Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi van egyszerűbb megoldás, de előbb helyre kell tenni a dolgokat, mert pár helyen apróbb hibákat vétettél.
0. lépés: Swag esetén a portokat engedélyezted a routerben?
router => Porttovábbítás : itt a 443/443 és 80/80-as portokat kell felvenned/kiengedned netre, ipnek az amlogic box ip-jét kell megadnod. Vagy ha használsz portátirányítást (picit lejebb írom) akkor azokat.
1.lépés: swag
Compose fájl hibás: Milyen userrel futtatod a swagot?
Illetve itt valami arm-es image-t kell majd letölteni szerintem.
Ha nincs user amivel futtatod akkor PUID:998 és PGID:100-at írnék bele vagy kitörölném ezt a 2 sort
---
version: "2.1"
services:
swag:
image: linuxserver/letsencrypt
container_name: swag
cap_add:
- NET_ADMIN
environment:
- PUID=1 #Ide ha nincs user amivel futtatod akkor 998
- PGID=1 #Ide ha nincs user amivel futtatod akkor 100
- TZ=Europe/Budapest
- URL=user.duckdns.org
- SUBDOMAINS=
- VALIDATION=duckdns
- DUCKDNSTOKEN=tokenem
volumes:
- /media/letsencrypt:/config
ports:
- 443:8096 #ide 443 kellene vagy más port melyet átirányíthatsz pl: 444
- 80:8096 #ide 80 kellene vagy más port melyet átirányíthatsz pl.: 90
restart: unless-stopped
Ha portátirányításd használsz 443:444 és 80:90, akkor a routerben ne a 443/443-at add meg hanem a 443:444-et illetve 80/80 helyett a 80:90-es portot.
2.lépés:Felteszed az emby-t
3. lépés: Netre kiengedés.
Itt a swag esetén megadott /config mappádban lesz elég sok mappa, ahol el kell navigálnod ide: /config/nginx/proxy-confsItt elég sok sample fájlod lesz, de ha a domained user.duckdns.org lesz ahol el akarod érni akkor keresni kell egy emby nevű subdomain-es sampel fájlt kb ilyesmit emby.subdomain.conf.sample
Majd a fájl végéről a sample nevet kitörlöd , hogy ez legyen => emby.subdomain.conf
ezek után swag konténert restartolod, és elvileg menni fog.
Swag konténer esetén akkor csinálod jól, ha a logban Server Ready feliratot látsz.Itt egy leírás angolul ehhez : https://docs.linuxserver.io/general/swag
Ha nem akarsz fájlokkal turkálgatni akkor Nginx Proxy Manager-t használsz mint sokan mások.
Illetve itt van egy leírásom, melyből az alapokat szerintem jól el tudod sajátítani: Link
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, hát movel rossz médiszervert írtam az lehet a gond
Ez lesz a jó megoldás: jellyfin.subdomain.confEzt gyártsd le, swag reset és menni kell. Ezenkívül még azt nézd meg a domin címedet ha pingeled akkor a saját ip-et kapod vagy sem.
Illetve a swag portjait is amit írtam javítsd mert így nem lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Hi, igen , ilyen egyszerű az is.
- Duckdns esetén hozzáadsz egy új tag-et/cname, nevezzük bárminek a duckdns oldalon
- Tranmission-t elfuttatod és hagyod az alapértelmezett porton (9091 vagy 9090 már nem emlékszem)
- Tranmission subdomain conf fájlját létrehozod
- Swag restart.Viszont én a swag konténernél akkor ezeket változtatnám:
- URL=duckdns.org
- SUBDOMAINS=user,tranmissionvalami
- VALIDATION=duckdns
- DUCKDNSTOKEN=tokenem....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, ne duplikáld semmiféleképpen, mert nem kell.
Itt egy példa erre: https://docs.linuxserver.io/general/swag
---
services:
swag:
image: ghcr.io/linuxserver/swag
cap_add:
- NET_ADMIN
environment:
- PUID=1000
- PGID=1000
- TZ=Europe/London
- URL=linuxserver-test.com
- SUBDOMAINS=www,ombi #Ide addod meg a subdomaineket amiket akarsz
- VALIDATION=http
volumes:
- /home/aptalca/appdata/swag:/config
ports:
- 443:443
- 80:80
restart: unless-stoppedEbben az esetben 2 domain cert-je készül el:
www.linuxserver-test.com
ombi .linuxserver-test.com....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Akkor egy kis gyorstalpaló , megkíméllek a sok olvasgatástól.
Ha van egy domain-ed amit vettél/reggeltél valahol akkor 2 módja van, hogy alkalmazásokat érj el rajta keresztül:
1. megoldás: aldomain-ek/előtag (CNAME) létrehozásával
pl.: jellifin.domainem.hu, tranmission.domainem.hu
2. megoldás: subfolder segítségével
pl.: domainem.hu/jellifin, domainem.hu/tranmissionDuckdns esetében ez picit másképp néz ki, mert az egyes CNAME előtagokból max 5db-ot adhatsz meg.
Megoldás módja rád van bízva így lehet duckdns esetében több aldomain-t deifiniálni.
1.megoldás: mondjuk az alábbi konténereket engeded ki a netre: Jellyfin,Emby,Tranmission
swag konténernél akkor a subdomain-eket kell definialniversion: "2.1"
services:
swag:
cap_add:
- NET_ADMIN
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- URL=duckdns.org
- SUBDOMAINS=Jellyfinvalami,Embyvalami,Tranmissionvalami
- VALIDATION=http
volumes:
ports:
restart: unless-stopped99,9% hogy már létezik jellifyn.duckdns.org ezlért írtam mindenhova a "valami" nevet, mert ugye annak egyedinek kell lenni.
Ebben az esetben a subdomain-ek melyeket definiáltál fel kell majd venni, asszem 5-öt lehet.
Ezen után kell a proxy-conf mappában a szükséges subdomain nevű conf fájlokat létrehozni, és swag konténert redeselni.
Ekkor az alábbi 3 címen éred el a konténereket:
- Jellyfinvalami.duckdns.org
- Embyvalami.duckdns.org
- Tranmissionvalami.duckdns.org2.megoldás:
Ha csak 1 címen akarod elérni őket:
- user.duckdns.org/jellifyn
- user.duckdns.org/emby
- user.duckdns.org/transmission
swag:
services:
swag:
cap_add:
- NET_ADMIN
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- URL=user.duckdns.org
- SUBDOMAINS=
- VALIDATION=http
volumes:
ports:
restart: unless-stoppedA proxy-conf mappában viszont akkor a subfoldereket hozol lérte az egyes alkalmazásoknak.
Szintén úgy kell, hogy csak a .sample nevet törlöd ki, illetve ha szüskéges akkor amit átírtál a másik fájlba azt kell csak.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, minden megoldható, működnie kell, csak én épp kb 2-3 éve használtam duckdns-t és engedtem ki 1-2 konténert ezért van nálam a keveredés, vagy szar amit írok
Akkor melóban 1 kávé után átolvasva hogy is van: Ez a rész kell neked
egy részét másolom csak ide:
-e URL=user.duckdns.org \
-e SUBDOMAINS=wildcard \
-e VALIDATION=duckdns \
-e DUCKDNSTOKEN=ideatokenedkell\Alatta lévő üzenetet ha elolvasod, akkor a subdomain-ek támogatottak, viszont a fő domain nem kap SSL-t ha jól olvasom, de neked az nem is fontos.
Ezért valahogy így működnie kellene a tiednek:
- jellifyn.user.duckdns.org
- transmission.user.duckdns.orgSzintúgy a conf fájloknak is el kell készíteni mint eddig, és működik elvileg.
Remélem jó lesz, mert én vásárolt domain + cloudflare-el vagyok, viszont amúgy ha a keresőszavakat youtube-ra beírod ott is lesz sok találtat szerintem:
reserve proxy duckdnsLinkelnék neked bármit, de melóana youtube le van tiltva
-
stigma
addikt
Hi, hát ilyan webserver-t amivel a konténereket menedzseled 3at leht ajánlani.
1. Swag: szerintem ismerkedésnek tökéletes
2. Nging Proxy manager: Ha utálsz a kódban turkálni, akkor ez vizuális és kattingatós.
3. Ha már hardcore docleres vagy akkor traefik. Kezdőknek nem ajánlom semmiképp.Traefik esetén a konténerben nagyon sokminden szabható és allitható pl.: Egyes konténerek load balancing terhelése, nem jelszavas konténereket esetén jelszavas védelem.
Én annyit mondok traefik más állatfaj, igaz nagyon sok copy- paste leírás van már hozzá.
-
stigma
addikt
Hi, igen az a gond. Az általam linkelt Drive-os linkben a 2021-es doksiban minden általam leírt konténernek a docker compose fájlját beletettem txt-be a wordbe , hogy könnyebb dolga legyen az embernek futtatni.
VPN-t nem használok, ami fontos mappa, adat Nextcloud egyik felcsatolt mappájába beleszortam.
Én Pihole-t használok(reklámblokkoló) ehhez kellett macVlan, mert szintugy 80-as portot használ mint sok más konténer.
macVlan arra jó, olyan hálózat, melyre az azonos portokat használokó kéntenereket tudod tenni.Én az alábbi konténereket használom: Qbittorrent,transmission,Pihole, Plex, Nextcloud(nextcloud+mariadb), Photoprism,ddclient(ip frissítés), megmég lehet párat ami nem jut az eszembe
-
tradeelek11
aktív tag
Fordított Proxinak az elején az Nginx Proxy Managert a későbbiekben ha kell mögé(elé)
rakhatod az Autheliát.
VPN-nek Wireguard.
Nextcloud itt a stackem:
version: "2"
services:
nextcloud:
image: linuxserver/nextcloud
container_name: nextcloud
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
volumes:
- /nas/Docker/Config/Nextcloud:/config
- /nas/WD1/Nextcloud:/data
ports:
- 444:443
restart: unless-stopped
mariadb:
image: linuxserver/mariadb
container_name: nextclouddb
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- MYSQL_ROOT_PASSWORD=xyz
- MYSQL_DATABASE=nextcloud
- MYSQL_USER=nextcloud
- MYSQL_PASSWORD=zyx
volumes:
- /nas/Docker/Config/Nextclouddb:/config
ports:
- 3306:3306
restart: unless-stoppedA jelszavakat, illetve az elérési utakat cseréld ki. És mint látod a 444-es porton éred el, de azt hiszem stigma barátom leírásában is benne van.
A transmission helyett valószínű a qBittorrent jobb választás.
Viszont ne haragudj meg érte, de ebben én most nem nagyon látom a koncepciót.
Amikor indultam ezekre kerestem megoldást:1.,NAS ez lett nekem az OMV mint alaprendszer
2.,Cloud le akartam cserélni az iCloudot Nextcloud+Photoprism
3.,Okosotthon nekem Home Assistant supervisor
4.,Automata Media Server na itt aztán Jellyfintől a qBittorrenten át Radarr, Sonarr, stb.A 2,3,4. tételt azt Dockerrel oldottam meg, illetve még jönnek hozzá az olyan extrák,
amik nevezzük "üzemeltetésnek" illetve monitorozáshoz kell pl. Fordított proxy, vagy
konténerek frissítése.Tehát ha ezeket így fogalmazod meg magadnak, nem kell nekünk, akkor nem biztos hogy dockert írsz le, hanem mondjuk úgy kérdezel hogy melyik torrent klienst ajánljátok (persze szigorúan csak linux imagek letöltésére )mert itt sem tudom hogy ragaszkodsz e a transmissionhoz?
És ne bántásnak vedd inkább csak ajánlásnak, mert lerövidítheti a folyamatot.
(nem kell végig szívni azokon a dolgokon, amin már valószínű páran átmentünk,
persze csak ha nem az a cél )Tisztelettel
-
stigma
addikt
Hi, próbálok nem OFF-os részt beírni, csak leírni a tapasztalataimat.
Amlogic boxból nem tudom milyen van neked, de Armbian alatt a legjobb ARM-es Amlogic-os boxok a S905x2 volt (kb 1 éve) amin jól fut,van USB3.0 illetve a gigabit LAN-t felismeri.
Mostani olcsó S905x3-as boxokkal próbálkoztam, de sajnos csak 100-as LAN-nak ismerte fel, ezért hobbyprojekt abbamaradt.Ezt én inkább hosszútávon egy NAS-al oldanám meg mint Amlogic boxxal.
Otthon én is ötvöztem a kettőt kb HTPC-s rész lett( lejátszó + torrent), viszont csak 1-2 feladat miatt.
Amlogic box (Beelnk GT1 Mini - S905x3) USB 3.0-s csatin lóg egy WD Pruple 2TB-os HDD, melyen Coreelec fut az emmc-n. Docker + Portainer-t tettem fel, Pihole és Qbittorrent fut rajta, amin torrentezik bátyám. ez neki így tökéletes, kis helyet foglal és nincs 2 eszköz mert helyhiány van sajnos.Qbittorrent vs Tranmission: Inkább szokj át Qbittorrent-re ha fontos a letöltés, mert több magot támogat. Ezen az Amligoc boxon és más NAS-on Tranmission-el olyan 20-30mbit/sec a max amit ki tudtam hozni, Qbittorrent-el mókolás nélkül 60-80mbit/sec a letöltés (Digi 1000-es net.
A felsorolt konténerek szerintem futni fognak, habár a miniDLNA kicsit kakukktojásnak érzem, mert emlékeim szerint az felesleges mert aJellifyn is tudja asszem mindezt (habár lehet az emby tudja nem a jellyfin ezt már pontosan nem tudom)
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
Hi, bocs hogy eltűntem útközben és csak most kerültem elő, de pár dolgot ajánlanék, ha elfogadod:
1. Portainer-t tedd fel, vagy már asszem fennvan neked: olvasnivaló
2. figyelj a tagolásra és minden konténernek saját portjának kell lenni, nem lehet azonos.
Azonos portokat használó konténereket külön hálózattal(macvlan) kell megoldani.
3. Portainer-ben asszem 3-as verziókig kezel mint írtam, de már lehet 3-as fölött is, viszont itt ha valami gond lenne a leírásban látni fogod mi okozza a hibát.
4. Portainer-ben csekkold a Images menüpontot és mivel 2 fajta image-t szedsz le, ahol ,,unused" felirat van az nincs használatban csak a helyet foglalja.
5. konténer adatainak elkülönítése
Te valami ilyesmit csinálsz hogy mindent egy helyre pakolszvolumes:
- /media:/config
- /media/:/data
Én inkább olyasmit csinálnék, hogy:
Ez mondjuk egy transmission stack
volumes:- /media/Docker/Tranmission:/config
nextlcoud stack
nextcloud
volumes:
- /media/Docker/Nextcloud:/config
- /media/Nextcloud:/data
mariadb
volumes:
- /media/Docker/mariadb:/config
Amúgy grat hozzá, hogy hamar tanulsz, még 1-2 apróságot kell elsajátítani és minden menni fog mint kés a vajon
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Hi, pedig ott van : parancsolj
HA CE-nek nem volt semmi feladata a boxon, mert úgyis NAS lenne, akkor jobban jársz az armbian-al. Amúgy még ami jó lehet asszem, de nézz utána, hogy mivel sima S905X-es boxod van armbian-ra még OMV-t lehet rátenni , habár nem kötelező, ha úgyis dockerezel.
-
stigma
addikt
Hi, omvs topivban segítenek ha gondolod, viszont a lassú elérésnek az volt a nyűgja baja hogy a hálózatnál ip címet fixálni kellett volna + alhálózati maszot megadni + átjárót és akkor már pöccre ment volna szerintem. Nekem annó szintugy ez volt a bajom, hogy 10mp volt betallózni bármit is, igaz nekem nem armbian-om van.
Akkor egy kis új dolog
A dockeres mappádba vagy bárhova, ahol a többi konténered van, pl emby csinálj egy mappát amibe 1 fájlt kell létrehoznod, docker-compose.yml néven.
Ebbe a fájlba amit itt találsz másold bele és mentsd el.
Ezek után irány SSH majd elmész a mappádig ahol ezaz 1 szem fájl van benne és lefuttatod ezt a parancsot:docker-compose up -d
Ezel tudsz fájl szinten stack-et futattni. Egy hátráyna van, hogy nem szerkeszthető Portainerből, viszont SSH-n újra megnyitod a fájlt és lefuttatod. Ennyi az egész.Másik módja hogy ha a 3-as verziót 2-re átírod lehet benyelni a Portainer és le tudod futtatni
-
tradeelek11
aktív tag
de akkor beteszem a stackset:
version: '2.4'
services:
app:
image: jc21/nginx-proxy-manager:latest
ports:
- 8383:80
- 8181:81
- 4443:443
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
volumes:
- /nas/Docker/Config/Nginx/config.json:/app/config/production.json
- /nas/Docker/Config/Nginx/data:/data
- /nas/Docker/Config/Nginx/letsencrypt:/etc/letsencrypt
restart: unless-stoppedA lényeg én - nas/Docker/Config elérési úton létrehoztam egy Nginx mappát.
Letöltöd a gépedre és felmásolod abba a mappába ezt: [link]
De létre is hozhatod nano-val csak tedd futtathatóvá.
Különben ezt tartalmazza: [link]Természetesen az elérési utat szerkeszd ahogy neked jó, az mehet a volumes-hez.
majd futtasd a stackset. A routerben a külső 80-as és 443-as portot irányítsd át.
illetve: nasip:8181-en éred el a kezelő felületet.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Hi, örülök, hogy megy és annak is hogy rákaptál
Cloudflare alá bepakolt domain azért jobb, mert külső támadás + behatolás ellen véd pl.: DDoS, vagy akár tudsz ország szintű szűrést is megadni.
Igaz ez csak akkor van, ha Cloudflare-ben proxied módban vagy (sárga felhő)
Proxied móddal én nagyon sokat szívtam, annak ellenére hogy 1 kattintás, nekem valamiért nem ment, de aztán hosszasz szívás után megy háls istennek.
Cloudflare és normális domain előnye, hogy akármennyi CNAME (előtag) sort megadhatsz ezáltal a konténerjeidet normális domain alatt eléred + lesz normális SSL certed.Swag helyett a Nginx Proxy Managerrel hazsnálok, mely kattingatós és sokat fejlődött.
Illetve tudod kikényerszíteni azt is hogy mindent a biztosnásgos https protokoll alatt érj el.Qbittorrent tudja használni a többszálas letöltést is, ezért jobb mint a tranmission, viszont nincs Qbit esetén nincs Windows Gui ami Transmission-nél megszokott.
-
-
stigma
addikt
Hi, igaz ez is jó megoldás, de én inkább elszeparáltam egy másik hálózatra, hogy ne kavarjon be a webszerver szerepébe, ami a 80-as és 443-as portokat használja.
Adguard és PiHole-ról megoszlanaka vélemények, én is kíváncsi voltam 1-1 hónapig használtam, de aztán visszaálltam PiHole-ra.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
tradeelek11
aktív tag
válasz DIEGO15 #1000 üzenetére
Az a lényeg hogy megvan.
És igen modemként, bridge módban ,minden kép használnod kell.
Viszont a későbbiekben gondold meg a szétválasztást 2 ok miatt,
1., Biztonság, én nem biztos ,hogy örülnék neki ha a szolgáltató (tudom elméletileg nincs ilyen ) hogy lásson bármilyen adatomat is.
2., ha veszel akár egy olcsóbb "gyári" routert, onnantól akár OpenWRT-vel vagy DD-WRT ével is futtathatod.de ez kizárólag csak az én véleményem, és szigorúan nem is a tárgyhoz tartozik
Tisztelettel
-
weinmaker
őstag
válasz DIEGO15 #1006 üzenetére
Elsősorban azt hittem, hogy majd rpi-vel mindent elintézek egy füst alatt, és jobb lesz, mint a tv box. Kellene egy hifi lejátszó, mert van külső dac-om, és láttam, hogy a volumiot mennyien istenítik. Illetve gondoltam kipróbálom, hogy milyen ez a raspberry, mert még sosem volt, mire tudom használni. Ja igen a másik fontos a torrent volt, hogy ne kelljen az asztali gépemnek menni emiatt. Így jött ez az egész. Jelenleg ugye ott tart a dolog, hogy a tv, netflix, kodi megy az androidboxról a saját aplikációjukkal, és a raspberryt akarom hifi lejátszó+torrentre fogni. A nas-om is régi egy zyxel nsa310, akár még azt is ki lehetne váltani, de egyelőre tényleg nem tudom, hogy mit lehet kihozni a dologból.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
-
tradeelek11
aktív tag
-
stigma
addikt
válasz DIEGO15 #1405 üzenetére
Hi, monitorozásra én ezt használom: nicolargo/glances
Telepíteni nem vészes : LinkErőforráselosztást passzolom, mert nekem van egy J5040-es ITX-es erős lapom + 16GB ram, amivel elvagyok és mindenre elég (OMV6+15-20 docker konténer)
-
stigma
addikt
válasz DIEGO15 #1407 üzenetére
Hi, nincsmit.
Hát én eddig az elmúlt pár évben igaz csak itthonra Plex/Emby/Jellyfin kombót használtam, helyi hálózatra, viszont jönne a kérdés, hogy a webes böngészőben akarod csak nézni, vagy egy másik helyen TV vagy TV+lejátszó mellett?
Ezt azért kérdezem, mert nekem jelenleg Plex fut a NAs-on semmit nem transzkódol, mert kikapcsoltam, csak smb-n ossza a lejátszóval amin Coreelec fut(Kodi) +PlexKodiConnect addon. PlexKodiConnect csak az adatbázist építi fel a Kodiban, nekem ez azért kellett mert 2 TV-m van (nappali és háló) így mindegyik szobában tudom onnan folytatni ahol abbahagytam.Régebben J4105-ITX volt a NAS-ban(most J5040), de Plexet kiengedve a netre az 1080p-s filmeket még böngészőben le tudtam játszani, 4k-t már nem.
Amúgy még ezeket találtam neked: 15 BEST PLEX ALTERNATIVES
-
stigma
addikt
válasz DIEGO15 #1410 üzenetére
Hi, ha nem lenne 4k akkor szerintem rendben is lennél az Emby/Plex/Jellyfin trió valamelyikével.
Annyi érdekesség még, igaz az xpenology fórumból beszétltem egy sráccal, aki most a tört DMS 7-es loadert tette fel egy J1900-as lapra, ahol Jellyfin esetében ment a 4k h264-es lejátszás a böngészőben.#1409Elemental: Én is így használom, és örülök, hogy tökjól megy. Egyetlen hátrány, hogy CE-ben 9.2.8-on vagyok, mert PKC addon esetében nálam a feliratos filmeket elég szarul játsza le, de mondták ez az új 19-es Kodi + Phyton kódolás miatt van sajnos, hogy szar lett az addon.
-
stigma
addikt
válasz DIEGO15 #1415 üzenetére
Hi, hát én így oldottam meg a dolgot:
1. Portainer - Stack: Itt a fontos stackeket txt-be kimentettem ami kellett, majd újra futtattam az új rendszeren
2. Docker Volume+konfig mentés:
/config mappában a fontos config fájlok megvoltak, így már csak kimentettem a konténereket kompletten (volume, image, stb)
Erre egy példa: Youtube
belépsz SSH-n majd az alábbi parancsokat adod ki:
docker ps paranccsal megkeresed a konténer ID-t
cd3a079524f6 linuxserver/plex:latest
sudo docker stop plex
sudo docker commit cd3a079524f6 plexbackup
sudo docker save plexbackup > plexbackup.tar
pwdpwd-vel azt fogod látni hova ment, ebben az esetben nálam a /root-ba. Ezeket a tar fájlokat kimásoltam egy másik helyre, mert ugye a NAS-t újrahúztam.
NAS-t újrahúztam OMV6-ra, HDD-k be, felcsatoltam, jogosultságok, majd visszamásoltam a /root alá és lefutattam az alábbi parancsot:
docker load -i plexbackup.tar
3.Nginx Proxy Manager: Maradtam a régi megoldásnál, tunnel-el nem próbálkoztam, de páran már írták más-más fórumokba hogy tökéletesen megy.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
jézusom
addikt
válasz DIEGO15 #1419 üzenetére
Ahhoz mi kell, hogy egy mappát elérjek cloudflarrel, ami OMV-n vagy esetleg Home Assistantban meg van osztva?
Home assistantot elérem cloudflarrel meg telefonos böngészövel is tudok feltölteni fileokat, de nagyon körülményes.
Leginkább az OMV egy mappájához lenne jó valami link, ahova tudnék feltöltögetni biztonságosan, de fogalmam sincs hogyan induljak el.
Az is jó lenne, ha mondjuk egy videómat, vagy fotóimat tudnám linkelni másnak, ne kelljen egyéb szolgáltatást használnom.Köszi!
-
stigma
addikt
válasz DIEGO15 #1483 üzenetére
Hi, már HA-m nincs mert a kisgépem amin futott darabokra szedtem és eladtam, de csináltál egyéb mást HA-ba, mint konfigurálás?
Configuration.yaml fájlban rémlik ilyesmi?
http:
use_x_forwarded_for: true
trusted_proxies:
- 127.0.0.1Asszem én is még a CF-es ipv4 és ipv6-os hivatalos ip-et is megadtam + talán a helyi hálózatos server címét amiről fut (192.168.X.X)
Nem mondom 100%-ra ez a megoldás, mert én is szívtam vele egy csomót sajnos.
HA amúgy VM-ben fut vagy külön gépen?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest