Hirdetés
- Synology NAS
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Mobilinternet
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #850 üzenetére
/volume1/docker/speedtest$ docker exec –it speedtest
Got permission denied while trying to connect to the Docker daemon socket at unix:///var/run/docker.sock: Get http://%2Fvar%2Frun%2Fdocker.sock/v1.39/containers/%E2%80%93it/json: dial unix /var/run/docker.sock: connect: permission denied
Ez így jól futott le? -
stigma
addikt
válasz
tobias40 #850 üzenetére
Dms felületen:
Control panel / network / server name : nekem asockNUC a neve
PUID és PGID az egy felhasználót azonosít, akibek a nevében futtatod a docker konténert.
Webes felület ha megy akkor jó vagy, de aköv hszben a permission denied azt jelenti nincs a futtatáshoz jogod.
Milyen felhasználóval futtatod?puid és pgidra gondolok.Bekem van egy stigma nevü felhasznalóm, aki admin csoport tagja én azzal futtatom a konténert. Ezzel a stigma afminnal lépek be dms felületen + ssh-n is.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
gazso75
aktív tag
Sziasztok,
A tegnap frissült qbit docker webes felülete csak nálam szarakodik ? Betölt, de üres , a beállítások és gyakorlatilag semmi nem indul el. Viszont a háttérben dolgozik minden rendesen.
Valaki ? -
tobias40
veterán
És ezt az én syno nasomaban hogyan frissítsem majd a dockerben?Le kell törölni a régit és feltenni újat vagy letöltöm az újat és rátelepítem a régire és így megmaradnak a beállítások,torrentek minden?Még nem csináltam program frissítést dockeren belül,ezért kérdem!(meg láma vagyok hozzá
)
Vagy maradjon ami van ,eddig nekem megfelelt...? -
lovi27
addikt
válasz
tobias40 #858 üzenetére
Nem ismerem a "syno"-t, az OMV-ben dockerek menedzselésére a Portainer-t használjuk.
A konténerek frissítésére pedig docker alkalmazást, a containrrr/watchtower-t. Persze van más lehetőség is.
Ez az alkalmazás megnézi a konténerekhez van-e újabb image, amihez van ahhoz letölti, leállítja a konténert, frissíti, majd végül újraindítja. A beállítások megmaradnak, nem vesztesz el semmit. Automatikusan is figyelhet meghatározott időnként, ha kell a régi image fájlokat is letörli. De én manuális futtatom és törlök amikor úgy gondolom kell.Már a linuxserver is frissítette a qB image-t!
-
lovi27
addikt
válasz
tobias40 #862 üzenetére
Nem paranccsal, compose formátumban a Stacks-ben lett létrehozva: [kép]
version: "2"
services:
watchtower:
image: containrrr/watchtower
container_name: watchtower
volumes:
- /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock
environment:
- TZ=Europe/Budapest
- WATCHTOWER_RUN_ONCE=true
restart: "no"
Manuálisan kell indítani, egyszer frissít, majd leáll, és nem törli a régi image fájlokat se.
Ha más beállítást szeretnél: argumentumok -
lovi27
addikt
válasz
tobias40 #865 üzenetére
Az OMV fórumból származik, kipróbáltam és azóta is működik. Csak én nem állandóan, hanem egyszer futtatva tartom jónak. Írtam is, elindul, végignéz, frissít és leáll.
Ha állandóan futtatni akarod a végén a restart "no" opciót cseréld always (mindig fusson) vagy unless-stopped (amíg nincs megállítva) opcióra.
A RUN_ONCE opciót töröld ki vagy állítsd át false állapotra. És még kell két új environment:
WATCHTOWER_CLEANUP=true így frissítés után törli a régi image fájlokat. Ez fontos!
És egy időzítő, hogy mennyi időnként ellenőrizze:
WATCHTOWER_POLL_INTERVAL=86400 másodpercben megadva naponta egyszer ellenőriz.Így talán már elboldogulsz, de valóban legközelebb hasznos, ha a logot linkeled.
-
tobias40
veterán
Bocs ,eddig nem voltam gép közelben...
Most akkor azokat módosítsam amiket írtál?
Itt a log:
"time="2021-03-26T07:33:16+01:00" level=info msg="Running a one time update.",
time="2021-03-26T07:33:20+01:00" level=warning msg="Could not do a head request, falling back to regular pull." container=/linuxserver-qbittorrent2 image="linuxserver-qbittorrent2:2021226",
time="2021-03-26T07:33:21+01:00" level=info msg="Unable to update container \"/linuxserver-qbittorrent2\": Error response from daemon: pull access denied for linuxserver-qbittorrent2, repository does not exist or may require 'docker login'. Proceeding to next.",
time="2021-03-26T07:33:30+01:00" level=info msg="Found new gazso75/digionline:latest image (sha256:69dbf0f71db165723451fbca0e0614eb98e18f3b3a11326a3486745b38f73daf)",
time="2021-03-26T07:33:30+01:00" level=info msg="Stopping /gazso75-digionline1 (90e60055e4e21c90a306fab9913ddfa4fb1c3a37a8922b978d376e982f4b961e) with SIGTERM",
time="2021-03-26T07:33:36+01:00" level=info msg="Creating /gazso75-digionline1",
time="2021-03-26T07:34:51+01:00" level=info msg="Running a one time update.",
time="2021-03-26T07:34:56+01:00" level=warning msg="Could not do a head request, falling back to regular pull." container=/linuxserver-qbittorrent2 image="linuxserver-qbittorrent2:2021226", -
lovi27
addikt
válasz
tobias40 #869 üzenetére
Ne, nem kell egyelőre módosítani semmit, mert működik. Csak nem érted a válaszokat.
A gazso75/digionline konténert sikeresen frissítette, a linuxserver-qbittorrent2 image forrását nem találja vagy nincs joga frissíteni.
Ha az ajánlott linuxserver/qbittorrent telepítést használod, akkor azzal jó, nincs gond.
Nézd át nálad mi van, mit csináltál és hasonlítsd össze az ajánlottal. -
lovi27
addikt
válasz
tobias40 #871 üzenetére
Ahol nincs frissítés azokról nem küld infót.
Itt az egyiknél volt, a másiknál meg hiba van azért küldött üzenetet.
Ha mindről akarsz infót kapcsold be pl. a debug-ot: WATCHTOWER_DEBUG=true
De ha meggyőződtél állítsd false-ra, mert szerintem állandóan felesleges debug-golni. -
tobias40
veterán
Köszi!
Tehát itt nem egy grafikus felület van hanem a logban látom a keresés eredményét?Úgy egébbként kérdeztem tegna,hogy megcsinálok mindent amit a leírásban van,angolul.Általában azokat megértem amennyire kell.
Utána honnan tudom még hogy miket kell paraméterezni,és hogy milyen environment-ek kellenek még és abba miket kell beleírni?
Mert ezekről ott nem volt szó ahonnan letöltöttem és tlepítettem a konténert..
Most tanulok még erőteljesen,ezért bocs a sok láma kérdésért és 55 évesen már nehezebben értem meg ezeket a dolgokat amit nem tanultam korábban,de érdekel.. -
scream
veterán
válasz
tobias40 #873 üzenetére
Igen, a watchtower ha úgy vesszük csak egy containerizált command line tool, ami paraméterezhető és a futás outputja a logban látható, külön grafikus felülete nincsen.
Érdemes az adott container wiki-jét és/vagy docker hub readme-jét átolvasni - általában a default docker run vagy docker-compose yaml-je ott szokott lenni. Az, hogy milyen paraméterek kellenek a saját infrán, azt neked kell ismerni, a kötelezőek jelölve lesznek - vagy benne vannak a default példában vagy a felsorolásnál kiemelik, hogy required.
-
scream
veterán
válasz
tobias40 #875 üzenetére
Pontosan nem tudom milyen forrásból szedted/érted el a watchtowert (gondolom docker hub), de mind a GitHub, mind a docker hub oldalán a watchtowernek (is) ott van a főoldalon a docker run command, amivel tudod indítani azt, ha nincsen semmi különösebb igényed.
A saját infra latt a saját, otthoni infrastruktúrádat értettem, mert egyrészt azt mi nem ismerjük, sem azt, hogy pontosan hogyan építetted ki/konfigoltad fel sem azt, hogy mit és hogyan használsz/szeretnél használni. Ezt/ezeket neked kell tudni és ennek függvényében kell nézni/használni az extra paramétereket a különböző konténereknél. Bár szerintem egyelőre nálad semmi különlegesebb igény nincsen, így jó eséllyel elég lesz még csak a quick start section-ben lévő commandokat használni.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Végre elérkeztem oda ahova pár hónapja szerettem volna
, mégpedig auto letöltéshez, amihez 1 stack-be fogom tenni az alábbi konténereket:
- linuxserver/jackett
- image: linuxserver/radarr
- image: linuxserver/sonarr
- linuxserver/bazarrKérdésem igazából az lenne, a /configon kívüli vomlumokat jól konfiguráltam/konfigurálom?
/config mappa egyértelmű, mert a Docker gyökérmappámban a kontlnernevekkel vannak ellátva: pl.: /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/Jackett:/config
Qbit-el az alábbi helyre töltök le: /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Torrent
maga a Mappastruktúra ilyesmi a gyökérben a HDD-n
- Docker: Itt vannak a kontlnerek config fájljai:
|--->Emby
|--->Plex
|--->Transmisison
|--->Qbittorrent
|--->Jacket
|--->Sonarr
....
- Torrent : Ide töltök a Qbittorrenttel
|--->Etc
|--->Filmek
|--->Sorozatok
|--->Games
|--->Kepek
....
A többi elem esetén a Volumeokat így adjam meg?
Tehát ugyanazt a download stringet ami a Qbittorrent letölt, Torrenten belüli filmek/sorozatokat ahol tárolom illetve ahonnan mondjuk a Plex táplálkozik?
Jackett:
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/Jackett:/config
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Torrent:/downloads
Radarr:
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/Radarr:/config
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Torrent/Filmek:/movies
Sonarr:
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/Sonarr:/config
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Torrent/Sorozatok:/tv
Bazarr:
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/Bazarr:/config
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Torrent/Filmek:/movies
Még a régebbi felcsatolást használja az OMV 5 , mert nem tiszta telepítés volt, eztért nem a UUID alapján látjátok az elérési utakat.Nem rontok el semmit sem ugye? (max ha roszul másoltam, vagy kis és nagybetűt elnéztem)
Többit kiszedem majd dbtech git-es megosztásából (link), ahol természetesen PGID,PUID és TZ-t át fogom írni.
-
paizinho
tag
Hasonló témában vagyok én is érdekelt, szintén a DBtech-es infok alapján szeretnék még boldogulni.
Egy másik Dbtech git bejegyzés alapján jónak tűnik, de sajna gyakorlatban nem tudom még megerősíteni. Itt még az emby/embystat is a stack része. -
stigma
addikt
válasz
paizinho #882 üzenetére
Hi, tegnap kipróbáltam, és működött a stack.
Nem titkos, ha gondolod elküldöm neked priviben a stack-em adatait, de az volt amit bemásoltam 1-1-ben volume-k és működtek. Video alapájn csináltam a 2 áruházi (N és B betüset) hozzáadni sikerült, viszont az auto letöltés nem indult el sajnos, valami nyügje van.Hétvégén (szombat/vasárnap) fele foglalkozom vele.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Debian alapon dockerben fut egy Home Assistant. Szeretném ha a külső HDD látszódna a HA és addonjai számára.
Egyelőre nem bírkózom meg vele, tudna valaki tanácsot adni?
Köszönöm!
-
errors01
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
RPi4-en dockerből futtatok egy plex servert. A rendszer külső SSD-ről bootol, filmek meg külsőtáppal ellátott HDD-n vannak, a HDD ext4-re van formázva. Zömében SD filmek vannak rajta és ezeket szeretném távolról elérni. A netem 300/20-as Voda. Sikerült bekonfigurálnom, de egyszerűen lejátszás közben akadozik. Szerintem a feltöltési sebességnek elegendőnek kellene, hogy legyen. A lejátszás Direct Playbe megy távolról, tehát elvileg nem transzkódol. Tudnátok nekem segíteni, hogy miért szakadozhat?
ui: Megnéztem, a vinyót 100-os állapobtan van a HDsentinel szerint.
Köszi!Xbox: errors01
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Kérdésem az alábbi stacke-el lenne melyet futatok: jackett,sonarr,radarr,bazarr
Jackett jól beolvassa a szükséges RSS-t és fel is dolgozza, de sozozatok miatt sonarr kellene a legfőképp. Configban ezt adtam meg:
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/Sonarr:/config
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Torrent/incomplete:/downloads
vagy
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Torrent:/downloadsProbléma:
- Egy Marvel-es sorozatot ha leszedekés bekonfogilom, hogy 2160p-ben jöjjön a /tv/sorozatneve alá szedje le, vagy az incomplete mappában landol vagy a root Torrent mappában.
A root torrent mappába a Qbittorent-em /downloads volumeja.Mit rontook el? Logban semmi jog probléma nem látszik, de nem kellene átpakolni a mappába amit megadtam?
Illetve olyan kérdésem van még a Sonarr-ban hogy lehet olyan sorozatot definiálni, mely nem angol/amerikai néven van?
A sorozat neve pl.: török nem röhög, imdb-n angolul találom meg, viszont Rss feedben magyarul adják meg a nevét.
Tundátok ebben segíteni?
-
-
gazso75
aktív tag
Hi,
Debizony át kellene raknia.
Minden első körben a torrent kliens Downloads mappájába rak, majd ha kész átpakolja a sonarr elkészített mappájába. Néha nekem is előfordul a jelzett hibád, de azt vettem észre, hogy ez akkor történik, ha pl. a Angol a cím, de magyar a nyelv profil, vagy fordítva. Nem tudom hol van a kutya elásva, mert csak néha fordul elő, egyébként simán le szokta kezelni.Bizony-bizony az ilyet kézzel szoktam hozzáadni, bár török sorozatokkal ( nem röhög, csak kicsit mosolyog ) épp nem foglalkozom
-
stigma
addikt
Hi, köszi szépen.
Török sorozatatoktól már a hideg is kiráz
ha újabbat kell leszednem, de sajnos ott valami nem stimmel. Majd VM--ben még próbálkozom, ott mindegy mit cseszek össze
B-tervnek marad az ismerösöm által ajánlott Flexget, melyekkel ezt meg lehet oldani, akár alias névvel is, mirek keressen. De ezt majd csak hét vége fele tesztelem, mert félek hogy belövök egy 200 részes sorozatot leszedni
-
tobias40
veterán
Ha a Netflix konténert felrakom a syno220+ nas-ra akkor a dekódolást a nas végzi?
Tehát mennyire terhelheti ez a nas prociját,memóriáját?
Most minden eszközre fel van telepítve az applikáció,de gy csak a nas-ra kellene ha jól gondolom..
Mennire működő képes ez a dolog? -
tobias40
veterán
válasz
szpeti40 #892 üzenetére
Hogy a belső hálón levő eszközeimmel tudjam nézni úgy hogy ne kelljen minegyikre feltenni az appokat és szeretném ha full hd-ban menne ,mert most az amlogic box-on is csak 720p-vel megy mert ennyit bír szoftveresen kikódolni ,ha jól írom.
Ezért jutott eszembe a nas,lehet nem jó ötlet de megkérdezem..Főleg a full hd a lényeg a többi csak hab a tortán..
[ Szerkesztve ]
-
szpeti40
addikt
-
stigma
addikt
válasz
tobias40 #891 üzenetére
Hi, Netflix fejeltős, mert "licensz köteles" , pontos nevére nem emlékszem minek nevezik.
Abban az esetben, ha nem támogatott eszközön (telefon,Amlogic box, Android box) használod akkor csak butítottabb változatot fogsz kapni, amivel tudsz streamelni (720p-1080p asszem)
Nekem van egy Khadas Vim3L-em Coreleccel telepítve, melyen szintúgy nincs Netflix támogatás, pedig HW-ből simán kódolná. Én a Samsung TV-n lévő gyári APP-al, tudok tökéletesen lejátszani mindent.
Netflix streamlésekor számít hányan nézik a sorozatot attól változik realtime a felbontás is.
Volt ami elkezdtem nézni 4K-s minőségben, de mivel aznap jelent meg 5 pert után már 1080p->720p->480p-re lement az adás.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
szpeti40
addikt
Sziasztok!
Még régebben frissült a pi-hole v4-ről v5-re dockerben, most akartam volna a whitelist-hez hozzáadni egy oldalt de hibára fut
x Error, something went wrong!
While executing INSERT OT IGNORE: attempt to write a readonly database
Added 0 out of 1 domainsMás találkozott ilyennel?
Swift 1.3 GLX, Galaxy S10, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II
Új hozzászólás Aktív témák
- Általános videofelskálázót hoz a Microsoft
- Asztrofotózás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Monitorkalibráló eszközök
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Törölte a Thunder Bay projektet az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest