Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, hát én mikor költöztem, akkor tiszta telepítéssel csináltam, és újra be kellett állítani mindent. Én Openmediavault 4-ről 5-re költöztem.
Én is még új vagyok a témában, de én az alábbi 2 megoldást használom:
- Portainer: Ez egy docker menedzselő alkalmazás melyben pár kattintásra futtathatóak konténerek templateből vagy stackből.
Eseterben az alábbi konténer oldaláról a docker-compose fájlt tudod bemásolni és futtatni:
https://hub.docker.com/r/linuxserver/transmission2. megoldás: Létrehozol mappákat amibe létrehozol egyesével docker-compose.yml fájlokat.
Ezekbe a fájlokba ugyanazokata docker-compose sorokat illeszted be mint Portainerben és az alábbi paranccsal tudod futtatni: docker-compose up -dA kettö között a különbség az, hogy asszem a jelenlegi Portainer csak 2-es verzióig kezel stackeket, melyeket futtathatsz a 3-as verziókat már nem. viszont ezt 1 mozdulattal átírhatod.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
donat_sz
senior tag
Javaslom próbáld ki a qbittorrentet a transmission helyett, ha már úgy is költözés közben vagy.
Nagyságrenddel nagyobb letöltési és feltöltési sebességet tudok én elérni vele. Transmissionnel 30-40 megabájt/seckel tudtam max letölteni, míg qbitnél 100+ megbájt/sec rendszeresen megvan. -
pelyib
tag
Többen írták már, hogy docker-compose ezt egészíteném ki:
Ezen felül meg lehet aliast hozza létrehozni, h ne egy kilométer hosszú parancsot kelljen kiadni.
Ha alias nem elég akkor shell script.
De ami szerintem baromi fontos, hogy az összes config fájl legyen egy GIT repoba rakva. Github, Bitbucket stb. privát repo, és mindent bele.
Nem sokszor költözik az ember, de baleset bármikor történhet, és ahogy az adataidról is van backup ugy a configról is illene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest