- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
TXT
őstag
Sracok, erre valaki?
Illetve meg egy kerdes. Osmo Action kamerahoz milyen szuroket/filtereket javasoltok, ami mindenkepp fontos? Meg csak most ismerkedem a temaval, de nem igazan talalok olyan leirast, amibol kiderulne, mikor es melyiket kellene hasznalni majd (bar lehet van, csak meg nem talaltam meg ezt a cikket), plusz jocskan van szoras gyartok, kiszerelesek es ezaltal arazasban is. Sokat segitene a tapasztalaitok, elore is koszonom!
-
tirszin
senior tag
válasz thomasvold #4700 üzenetére
Ja, akkor az a telefonra rögzítés tárhelyének méretét állítja, úgy rémlik. Csak fura, hogy cache-nek fordították.
Osmo Action nem teljesen vág itt profilba. De mint kamera u.azok vonatkoznak rá. Ha videózol vele, Nd-vel érdemes sötétíteni. Ha csak fotózol, ez nem kell, viszont egy Cirkuláris Polár (CP) sokszor jól tud jönni.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
Geller72
veterán
válasz tirszin #4702 üzenetére
"Osmo Action nem teljesen vág itt profilba."
-De igen. A topicot én hoztam létre és az a neve, hogy Dji topic, nem az, hogy Dji drónos topic pont azért, hogy a dji cég termékeivel kapcsolatos témákat itt megbeszélhessük, úgy hogy nem kell offba tenni sem azt, ami Dji, de nem drónokkal kapcsolatos. .
[ Szerkesztve ]
-
TXT
őstag
válasz Geller72 #4703 üzenetére
(#4703) Geller72 Koszonom. Es melyik ajanlott a jo par piacon levo modell es gyarto kinalatabol? Latom, hogy vannak 6-os, 8-as kiszerelesek is ezekbol, de igazabol nem tudom, hogy kell e ennyi valoban, illetve hogy melyiket-mikor kellhet hasznalni.
Ebben tudnatok segiteni? (gondolom ez ugyanugy ervenyes lehet akara a Mini-re es az Action-re is, ha nem tevedek nagyot) -
fmin
csendes tag
Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni phantom 2 akksi feltöltésben? Budapest 13. Kerület és környékén. Előre is köszi
Üdv, fmin
-
tirszin
senior tag
Sziasztok! 10" körül milyen fényerős és nem tükröződő képernyőjű tabletet érdemes a dji go 4-hez beszerezni? Mert engem ez a két dolog zavar a kijelzőben.
Utánakeresgettem, a Samsung tab3-at ajánlgatták és sok felé ipad-ot. A 2019-es ipad7-el kb egy árban vannak, melyik lehet a láthatóbb megoldás??Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
BEndre34
tag
válasz tirszin #4707 üzenetére
Szia! Ugyan nem kifejezetten a kérdésre válasz, de úgy tudom a TAB3 (legalábbis a GT-P5210 model) csak 1 GB ram-al operál. a GO 4 viszont minimum 2-vel megy csak. Legalábbis a P4-nél nekem ez volt a gond, de fél napig tartott, mire rájöttem, hogy emiatt nem volt élő kép (minden más megy, csak élő kép nincs). Bár ezt a DJI sehol nem írja (legalábbis én nem találtam meg) de miatt vagyok kénytelen új tabot venni a géphez
-
tirszin
senior tag
válasz BEndre34 #4708 üzenetére
Köszi a hasznos infót, erre oda fogok figyelni!
3-4GB RAM-ban gondolkodok egyébként. Manapság már ennyi azért kell az androidnak is.
Arra nincs válasz sehol, hogy egy ipad (ips panel, de picit talán nagyobb fényerő) vagy egy amoled tablet a láthatóbb a gyakorlatban. Mert a kontrasztkülönbség mellett, ugyebár még ott van az is, hogy mennyire viselkedik tükörként.
Az alma vonalról még azt is olvastam, hogy azzal kevesebbet késik az élőkép. Nem tudom, igaz lehet-e ez egy megfelő erőforrású androiddal szemben. A másik pedig, hogy azt mindig mondják, hogy a dji elsősorban az almára fejleszt. Azzal az igazi még manapság is talán...Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
BEndre34
tag
válasz tirszin #4710 üzenetére
Szia!
Fényerő - elvileg - a részletes leírásban benne kell, hogy legyen (2019-es iPad 7th esetében 500 nits). TAB3-at meg se néztem, mert az a RAM miatt OFF. Sajnos nem hiszem, hogy tükröződésre lenne bármilyen értelmes adat/teszt, inkább a fényerő és felbontás (utóbbi esetében nekem elég a HD, mert filmet is azon nézek) alapján tudsz választani.
Ismerősöm - oktat, fejleszt, épít - szerint Apple a jó választás és egyrészt pont az általad is írt késés, illetve a csatlakoztatás miatt.
Személy szerint maradok Android, mert a telefon / tablet is az, a gép / laptop pedig win, így nem feltétlenül éri meg váltani (a reflexem amúgy is lassabb, mint az élőkép különbsége) -
tirszin
senior tag
válasz BEndre34 #4711 üzenetére
Biztosan jól működik vele az Apple, de ott pedig azt írják többen, hogy napon, melegben egyszer csak lekapcsol, mert túlmelegszik. Az iPad-oknak ez gondja a gyakorlati használat közben.
Fura. Már jó pár éve van kültéri eszközhasználat, sőt drónok is, de nem lehet a piacon találni egy rendesen használható kijelzőt hozzá, a DJI saját 1000/2000nit-es CS távirányítóját kivéve.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
TXT
őstag
Sracok! Mennyire hatekony egy antenna booster Mavic Mini eseteben? Van ilyenre szukseg, van valos teljesitmenynovekedes altala?
Erre a fajtara ertem:[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
A mindenirányból érkező zavarjelek ellen sztem pont hogy jó, mert ez csak szemből veszi a jelet jó érzékenységgel és azt épp a drónod felé irányítod. Ha adnia kell, ott is segít, mert a hátrafelé sugárzott hullámot fázishelyesen előre tükrözi.
Jól használva, a gyakorlatban 10-15% hatótávot tud adni.Tabletnek a Tab S5e-t találtam. Ez is amoled, megfizethető és valószínű elég világos is. Van esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata vele?
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
TXT
őstag
válasz tirszin #4716 üzenetére
Koszonom.
Mennyi a valos hatotavja az itthon vasarolt Mini-knek gyari allapotban (tehat ilyen booster nelkul)? Lattam egy bemutato tesztet, ahol 1250m-ig kepes volt venni a jelet nyilt, akadalymentes, sik terepen. De ezt tudja mindegyik, vagy ez valami “kiveteles” peldany lehet?
Mondtak olyat is egy masik forumon, hogy az EU-ba erkezo modellek gyengitett verziojuak es ennek a toredeket tudjak csak gyarilag. Ez letezik?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igazság szerint ez a klasszikus "nesze semmi fogd meg jól cucc". Az a lényege ennek a projektornak, hogy viszonylag egy sávba tereli a rádió hullámokat. Azaz szerencsés a drón felé irányítani a tükröket, akkor használ igazán, különben inkább árnyékol. Igen! De ezt akkor tudja az ember megcsinálni, ha látja a drónt azaz meg tudja célozni. De ez esetben a legtöbb DJI drón még bőven rádiótávolságon belül van max. térerővel. Ha meg kirepül a drónod a látótávolságból akkor meg már csak emlékezeből tud a pilóta célozni és ha közben meg elkódorog a villanymadár könnyen mellé lehet lőni ezzel a halálcsillaggal.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
SPEA
aktív tag
sziasztok
DJI oldalán vásároltam Osmo Action kamerához Care Refresh -t, 03.04-én ám azóta nem történt semmi.
Nem emailben küldik el a kódot?A másik meg a firmware.. 01.04.00.10(6698) van most rajta, így csomagoltam ki. Érdemes frissíteni vagy itt is van olyan frissítés ami előtt érdemes megállni?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát... Jártam már úgy, hogy elküldtem egy irányba, jó messze (több egy km) aztán ott kóvályogtam össze-vissza (egy telephelyen jártam be a kerítést) és amikor lustaságból RTH-t nyomtam teljesen más irányból jött a madár mint ahonnét számítottam rá.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
greenmukk
tag
Sziasztok!
Most találtam az egyik drónos csoportban egy hirdetést. Bemásolom a szövegét. A véleményetek érdekelne arról, hogy a leírás alapján mennyire lenne kockázatos megvenni egy ilyen gépet. Oké, hogy cserélve lettek a hibás/sérült egységek, de ennyi "mókolás" után tartanék attól , hogy valami nem fog hibátlanul működni. Mit gondoltok?
DJI Mavic Pro, 170.000 Ft-ért kínálja az eladó.
"A gép kissé viharvert állapotban került hozzám. Amit cserélnem kellett benne: első szenzorok (nem voltak sérültek, de nem működött), és a gimbal motorok (újraindult hirtelen mozdulatoknál, csak kábel csere nem segített, gimbal motorok cseréje oldotta meg a problémát).
A gép hiányosságai: hiányzik az egyik lábáról a "kupak".
Nálam egy balesetet szenvedett a gép, egy fával való találkozás történt, de a gép nem ért földet, fennakadt, propeller töréssel megúszta. A gép jelenleg hibátlanul működik.
A géphez adok 3 darab jó állapotú akkumulátort (43, 27, és 60 töltés), plusz egyet (33 töltés), amin látható egy kis sérülés, ez az akku ebben az állapotban került hozzám, én nem erőltettem a használatát, felületi sérülésnek tűnik csak, nem puffadt, stb.
A géphez ezen kívül jár egy hordozó táska, gyári doboza, micro usb, usb c, és lightning kábelek a távirányítóhoz való csatlakozáshoz, 16 GB micro SD kártya, sima gyári töltő, gimbal védő." -
BEndre34
tag
válasz greenmukk #4724 üzenetére
Szia!
Láttam tegnap/ma a hirdetést és habár ő legalább korrektül leírja a hibákat, csatlakozom thomasvold véleményéhez. Ilyen összegnél nem éri meg 30-40e miatt kockáztatni és inkább egy 210 körüli, sérülés (és hiba) mentes gépet válassz. Ha baj lesz és te nem értesz hozzá, a szerviz drágább lesz, mint amit most megspórolsz (és itt csak magára a munkadíjra célzok). -
DIEGO15
őstag
Sziasztok. Újonnan vásárolt Air-nél is működik még az "FCC hack"?
Az Air és a Mini között próbálok dönteni, és jelerősség sem elhanyagolható tényező a döntésben. -
BEndre34
tag
válasz VANESSZA1 #4728 üzenetére
Vagy amit vuhan-ban használtak.... De most komolyan. 285e az új, garanciával rendelkező (hazai bolt, nem webshop). Használtan pedig (csak a jofog-on néztem) 190-220 között 4 darab is van. FB-n pedig szintén 210-220 körül vannak (köztük FMC is). Nem kell hozzá Csernobil-t megjárt gép (szerintem).
....
Közben, találtam csomagsérült FMC-t 280e áron 1 év garanciával.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DIEGO15 #4733 üzenetére
Mivel be van varrva a zsebük rendesen, gyanítom, hogy valami szoftveres patkolást csináltak csak azaz; az EU-s piacra szánt gépekben, az új firmware már fixen "CE-ben tartja" a rádiót.
-
minimumgame
tag
Sziasztok!
Tulajdonosa lettem egy Mavic 2 Pro-nak, a kérdésem az lenne, hogy tényleg ne frissítsem ki?Vagy melyik verzóig maximum ? Köszi -
Grillo
őstag
Repült valaki már a budai várban a Karmelita közelében? Ma kollégával próbálkoztunk, engedéllyel, TEKkel is lebeszélve.
A Spark repült hibátlanul, bár azárt örültem volna nagyobb hatótávnak, de a P4-gyel a kolléga fel sem tudott szállni. Lehet valami jelzavaró a kormányzati épületeken, ami mondjuk a Sparkot nem bántotta, de a Phantomot igen? -
-
őstag
válasz minimumgame #4738 üzenetére
Nem olyan rég kitárgyaltuk. Tedd meg légyszíves, hogy kicsit visszaolvasol és használod a keresőt.
Ha utána még kérdéseid merülnének fel biztosan kapsz segítséget.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Tomjack
tag
Sziasztok,
Mavic minim azt csinálja hiába kalibrálom az iránytűt, IMUI-t felszálló és nem jelzi alul középen a drón hozzám viszonyított helyzetét.Mi lehet a gubanc?
-
NORBl
aktív tag
Miért nem tudok párosodni a Phantom 4 emmel?
(azon kívül, hogy nézzem meg először, hogy nőstény e vagy kan)
-
nortsen
aktív tag
válasz DIEGO15 #4737 üzenetére
Működik az FCC, de nekem nem a legújabb fw van a drónon (1.00.0500), és nem is javaslom feltenni, mert hivatalosan sem nagy a javítás, nem hivatalosan meg ki tudja mi vann benne.
Az új Air-en nem tudom milyen fw van, de elvben nem kéne neki semmin változtatnia, hiszen a release notes semmit nem említ róla.Az azóta megjelent 2 db firmwareben ez a kettő változtatás van összesen!
Fixed issue: linking failed when operating in Panama.
Optimized battery level algorithm.[ Szerkesztve ]
Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
tirszin
senior tag
válasz nortsen #4748 üzenetére
Az "Optimized battery level algorithm" nem biztos, hogy felesleges.
Persze ez jelenthet akár rossz irányú optimalizációt, aminek azért pici az esélye.
Sztem, ha van valakinek ideje, érdemes utánakeresgélnie, mi is változik a gyakorlatban 1-1 ilyen frissítés után. Nekem nincs, ezért marad a régi, jól működő.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
Jimbó
csendes tag
Sziasztok! Nekem is van egy mavic mini drónom,és a véleményetekre lennék kíváncsi.
Van hozzá 3 akkum és a teljes feltöltés után 97%-on csak 22 perc repülési időt mutat mindegyikkel.
Eddig még csak egyszer volt használva,és akkor sem lett teljesen lemerítve egyik sem.
Többszöri töltés után változhat szerintetek?
Köszönöm szépen az infókat előre is!GALAXY S3
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest