- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz
senior tag
UPC-nél voltam évekig (30GB limit, mac cím klónozás, aztén ÁSZF 300GB), párszor jött is az email, de soha nem korlátoztak le. Lehet csak jó kerületben, utcában laktam? Azaz a hálózati "szokásaim" nem befolyásolták a szomszédokat, nem tettek bejelentést hogy lassú lenne náluk a net, vagy csak egyszerűen leszarták és egy utolsó lehetőségnek volt beépítve ha mégis gond lenne vkinél?
BWMeter statisztika korábbról:Viszont most már visszábbhagyott a letöltési kedvem, azt mondanám hogy a 350GB is elég lenne:
-
Keksz
senior tag
válasz NyuszyCaster #19353 üzenetére
Ezt így beleírják? Letöltésre buzdítanak?
Vagy honnan lehet jogtisztán BD ISO-t letölteni? -
Keksz
senior tag
válasz unknownuser #19410 üzenetére
Mármint a DIGI szempontjából jogtisztán, amire buzdítja a felhasználókat.
Mert nem hiszem h az FTP-re a jogtulajdonos rakja fel a BD ISO-t.
Ilyenre gondolok hogy pl. Itunes-ból ha lehetne letölteni BD ISO-t, akkor azt joggal reklámozhatná.
De szerintem egy DIGI ne reklámozza hogy HD filmeket tölthetsz le "ingyen", mégha az Mo-on éppen "nem ütközik semmilyen törvénybe".
Erre gondoltam.
Hogy úgy honnan?!Mert persze httpről és ftpről tölthetsz le, de attól még nem lesz "jogosan " tiéd. Nem fizetsz érte, stb.
-
Keksz
senior tag
válasz Calogero #19878 üzenetére
Nálam a falban megy a Cat5e, a bejárati ajtótól a számítógépig.
Amikor jött a DIGI a saját csatornájában elhozta a kábelt az ajtóig, krimpelt rá egy csatlakozot aztán elment. A lakásban nem járt, nem találkoztunk. Mikor este láttam hogy ott az rj45 krimpeltem az enyém végére is egy csatlakozót, aztán összekötöttem az átalakítóval a kettőt. Bent a fali csatlakozóba bedugtam a laptopot és megy minden.Mondjuk az ahogy a saját kábelcsatornájuk néha kinéz minden csak nem tűzvédelmileg OK. ;-D
-
Keksz
senior tag
válasz CoolBoy323 #19913 üzenetére
Itt írta vki hogy ha srác a lakásától elhúzná a kábelt a digi csatornájában a switchig/digi dobozáig, akkor a tűzvédelmi előírásoknak tuti nem felelne meg. Arra próbáltam reagálni. ;-D
-
Keksz
senior tag
Rakjatok fel vmi alkalmazást, ami méri az aktuális sávot aztán kezdjetek el letölteni vmi nagyot, pl ftp.fsn.hu -ról. a testfiles mappából.
Ott látjátok majd a rendes sebességet, nagy fájl, hosszú távon.
Most az hogy egy speedtest mit mutata lehet nem mindig megbízható.
(Meg azt hiszem vki írta is itt hogyha nem a digi féle mérés oldalt nézed akkor nem is fogadják el.)[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
Találkozott már vki olyannal hogy az ügyfélkapu a számlák alatt kifizeteleten számlákat sorol fel, "fizetve NEM" felsorolással, és a telefonos üfsz pedig azt mondja fizetve vannak?
Egy db szerződésszámunk van, a számlákat természetesen befizettük...
Így nem sok értelme van ennek az online felületnek. Ha csak beparáztatja a népet! -
Keksz
senior tag
válasz kisbalazs83 #22572 üzenetére
http-ről is ilyen?
--> http://ftp.fsn.hu/testfiles/
Mondjuk lehet fsn-nél fogy el a sáv.
(http)
2014-08-18 22:10:38 (23.3 MB/s) - `1GiB' saved [1073741824/1073741824]
2014-08-18 22:14:12 (62.86 MB/s) - `1GiB' saved [1073741824/1073741824]
(ftp)
2014-08-18 22:11:28 (36.6 MB/s) - `1GiB' saved [1073741824]
2014-08-18 22:13:43 (46.94 MB/s) - `1GiB' saved [1073741824][ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
Küzdött vki a diginél a csoportos beszedés beállításával?
(Weben a csoportos van megadva, bankszámlaszám jó...)Nyáron kötöttünk velük szerződést, azóta sem sikerült elintézni hogy automatikusan vonják a számlánkról.
Viszont semmi felszólítást nem küldtek és a banktól sem jött semmi, mi meg abban a tudatban voltunk, hogy az első nem teljesítés és új ügyintézés után ez már szépen működik, míg most néztem hogy az utolsó 4 hónap (közte már a dec 10-ig fizetendő számla) nincs is kiegyenlítve.
Elég türelmes egy szolgáltató?! :-)Viszont jó lenne ha menne ez a szar. Ötlet?
Már próbáltuk a digin és a bankon keresztül is beállítani!
Legutóbb augusztusban :-D -
Keksz
senior tag
Van még olyan (15. kerületben), akit nem állítottak át?
Nálam az Ügyfélkapun még mindig Top Net van, sebesség sem változott.
Mondjuk még van idő dec 31-ig.;-)
-
Keksz
senior tag
válasz pappkarcsi #26932 üzenetére
Netes ügyfélfelületen már az új csomag van feltüntetve?
Vagy még a Top Net? -
Keksz
senior tag
Megjött a héten a januári számla, azon még mindig Top Net-em van.
Azaz el is felejthetem hogy a házunkban hardvert cserélnek a közeljövőben és megkapom a 100 helyett a 200at.
Látom nem vagyok egyedül.
Akkor várunk. Addig sem kell új router. :-P[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
Ma kaptunk egy DIGI-s számlát:
ADMINISZTRÁCIÓS DÍJ
2014 12. HÓ
1 DB
200 FtMás is kapott?
Ez WTF?Kiküldik postán? A 200 ft-os papírt?
-
-
Keksz
senior tag
válasz szabonagyur #33155 üzenetére
Az a baj hogy a Digi bejelentett egy sávszélesség emelést úgy hogy azt 2014.12.31-ig mindenhol elvégzi.
2015.06.27 van. TopNet 80 nálam még nem Digi 200/100
Viszont Digi 100/100, úgy hogy még mindig 4.700 ft, hűség nélkül listaáron.Mikor jelentették be a "gyorsulást"? na, azóta hitegetnek engem hogy emelnek.
Nem is az árral van a gond.Én értékelem, én eddig türelmes is voltam.
Ahogy lesz rá alkalom hogy a csöpp gyerekkel bevándoroljon a jobbik felem az ügyfélszolgálatra át is kéri (és ha kell ÁSZF-et elővesszük), mert nem az a baj hogy nem csökkentettek árat, hanem az a baj hogy nem adják a sebességet amivel 2014-ben hitegettek.Szóval a DIGI is sáros, egy kicsit.
És okkal lehetnek az előfizetők felháborodvaMiért adnak hűség nélkül csomagot?
És miért kezelik másképpen kerületenként, ügyfélszolgálatosként az eseteket? ha váltani szeretne vki, mert megteheti?Pont ahogy más is írta, más szolgáltatónál sem volt soha bajom azzal ha én hűségben többért kaptam mint az éppen aktuális új ügyfél új akcióban
Viszont most nincs hűségem
A DIGI megígért vmit
És ül rajta... -
Keksz
senior tag
válasz TeeJay #33273 üzenetére
Mondjuk ismerek olyat akinek volt UPC-s max csomagja a 8ban, okosban
Aztán amikor jött a UPC ellenőrizni akkor kivették, majd este a haver visszarakta
Aztán másnap megint kijöttek, jól lezárták a szekrényt, kiírták hogy bűncselekményt követ el aki a szekrényt illetéktelenül kinyitja.
Majd erre a haver, a szomszédnak és a másik lakásnak úgy csinálta meg hogy megcsapolta egy másik lakó "előfizetését", bekötöttek vmi erősítőt(?), átfúrták a két lakás között a falat és ment minden a harmadik napon
Benne volt az okosításban a garancia
A 8ban, Kisfuvaros utcaGondolom amivel lehet seftelnek. Kereslet is biztos van rá.
-
Keksz
senior tag
15 ker lehalt?
-
Keksz
senior tag
válasz motoman528 #36314 üzenetére
hehe, pont abban a sorban :-) viszont ma nem jöttek ki (szerintem), mert mondták h benéznek majd és még mostanáig nem kerestek a szerelők...
Szóval szerintem ma már nem lesz net.
-
Keksz
senior tag
válasz PeterPH #39517 üzenetére
na, megvolt a módosítás.
kijöttek, mondták hogy ha kell a telefon is akkor bonyolultabb az akció
de mivel nem kellett kb. 5-10 perc alatt vhol a lépcsőházban mókoltak vmit és meg is van az ugrás 200/100 -ranem kellett eszközt hozniuk, lakásba sem jöttek be
örülök
megy szépen ha úgy akarom :-D -
Keksz
senior tag
Plusz nekem ne jöjjenek be a lakásba a kábelükkel (se TV6se NET). Meg az eszközükkel. Most az ajtó előtt megáll a DIGI vége, és ott én csatlakozom rá és a lakásban meg a falban megy a kiépített kábelezés a nappaliig.
Örülnék ha be kellene fúrni, meg behúzni vmi húgyos új üvegkábelt, csak mert ők pénzt akarnak spórolni. ;-)
Bár gondolom ez évek. Addig meg ki tudja hol fogunk lakni. :-P
Hehe! -
Keksz
senior tag
Hali!
Az normális hogy be tudok lépni valami SMC eszközre ami DHCP-t ad a routeremnek? És ahogy nézem még egy másik eszköznek is a házban? Ez az "emelet" switchünk lenne?
Nem fontos annyira, csak furcsa. :-D
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD Ryzen 7 9800X3D masina
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest