elso ilyen kategoriaju reakcio a fennti topicban.
Multkor valami olyasmi beszolasa volt az egyiknek, hogy nem a netes velemenyek hatarozzak meg a termeket, hanem csak a sajat tapasztalat. wtf, egy forumon."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
B-L-A-C-K
titán
válasz xxxjjjkkk #4218 üzenetére
2db zöld Bosh használtam már, egyikkel sem volt gond, fogni fogtam már többet is, illetve olvasni is szoktam róluk mint te írtad, de inkább a használatra alapoznék. Szóval ha valamit nem láttam még, nem fogtam, nem használtam, arról eleve nem mondok véleményt.
Az hogy Lidl-s hasonló ilyen jobban megéri az nem vitatott, de 1 évben 1x raknak ki egy típust kb, azaz nem tudod megvenni mindig. Aminek ilyen a markolata, azaz nem lóg ki az aksi, és teljesítményben sem nagyon gyenge 20 ezer alatt nem sok van. Ez a Bosh meg mind funkcióban, mind fogásban, mind teljesítményben nem rossz 20 ezerért akár mit mondasz. Illetve erre is 3 év garancia van ha beregisztrálsz.Ha meg mások által írt értékeléseket nézzük ott sincs panasz erre, mindenhol dicsérik ahol néztem.
Az meg hogy valamiben 1-2x csalódtál, nem azt jelenti hogy most már örökké sz@r lesz egy újabb szériája ennek, de ez elmondható más szegmensben is, szóval erre ne alapozz mert butaság.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz B-L-A-C-K #4221 üzenetére
csak halkan merek csatlakozni az ellentáborhoz: a bosch gépeket én már úgy ahogy van, kerülöm.
viszont, hogy pozitív is legyek: ha tényleg 20-ért adják 2 x 2,0 Ah-s aksival, akkor nem drágább a lidlis parkszejdnál, sőt. azok 1,5 Ah-s aksival jönnek, és csak eggyel.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ecaddsell
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #4221 üzenetére
Sajnos nem egyszerű ez a mikor mondjunk véleményt. Pl. már több napot dolgoztam a PS fúrókalapáccsal amikor elkezdtem ipari kategóriást használni.Akkor tűnt fel, hogy jé ezzel lehet beltérben is félálarc meg pormaszk nélkül is dolgozni. Lett 1 újabb szempont, amit nem is mindig tudsz azonnal meghatározni ha nem pont úgy használod.
Pl. megint másik szempont a tartósság. Jó eséllyel akkor tudsz véleményt formálni amikor már az adott típus nem is kapható (hacsak nem iparilag tolod, akkor meg vsz. ipari kategóriást használsz, szóval megint nem tudsz véleményt mondani).
Egyébként nekem jópár zöld, kék és PS után kezd kialakulni az a véleményem, hogy,
kék > PS > zöld
amiben persze sok meglepő nincs (és ez a véleményem még ár értékben is tartom).
Egyébként úgy alakult, hogy mosogatógépen kívül van a Bosch-tól még 2 konyhai gépünk. A "super silence" cuccokat pl. imádjuk. Szóval itt is sokat számít a kategória is egy adott márkán belül is. -
B-L-A-C-K
titán
válasz ecaddsell #4227 üzenetére
Persze hogy a "PS", "kék" jobb minőségibb erősebb, és van ennél jobb, de most 20 ezres kategóriáról beszélünk, otthon ezzel is mindent megtudok csinálni, fúr fámba fémbe, jó a fogasa, és nem 30-50 ezer volt, illetve 3 év garancia van rá, ami azért nem rossz. Szóval ezt kellene megérteni hogy 20 ezer vagy alatta lehet ott a Lidl-s ami ár/érték arányban verhetetlen, de azt nem lehet kapni, ez meg most itt volt 20 ezerért, megtetszett.
De ha 20 ezer alatt tudsz még hasonlót, újonnan, számlásan, aminek nem lóg ki az aksija, kb ezt a teljesítményt hozza, és ajánlott, akkor meghallgatom szívesen. Ezt megvettem, eddig minden szempontból megfelel, nem szokásom dicséri valamit csak azért mert már megvettem, ha lenne róla negatív véleményem ugyan úgy leírnám, az hogy később meg mi lesz vele természetesen még kérdéses, de nem is erről volt szó, csak hogy nekem megért jelenleg ennyit.[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
Aksis cuccokban nem vagyok annyira otthon (kevés cuccom is van) ott a különbség, hogy mennyire bírja az aksi, amit megint nehéz megítélni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz ecaddsell #4229 üzenetére
Ott a videóban 686 csavart behajtottak vele 1 töltéssel.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #4230 üzenetére
Ezeknek a videóknak sok értelme nincs, elsősorban az akku kapacitását meg a motor hatékonyságát mutatják meg (ami meg pl. sok mindentől függ pl. szénkefés-e vagy sem stb).
Viszont nem adnak választ olyan kérdésekre, hogy mi történek akkor ha:
- Állott az akku
- Több feltöltési kisütési cikluson túl van már
- rendszeresen odáig erőlteted a gépet, hogy megáll
- stb (pl. meddig bírja a tokmány szétesés nélkül)Szóval nem annyira egyértelmű az, hogy ha több csavart hajtott be a gép akkor az a jobb (vagy amin a gyorsabb fokozat gyorsabb az a jobb; valakinek egyébként igen). A jobb fogalma ennél sokkal, de sokkal több dimenziós.
-
gyenesmartin
őstag
válasz ecaddsell #4231 üzenetére
A BOSCH általában Samsung INR18650 15Q cellákat szoktak használni. Jelenleg az INR típusoknak van a leghosszabb élettartama és a legnagyobb teljesítménye. Úgyhogy az akkisval nem lesz gond, később sem. A tokmány viszont már más kérdés, de hétköznapi használat során ezzel sem lesz baj.
Emlékszem, hogy tartott egy előadást a BOSCH-tól egy tervező, aki ezekkel foglalkozott. Eléggé lenézte a zöldeket. Azt mondta, hogy ezeket átlagos használatra tervezik (évente fél óra). A leggagyibb műanyagokat felhasználva (amihez hozzáférnek).
Mechanikailag nem a legjobb, de elektromosan jobb egy PS-től. Nincs vele semmi baj, amíg dísznek van használva, esetleg néha elővenni 1-2 csavart becsavarni. De többet nem szabad elvárni ezektől.[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
A hétfői akkus flexről mi a véleményetek? Jelenleg nincs nagy szükségem rá, de valamiért megtetszett, és ki tudja mikor fog jól jönni, pláne ha az akksiját a többi 20v-os géppel is lehet használni. (Bár akksi nélkül még semmilyen gépet nem láttam)
Itt is megkérdezem:
Akkus szegélynyíróval ( fűkaszával) van valakinek tapasztalata? Milyet érdemes? Nem méteres gazt kéne nyírni, csak a azokon a helyeken ahol a rendes fűnyíró nem fér el. Látom van műanyag "késes" az gondolom szegőkő, járólap és egyébb akadály mellett nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
SPF
senior tag
Sziasztok!
A linken található Fein ütvecsavarozó mennyit érhet a következő paraméterekkel:
- teljesen új, egyszer sem használt
- minden tartozékkal, kofferban
- garancia nélkül.http://shop.woodholz.eu/webaruhaz/view/utvecsavarozo/fein-ascd-18-w2-akkumulatoros-utvecsavarozo/6282
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz B-L-A-C-K #4224 üzenetére
Nem ezzel van a gondom a boschnal, hogy nem tud 600csavart becsavarni 5 perc alatt. Nem az akku szamit igazan.
Hanem, hogy 500lyuk, meg 2500 csavar utan mi van a gepben. Ami boschal eddig problemam volt, az mind valami hitvany tervezes miatt volt, ahol elkepzelhetetlen szamomra, hogy nem direkt csinaljak, mivel 30eve tudtak egy eletre gyartani. Tipikus, a fem es muanyag alkatreszek elvetemult parositasa, es ez sajbos az ipari gepeiknel is elofordul, pl a bosch vesogepeknel, a muanyag hajtomuhaz kopik ki, millio komment van a neten rola. A bosch szeletelombe pl a muanyag fogaskereket fem csigatengely hajtotta. Anyam(!) ket zold bosch csiszolot tett tonkre ugy, hogy otthon az ajtokat csiszolta vele, tobbszor jart szervizbe, vegul vettek egy skill t, az birta, no comment. Kis szinten zold bosch akkus furot sikerult leegetnem. Es meg ismerosi korben is volt par, persze nem veszik magukra az emberek, mert berogzult, hogy a bosch jo marka. Ja azt mar nem is mondom, hogz a bosch tuzhelyunk mekkora egy zsak szar. Egyebkent a kisflexuk pl nagyon tetszik, vannak jo termekei, allitolag a furokalapacsuk is nagyon ott van.
Nem vagyok a marka ellen, de boscht csak akkor vennek, ha olcsobb joval mint a konkurencia es van rola pozitiv visszajelzes."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
HÁZIGAZDA
válasz xxxjjjkkk #4239 üzenetére
itt off, de: a bosch borhűtőm - ami nem 3 ft volt - ajtózsanérja alul-felül egy műanyag elemhez van rögzítve. rátettek egy fémpántot (belecsavarozva a műanyagba...), mert talán még ők is érezték, hogy ez övön aluli, de a cucc így is szétment 7 év alatt. az ajtó dög nehéz, dizájnos üveg + szálcsiszolt alu, kivéve a zsanérnál, na, ott műanyag.
fuck you, bosch!
(a legszebb, hogy nincs csereműanyag, csak egyben cserélnék az ajtót 117e ft-ért. no comment.)
-
xxxjjjkkk
senior tag
Akkus flexrol altalaban:
durvan 11000helyett 7000 a fordulat es zabalja az akksit, gondolom ez is
hacsak nincs valami olyan kulonleges otthoni tevekenyseged, vagy akkora kerted, hogy gond a hosszabito, akkor vegyel inkabb hagyomanyost, ennyiert van kissebb is, komolyabb isakkus szegelynyiroval ugyan tapasztalatom nincs, de hasonlo okok miatt meggondolando lehet a hagyomanyos
black: ugy legyen, de tenyleg
[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Nem latom at kep nelkul, de ha jol ertem akkor a fem pocok a muanyagba mozog, es ezt kel akartak javitani valaminfem panttal.
Esetleg egy fem perselyt rogziteni valahogy?Lehet van valami helyi hutogepszerelo, aki javitani is tud, nem csak alkatresztcserelni, es az meg tudja tunkolni.
[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
HÁZIGAZDA
válasz xxxjjjkkk #4243 üzenetére
meg fogom oldani, kap az ajtó egy komplett fémpántot a teljes aljára, amit aztán az oldalkerethez rögzítünk kétoldalt. nem lesz szép, de leszarom, megoldja örökre és kész. de idő, idegeskedés, és ami a legfontosabb: egy műszakilag védhetetlen megoldás a gyártótól. na, az ilyenek miatt nálam kuka a bosch
-
Findzs
addikt
válasz B-L-A-C-K #4230 üzenetére
Nekem szinpatikus ez a kis bosch.
Az ara az aldis lidis gepekhez viszonyitva kicsit sok. De ha mas regi marka arahoz viszonyitjuk akkor rendben van. Pl. b&d
Ezek a gyartok meg nem igazan jottek ra, hogy lejebb kellene vinni az arat es akkor sokkal tobbet eladhatnanak.Egy dolog ami miatt nekem nem kellene az a tengelyrogzites hianya.
Ket kezzel kell a szerszamot befogni a tokmanyba. Az aldis lidis gep (csak hogy temanal maradjunk) automatikusan rogzitik a tengelyt igy egy kezzel is lehet cserelni.B&d er gepem volt. Utaltam ket kezzel zsonglorkodni hogy a gep kozben ne is essen ki a kezembol csere kozben.
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router