Új hozzászólás Aktív témák

  • KékCsibe

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az utóbbi pár napban nagyon belevetettem magam az e-book olvasók közötti keresgélésbe, mert most már aztán tényleg nagyon szeretnék egyet (évek óta érik a dolog).

    Alapvetően ha nagyon muszáj, van rá 40.000 körüli összeg is, de azért szeretnék minél olcsóbban kijönni a dologból, esetleg ebben az árban már benne lehetne a tok is...

    Ami azt hiszem, hogy számomra lényeges, az a világítás, mert sokat utazom busszal, este, rossz fényviszonyok közt is, és pont ilyenkor lenne jó olvasni. Sajnos tudom, hogy a scannelt pdf jegyzetekkel, könyvekkel, cikkekkel nehezen birkóznak meg ez e-book olvasók, pedig erre is kéne.. és én nem tabletet szeretnék, hanem e-olvasót. Ahhoz képest, hogy most is néha az alig-alig okos telefonom parányi kijelzőjén olvasok pdf-et, hihetetlen lassúsággal, szerintem bármi jobb, és persze ez csak egy terület lenne, amire használnám, könyveket is szeretnék olvasni természetesen.

    Én valamiért nem szimpatizálok a Kindl-lel, talán mert túlságosan mainstreem, és ennyire egy amerikai céghez kötődik. Én nem örülnék, ha nagyon regisztrálnom kéne bárhova, feltehetőleg nem lesz a közeljövőben annyi pénzem, hogy könyvek ezreit vásároljam jogtisztán, és tartok attól, hogy az Amazonra felcuppant szerkezetemen "megtalálják" a kalóz dolgokat. Persze lehet, h ez a tudatlanságomból eredő paranoia, szóljatok, ha ilyesmi elvben is lehetetlen, és ezt az ellenérvet felejtsem el.

    Ezeken kívül nem tudom, hogy mi az, ami nagyon fontos még nekem, nem bánom, ha lehet rajta zenét hallgatni, de nem létszükséglet. A wifi is ilyen dolog, mivel többnyire a netbookomat is mindenhova magammal hordom, így nem baj, ha kábellel kell cuccokat rátölteni, ugyanakkor nem bánom, ha a busz/vonat menetrendet meg tudom nézni esetleg, és nem kell ehhez egy másik halálosan lassú eszközt (a telómat) elővennem. Persze a teszt videók alapján a legtöbb olvasó elég nehézkesen birkózik meg a nettel (és nem a látványra gondolok), szóval lehet, hogy ez mindenképp felejtős.

    Amit először néztem, az a Icarus Illumina HD volt, de kicsit kiszerettem belőle, amikor több helyen azt írták, h "kezdőknek jó", meg "alap e-olvasó, de másra nem olyan jó". Pedig igazából tényleg olvasásra kell... Most pedig a PocketBook Touch Lux-ot nézegetem. Ennél kicsit aggaszt, hogy asszem ukrán, vagy orosz gyártóról van szó, és ez valahogy nem kelt bennem bizalmat, de a németeknél eléggé kelendő ez a készülék, szóval valószínűleg ez fölösleges sztereotípia... :) Viszont jó drága...

    A kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki saját tapasztalatokról beszámolni a fenti két olvasóról, vagy esetleg egy jobb ár-érték arányú alternatívát ajánlani? Sajnos a PocketBook az 40e fölött van, még ha valahogy sikerül német területen venni, akkor talán olcsóbb.

    Esetleg érdemes még várni pár hetet, hátha karácsonyhoz közelebb olcsóbb lesz egy kicsit? Vagy már benne vagyunk a karácsonyi időszakban? :D

    Remélem tudtok pár hasznos infót mondani.

    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák