- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
-
Crucio
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude 5591-es laptopom, valaki próbálta már a type-c dockolókat? Kompatibilisek, igaz? Ezeket nézegetem, leginkább egy plusz HDMI és néhány plusz USB port miatt. Így legalább nem kéne otthon mindent kihúzogatnom belőle, csak egyetlen kábelt, ez lenne a fő szempont. -
INMOTEP
őstag
Sziasztok ,segitségre szorulnék mivel Notebook vásárlás elött vagyok,mindenképpen kis méretü 13" 14" kell és használtan néztem ki 2 modellt és nem tudok dönteni igazából .Dell E6420 és E6430 ról volna szó .Azt látom hogy a 6430 as már usb 3.0 ,de az intel hd 4000 res videókártya erősebb lenne egy 6420 as nVidia NVS 4200M től ?
Másik kérdés hogy 6430 as-ban is van olyan modell amiben 2 videókártya van NVIDIA NVS 5200M " Namármost menyivel tudd többet ez az 5200 as Nvidia a normál intelhd 4000 hez képest ? Megéri többet fizetni érte ?
[ Szerkesztve ]
-
Feherfy
tag
Sziasztok!
Párom nemrég vett egy Dell Inspiron 15 3567 notebookot. A specifikációtól nem várt sokat (nem is lényeg), de mintha még azt sem nyújtaná. Az oprendszer bootja, vagy csak egy program (word, excel) elindítása is irreálisan sok időbe (percekbe) telik. Direkt nincs rajta semmilyen felesleges program, plugin, stb.
Lefuttattam nála a Sentinel-t, kitűnő állapotúnak véli a HDD-t. Esetleg milyen problémára gyanakodjak, vagy szerintetek ez a normális teljesítmény? -
INMOTEP
őstag
válasz fateless #63561 üzenetére
Ezt igy előre nem tudom megmondani hogy mire lessz még használva ,de számitana ha van benne egy normális videókártya ami megbirkózik egy picit nehezegg grafikai megjelenitéssel.Nekem csak az a kérdés melyik notebook-ban van jobb videókártya a 2 modell között mert valamelyik csak erösebb .Néztem pár tesztet de ott az intel hd 4000 ezer volt jobb látszatra " .
[ Szerkesztve ]
-
INMOTEP
őstag
Kiemntem a szerk... időböl " Még anyit hozzá tennék első sorban Gépjármü diagnosztikára volna használva mivel találtam olyat amiben 9 cellás akku van ,és a videókártya ha kell egy játékot is tudjon kezelni normál vagy közepes grafika mellett .
-
brsdnl92
tag
Sziasztok! Dell D610-hez mi a max. HDD tárhely,amit kezelni tud? Pontos információt nem találtam róla. Köszönöm!
-
bazsi83vp
senior tag
válasz Pyttawrx #63568 üzenetére
Szerintem annál a táblázatnál amit linkeltél inkább úgy kell értelmezni, hogy négyféle verzióban került a gép a piacra merevlemez szempontjából. Ez a 137 gigás szarság rémlett valahonnan és csak azért googliztam rá. Talán anno egy haver asztali gépén jártunk így, hogy kínlódni kellett vele. Az sem ma vót.
-
HARDVERAPRÓD
válasz bazsi83vp #63570 üzenetére
Gyártói link. Az ilyen mindig próbás. Saját notim (ASUS F5SR) CPU upgrade, oda volt írva a T9400-al nem megy (lehet más volt a típus, és láss csodát vagy 6 évig ment azzal . Sajnos ez ilyen, próbálni kell, főleg ami nem mai darab. Viszont csak azt tudom küldeni amit a gyártó kiadott, addig jónak kell lennie. Főleg, hogy ez még PATA.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz Pyttawrx #63571 üzenetére
Gyártói az tény, de ettől még az a táblázat főként arról szól, hogy milyen konfigurációkban kerülhet a gép ki a gyárból.
Azért van benne olyan, hogy: 14.1" XGA (1024 x 768) or SXGA+ (1400 X 1050) stb.Illetve pont ezért nincs benne a 100-as és a 120-as opció a merevlemezeknél, pedig a PATA meghajtóknál az is elég elterjedt lett és a gép csont nélkül viszi, csak épp nem szerelték vele gyárilag.
-
dWan
tag
Sziasztok,
Láttam páran tapasztaltak furcsaságot a Touchpad klikkjével kapcsolatban. Nekem is van egy Dell Latitude 5590-em, a touchpad felső bal gombjának közepétől jobbra alig érzékel. Normális ez? A kereskedés szerint előfordulhat, hogy be kell kopnia.(Ez már a második gép ami így működik) Szerintetek?
-
-
dWan
tag
válasz Chaser #63579 üzenetére
Nos, nálam van az új Latitude 5590 is. Tök ua. mint az első volt. A felső klikk alatti érzékelő továbbra is csak a billentyű közepénél és a bal szélénél reagál, jobbra nem. Hogy lehetne ezt kideríteni, hogy konstrukciós hiba-e vagy csak kijött egy hibás széria?
A középső gomb szintén problémás, erővel kell lenyomni, hogy érzékeljen, illetve h görgetni tudjak. Pedig eddig Dell-ben nem csalódtam, de ez übergáz.
-
INMOTEP
őstag
Nos sikerült is vásárolnom egy tökéletes állapotúnak mondható 6430 as kis gépet 7 órát tudó 9 cellás akkuval .Mondjátok hogy tudnám időröl időre megóvni az akkut hogy ne csökkenjen az akkumulátor üzemidő ? A Legtöbbet tápegységröl használnám ! Ilyenkor teljesen feltöltött akkut vegyem ki a gépböl ? és csak akkor rakjam be ha szükség van rá ? Nem szeretném kinyirni az akkut
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz INMOTEP #63584 üzenetére
nem kell kivenni az akkut, autóból sem veszed ki sztem használod és kész, arra tervezték, simán meghal magától is akkor is ha óvodvédedbabusgatod'
ha van a dellnek akku management sw-e akkor azt használod, ha nincs akkor rábízod az elektronikára_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dWan
tag
Dell 5590 saga folytatódik.
Szerviz szerint hardveres gond lesz, jönnének-cserélik, ugyanakkor a bolt azt mondja, hogy biza ha már szervizben járt ők már nem veszik vissza 14napon belül, illetve a cserét sem kérhetem, mivel ez már nem az első gép lenne amit visszaküldök (persze, hiszen az első is rossz volt) és nem tudnák csak használtként értékesíteni.
Tehát van egy gépem, melyről nem tudom, hogy egyedi hibás/széria/konstrukciós, rizikózhatok a szervizzel de benne van, hogy nem lesz jó és akkor még a nyakamon is marad.
-
Chaser
legenda
Attol h jart szervizben, visszaviheted a boltba, mutassak meg a jogszabalyban, mert ne tehetned
En speciel nem vacakoltam volna vele, masodikat is visszakuldtem volna, veszek mast
Ha agonizalnak emlitsd meg a figyvedet, ugyis lesz naluk tartalmi hiba is a wepsopbanSzerk:
Azt is megemlitheted nekik, teged nem erdekel h a szerviz nem tudja megoldabi, te a bolttal allsz szerzodesben, nekik _kotelesseguk_ megoldani, az mar az o gondjuk, mikent csinaljak[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Arcképgyáros
Dell Latitude 7480 (i7, 8GB RAM, 256GB SSD)
16% elhasználódás ~85 ciklus körül teljesen lemerítettem és feltöltöttem lecsökkent az elhasználódottság 9%-ra. Örültem.
Használtam a laptopot, 2-3 ciklust beleraktam majd egyszer csak 30-35% töltöttség körül gondolt egyet és leesett a töltöttség 7%-ra majd kiírta, hogy le fogok merülni. Le is merültem.
Feltöltöttem teljesen és 23% elhasználódottságot ír most, azóta nem esett le a töltöttség egyszer sem.
Ez miért van? Nem teljesen érzem "real-nek", hogy 100 ciklus se és már 23%-a el lenne használódva az akkumulátornak.
Ez miért? Veletek is előfordult már? Mégis most mennyi az elhasználódottságom? Ez garis probléma?
Ezt nem tudja diagnosztizálni a Dell, vagy nincs rá véletlen valami program?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz -secret- #63590 üzenetére
amikor teljesen lemerítetted, gyakorlatilag akkor kalibráltad, újan vetted a gépet?
lehet túl sokáig állt, sok akku nem tolerálja, a kémia egyszer beindul akkor beindul
lehet cella hiba, de lehet elektronika is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
pohár
félisten
válasz Chaser #63589 üzenetére
a DELL nem írja már jóvá a nagykernek, ha javítva volt a gép, ergo nem tudják háromnapoztatni a kereskedők a nagyker/disztri felé
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
dWan
tag
válasz Chaser #63596 üzenetére
még csak szervizben sem járt. 1napja van nálam de szintén szar. Rákérdeztem 3 szerviznél, szerintük ez nem normális, nem működhet így, cserélnék is a gombokat. A gond, hogy mivel ez a 2. gép nem biztos h megoldja az alkatrész csere, így viszont még buknám a csere lehetőségét is.
Az viszont érthetetlen, hogy miért ne cseréltethetném akár másodjára is. Több boltban is van, szval beszállítónál valszeg elérhető, de már drágábban. Olyan ez mintha lett volna 2 hibás gépük és ki akarták volna szórni...
-
SzaboZE
addikt
A Dellnek ehhez semmi köze. Ő rendelésre gyárt és szállít. Nem fogja visszavenni, ha nincs semmi baja. Ha meg van, akkor kiküldi a szervizt. A kereskedő csak sír, simán be fogja csomagolni és eladja újra. Tegyük hozzá, hogy ha egy géppel nem vagyok elégedett, akkor nem kicseréltetem, hanem keresek egy másik modellt. Ez a "gomb jobb oldalán kevésbé érzékel" jellegű hiba elég káka jellegű dolog. A gomb közepén van egy darab kapcsoló, elég logikus, hogy ha azt nem egyenesen nyomják le, akkor előfordulhat nem-érzékelés. Egyébként meg ott a tap to click, azt is lehet használni, nagyobb gépeken meg két sor gomb is van. Azt tudom mondani, hogy vagy vissza kell vinni vagy kihívni a szervizt, ha ez a felhasználó lelkét megnyugtatja.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
dWan
tag
válasz SzaboZE #63598 üzenetére
A választ meg, tény. De már ne is haragudj, de hogy "Káka jellegű" lenne. Ahol kézre,azaz hüvelykujjra esik a gomb ott egyáltalán nem reagál, akárcsak a középső. Azért vettem ilyen kialakításút mert ez is szempont. Akkor nem várhatom el az egyik legnagyobb gyártó 300k-s gépétől hogy a gombja rendeltetésszerűen működjön? Igen, rendeltetésszerűen,mert a jobb gomb tökéletes,teljes egészében érzékel, más üzleti gépek szintén
Itt a valószínűsíthető gyakorlat a legnagyobb gond. A beszállító akcióztak, majd újként, hibátlanként árulja a hibás gépeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest