Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz hamyka #12156 üzenetére

    A nemzetközi egyezmények a földi sugárzásra vonatkoznak, miután az átlépi a határokat is. Kábelrendszeren mindenki azt csinál, amit akar, nem zavar vele senkit.

    Más kérdés, hogy a szolgáltatók üzletkötői igyekeznek becsapni a laikusokat, idős embereket, és a digitális átállás ürügyének emlegetésével rábeszélni őket drágább, digitális előfizetésre. Szolgáltató szempontjából egyébként az analóg csatornák kivétele felszabadítaná a helyet további digitális multiplexek, illetve szolgáltatások (videotéka stb.) részére, de amíg túl sok előfizető használ hagyományos TV-ket, addig kockázatos lenne csak úgy lekapcsolni, mert ők esetleg átmennek más szolgáltatásra. Tehát ez csak üzleti döntés kérdése, hatóság nem kötelezi őket.

    A bolti eladók egyébként szintén a digitális átállás mumusával riogatják az embereket, hogy a régi TV-t úgyis nemsokára ki kell dobni, tehát vásároljanak újat "feltétlenül". Saját fülemmel is hallottam, amikor az eladó egy szóval sem kérdezte az idős vásárlókat, hogy jelenleg milyen adást néznek, az csak meg fog szűnni és kész...

    Múltkor már tisztáztuk, hogy a MinDigTV-n soha nem volt Discovery.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák