- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jarod1
addikt
Sziasztok!
Adott egy Dell Vostro 15-3568 laptop,
A kérdésem az lenne hogy M2 ssd tehető bele?Thanx
-
Pikkolo^^
addikt
Van egy Dell PR02X dokkolóm melyet egy Precision M4600-as géphez használok. Ez a dokkoló alkalmas újabb gépekhez, pl. egy Latitude E7200-as szériához?
-
Dhampir
félisten
válasz Pyttawrx #63501 üzenetére
Az alap konfiguráció a maga módján rendben van, csak MS Windows Professional nincs hozzá, de 3 év NBD garanciával 280.000 Ft-ért ez nagyjából általános Magyarországon új gépek esetében. Vélhetően sok mindenre nem lehetne használni, de hurcolásra, irodai szoftverek futtatására, alkalmi filmnézésre és Internetes feladatokra megtenné.
"Ellenfele" a HP ProBook 455 G5 3KY25EA lehetne, olcsóbb és W10 Proffal adják, viszont kérdés, hogy az AMD A10-9620P processzor bírja-e az Intelhez hasonlóan szuflával. Inkább a ProBookok minősége hagy kívánnivalót mostanában. Garanciában meg a HP-t elpüföli a Dell.
A lényeg, hogy a régi i5-3230M Ivy Bridge processzornál gyengébb ne legyen, inkább többet bírjon (habár a magasabb órajel megtartása nem az U-procik jellemzője) és ne legyen PWM-es a kijelző. Habár, ha jól tudom az 5590 kijelzője valamennyire PWM-es, de a kellemetlennél valamivel magasabb frekvencián. Bezzeg a G5 5580 consumer laptop PWM-mentes kijelzőt kapott, hacsak nem változtattak rajta.
Az 5591-es Lati persze jobb lenne H-s procijával...
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz Dhampir #63507 üzenetére
Nekem egy 7490-ben van ez a proci és eddig nagyon elégedett vagyok vele. Már több, mint 20 éve aktívan gépezek, így az igényeimhez tudom igazítani a gépvásárlást. Elsőre nekem is soványkának tűnt, de amire nekem kell, arra bőven elég: net, office, nagyon alap kép/hangszerkesztés/videovágás (CS2/Audacity/pl. Filmora), mobil eszközök szinkronja stb. Nálam az integrált videó is alap, nem kell dedikált cucc ezekhez. Fontosabb volt a méret, súly, strapabíróság, billentyűzet. Emellett 16GB ram és egy NVMe SSD is dob a használati minőségen. Ami viszont valószínűleg a procinak is köszönhető, hogy eszméletlen akkuidőt produkál a gép, ami szintén nagyon bejön. Gyakorlatilag nem kell vinnem töltőt melóba, míg a korábbi 5430 már reggeltől számítva 10 körül könyörgött az áramért, ugyanilyen felhasználás mellett.
Szóval érdemes végiggondolni, hogy mire kell, felesleges nyúlra páncéltörővel menni.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Dhampir #63505 üzenetére
Arra gondoltam azt írd le amid van, az i5-3230M mellett.
De az új gép amit mind sokkal erősebb, és jobb is. Proci is, hiába u széria akkro is erősebb.
Amit írtál: "hurcolásra, irodai szoftverek futtatására, alkalmi filmnézésre és Internetes feladatokra." erre bőven jó lesz.
Szerintem nyugodtan vedd meg ha szánsz rá pénzt -
Dhampir
félisten
válasz Pyttawrx #63510 üzenetére
Nincs gépem, csak dolgozni szoktam főleg ProBookon (6570b) és néha ThinkPaden (T510) is (az utóbbi régebbi modell, de a HP gyártotta gépnél jobban bírják a beépített alkatrészei).
Köszi, úgy vélem, hogy elég lenne, habár az "álmom" egy "rendes" legalább H- processzorral épített modell valamelyike.
Persze üzemidőben (ami hordozható gépnél fontos) viszi a pálmát az U-s gép. Ráadásul árban most kicsit kedvezőbb az 5590, ez okozza a "Window shopping" (d)ef(f)ektust.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Nincs valami ötletetek arra nézve, hogy miért boot-ol olyen tetű módon a gépem? Ismősöm gépe jóval idősebb, az SSD is régebbi benne, mégis 3x restartolom a rendszert, mire az enyém egyszer elindul.
Enyém: Dell Latitude 11 5175
Ismerősé: Fujitsu Q702Bios-ban nézegettem, nem nagyon lettem okosabb. Ott kéne valamit mókolni?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
hito
nagyúr
válasz donjohnson #63513 üzenetére
Igen, be van pipálva. Elnézést, a rendszert nem írtam: mindkettőn win10 van.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki megadta magát a notim akkumulátora felpúposodott még jó,hogy észre vettem.
Kérdezném van-e értelme gyári akkut venni bele vagy jó az után gyártott is?
A típusa Latitude E7440. -
Chaser
legenda
válasz csaba1203 #63515 üzenetére
Ez gyari akku volt? Jart mar nalam par kg akku, de gyarit meg nem lattam puposan, legalabbis nem remlik
Filozom meg mindig e7440-en, de itt olvasgatva egyre jobban elment a kedvem tole, kar azert a hullos lapokert, mondjuk hp g szeria sem sokkal jobb ( :viszont ott a panel tuti pwm free, de 7440-rol meg mindig nincs infom
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
válasz csaba1203 #63524 üzenetére
nem a gari miatt, hanem mert kipúposodott, egy próbát megér, akár kárt is tehetett volna a gépben
nem kell telerikkantani, de meg lehet pedzeni h húúú hőőőőő---hűzhaszerk:
egyébként lehet érdekelné is őket bevizsgálásra az akku, mert ez enyhén szólva sem szokványos történet[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tylerddd
veterán
válasz csaba1203 #63520 üzenetére
Nem volt az igazi. Már beletenni is művészet volt, nem passzolt pontosan,ki kellett legózni, hogy merre mozdítom stb. Ki- és berakás után elállítódtak dolgok a BIOS-ban. Ezután igazából néhány hónap alatt megkukult, egyik pillanatról a másikra nem indult vele a gép. Aztán cseréltettem gyárira, az csodálatosan belepattant, megy is remekül, remélem bírni is fogja!
-
Dr.NX
addikt
Dell 5770 laposban egy Samsung 970 EVO-ra vajon lehet tenni hűtőbordát, elfér rajta?
Valami ilyesmire gondoltam:
Tisztában vagyok vele, hogy a hatékonyság kétséges, egyébként is alig 40 Celsius fok körül szokott lenni az SSD.
Csak érdekelne a megvalósíthatóság lehetősége.[ Szerkesztve ]
Elfogadom a sütiket.
-
lsebestyen
addikt
-
bazsi83vp
senior tag
válasz lsebestyen #63530 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy az visszaveszi picit az órajelet is. (nálam a 2700-ról esik 2300-ra, de általános felhasználásra vígan elég)
-
jack982
aktív tag
Sziasztok!
Egy 5450-es gép büszke tulajdonosa lettem
Kérdésem, hogy érdemes-e a dell support assist-al leszedni hozzá a frissítéseket vagy hagyjam úgy ahogy win10 gondolja.
Sajnos win update-k okán elég rossz véleménnyel vagyok a frissítésekről, nem szeretném ha az új masinám lelassulna valamilyen "rejtély" folytán. -
tylerddd
veterán
válasz Pyttawrx #63537 üzenetére
Biztosan van ilyen is. Én ameddig nincs problémám, nem szoktam a Win által felrakott drivereket piszkálni. Lekopogom, 2013 óta használtam az 5430-at, kb. 1 hónapja van 7490 és ezek eddig hibátlanul mentek a OS által felrakott vezérlőkkel.
-
Magnum_
nagyúr
az lehetséges, hogy az érintőkijelzős modellek lassabban bootolnak be, mint a nem érintősök? Több touch-os dell-t is teszteltem boot időre a héten, mind 20mp körüli, vagy feletti időt produkált (tök új erőmű XPS is), a régi 4300u-s procis 7240-em 8-10mp-el gyorsabban butult be.
I humbly and respectfully decline™
-
Francia91
veterán
Dell Precision M6600-as jóban van a Samsung mSATA SSD-kkel?
Egy 860-ast tervezek bele venni, mert úgy néz ki, hogy a LiteOn Zeta 256-os SSD-m megpusztult[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Bogyó bá'
nagyúr
Háj!
A pár hónapja vett Dell Latitude e7270-emben nagyobbra kellene cserélnem a gyári 256GB-os Samsung Nvme csatolós SSD-t. Szerintetek a hardveraprón több személy által is kínált 512GB-os Samsung PM961 kompatibilis lehet a géppel? Merre találhatok kompatibilitási listát?Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bacusuz
őstag
sziasztok
egy inspiron 3878-on be lehet állítani valahol, hogy tápellátás nélkül akkuról adjon i 5V-ot az usb-n?
esetleg windowsban?
most ha bedugom bekapcsol,majd kikapcsol a yi dashcam amit össze kéne kötnömköszi
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Francia91
veterán
Ha a Precision M6600-asból kiveszem a Quadro kártyát, nem fog nyavalyogni semmit, megy simàn az integrálttal tovább? Rossz az nVidia kártyám, a Win10 meg állandóan hibát dobál induláskor a rossz Quadro miatt, de majd később szerzek hozzá kártyát
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
somasz
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest