Új hozzászólás Aktív témák

  • GBogyó

    tag

    válasz atesss #5211 üzenetére

    Ez egyik barátomnak kellene, a lényeg az lenne, hogy úgy tudjon felvételt készíteni, hogy azt fel tudja dolgozni (gépen archiválni, stb.), ne csak a beltéribe "égetve" lehessen nézni.
    Ezt általában csak saját beltérik tudják, egyik szolgáltató által adott beltérinél sem kinyerhető a felvétel.

    Mennyibe kerülne egy olyan beltéri hozzá, ami tudja fogadni a Cryptos kártyát, és tud USB-re kötött vinyóra felvételt készíteni ?
    Ha elég az SD minőség, akkor kb. 20eFt.

    És ezek a felvételek milyen kódolással lesznek aztán a vinyón ?
    Csak nyersen lementi a DVB-S2 adást (vagy még DVB-S volna ?), ami gondolom MPEG4 alapú ?

    Eddig csak olyan beltérit láttam, amely az érkező stream-et menti 1:1-ben, tehát ha MPEG4, akkor abban, ha MPEG2, akkor abban. A DVB-S/S2-t ne keverd ide, az csak a moduláció. A stream attól még lehet bármi.
    A saját egységek kikódolás után mentik le a műsort. A szolgáltató által adottaknál nem tudom.

    Ugyan kb. egy hónapja volt hogy körülnéztem a honlapjukon, de akkor semmi ilyesmi infót nem találtam. Tudnál erről valamit linkelni ? Ez akkor elvileg a STB-bérlés kiesésével olcsóbb havidíjat is kellene hogy jelentsen, nem ?
    Más fórumon továbbra is jelzik, hogy létezik ilyen, de megegyezik az ára azzal, ha STB-t is kapsz. Legfeljebb a sarokban porosodik a készülék. Egy fontos, hogy a szerelőnek kell mondani, hogy Crypto-s beltérit kérsz. De szerintem működni fog a kártya is.

    Hello-nál június 1-től 3e Ft alatt van a 2 HD-s csomag ára együtt, és nem kell hozzá előfizetni az SD-s csomagot. Tudom, hogy van akinek ez is drága, de egyre olcsóbb ez is.

    Hát megnézem a Hello árai milyenek, de most megint dobtam egy hátast, amikor megláttam a UPC Digitális kábeles csomagjainak az árait.
    A Hello-nál nézd meg a június 1-től érvényes árakat. Szerintem minőséghez képest korrekt. Van nálunk UPC kábel lehetőség, de pont az árak miatt váltottam lassan 3 éve Directre.

    Párosítás: T* kábelről nem tudok semmit sajnos. UPC kábelnél meg párosítva van, ott nincs választási lehetőséged, legfeljebb a DVR és a HD miatt.

    Ezt a 700ft-os Tesco-s passzív szobaantennát merrefelé lehet kapni ?
    Elvileg minden nagyobb Tesco-ban ?
    Mert ha pl. lenne a Budaörsiben is, ha legközelebb megyünk arrafelé, akkor be is vásárolok egy ilyet.
    Amúgy kép alapján nem egy nagy méret, mitől mégis ennyire hatékony ?
    Ilyen jól lett megtervezve ?

    Elvileg minden nagyobb Tescoban, bár korábban a bp-iekben csak 500 Ft volt állítólag. Én Pécsett vettem, itt 700 volt. Egyszerűen jó a felépítése, az antenna nem a bonyolultságától jó. Nekem jók a tapasztalataim vele, ár-érték arányban kiváló, nem fogyaszt áramot, és nem annyira ronda, mint azok a parabolahálós csilli-villi antennák. Igen, arra gondoltam, amit a képen mutattál.
    Loper: becenév, logaritmikus periódusú antenna, elvre utal, nem gyártó. Ld.:
    http://www.ostelsat.hu/foldi_televizioantennak_kivalasztasa_bib201.htm

Új hozzászólás Aktív témák