Hirdetés

Keresés
  • tütüke

    tag

    pedig tényleg nagyon fini, és még nem is beszéltem a kelbimbólevesről...:)
    de jöjjön valami szilárdabb:

    Kakukkfüves-lilahagymás krumpli:
    Hozzávalók:
    5 közepes lilahagyma
    3-4 szál friss, vagy 2 kk száritott kakukkfű
    1 kg krumpli
    3-4 evőkanál kukoricacsira olaj
    só, bors

    A hagymákat kettévágom, félkarikákra vágom.A krumplit meghámozom, karcsú hasábokra-gerezdekre vágom.Teflonos edényben az olajat felmelegitem, beleforgatom a krumplit és a hagymát. Erős tűzön vagy 5 percig piritom, ráteszem a kakukkfüvet, azután mérsékelt tűzön fedő nélkül gyakran megkeverve pirosra-puhára sütöm (kb fél óra) Csak a végén kell rárakni a sót, borsot, és azonnal, melegen fogyasztható. Ha kihül már nem az igazi.

    Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.