Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Szerintetek ezt megeri megvenni SSD nelkul?
Csak mert alfa156 szokott arulni olyan 80 koruliert, annyi kulonbseggel, hogy abban csak 2GB memo van altalaban, bar az olcsoert bovitheto, meg 6 honap gari van ra, nem tobb mint egy ev.
Foleg utobbi miatt gondolkodom, bar a kepeken lathato kisebb feluleti serulesek miatt se tul szimoatikus. -
Chaser
legenda
Meg annyi különbséggel, hogy azokon nem ennyi gar van és amit én vettem nem is nbd-sek voltak. A legutóbbi széria meg mind tavaly őszi gyártású volt, de gart nem írt a dell check egyikre se. A 6 hó gart alfa adja, nem dell gar. 80-ért úgy még azért megéri. Jah és nem backlit billesek, pláne nem magyarok, ezt se hagyd ki. W7 se járt a gépekhez csak vista, wwan előkészítés se volt bennük, mondjuk az lehet ebben sincs. Magasabb árról indult ez a gép is, lehet megy még lejjebb is. A mocsok magnézium burkolat meg nagyon kiemelve látszik fényképeken ha hibákról van szó.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
addikt
válasz Chaser #23602 üzenetére
Azt tudom, hogy nem hivatalos Dell gari az a 6 honap, de alfa megbizhato ahogy en tudom.
Az hogy magyar vagy nem a bill nem erdekel, a hattervilagitas mar annal inkabb, ha az nincs akkor mindenkepp ez eri meg jobban.
Ezekbe mar volt beepitett 3G modem?
Amugy ha ebben en raknek egy nagyobb SSD-t akkor a gari az ugrana?
Az utolso mondatodat nem ertem a magnezium burkolattal kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
bokor28
csendes tag
válasz kiskaktusz #23599 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
10 atmoszférás kompresszorral kicsit megfújtam kívülről, jött is belőle por rendesen, nem segít. Szervizes azért benyögte, hogy szét kell szedni, mert belülről lehet normálisan kipucolni. Namármost egy 1,5 éves gépet, ami meglehetősen drága volt nem állok neki gari időn belül szétszedni, mivel mindenhol pöckök tartják össze, még letördelem őket.
Ha meg észreveszik, akkor ugrott a garancia.
Még egy kört küzdök velük, ha nem megy, akkor jövök vissza.Köszönettel: SzI
-
Chaser
legenda
Az nbd gar olyan, hogy kimennek hozzád pár napon belül és ott megcsinálják a gépet. Amit alfa ad ilyen gyors biztos nem lehet, nem kérdőjeleztem meg a korrektségét, abszolút korrekt tag valóban. Új backlit magyar billt 12k-ért árul egy tag, szóval nem olcsó, ebayen se nagyon találtam épkézlábat. Igen, van amelyikben van hsdpa előkészítés, van amelyikben kamera, van amelyikben fingerprintreader, vagy ezek kombinációja. Amit múltkor vettem tőle abban volt hely wwan kártyának, sim foglalat is akku alatt, csak épp antennák nem, azt meg utólagosan sokba kerül belehackelni mint itt megtudtam. Azt raksz bele amit akarsz, nem ugrik a gari Ramot is nyugodtan bővítheted, v lecserélheted akár 2x4GB-ra. Cpu-t cserélni nem tudsz, mert ezekben a gépekben lapra forrasztottak sajnos.
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Dell n5110 i5
SSD beszerelés előtt állok. SSD megvan, hdd keret megvan.
Van vmi esélyem, hogy hdd keretről tud majd bootolni a gépem?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Feribacsi555 #23608 üzenetére
Amennyire nekem rémlik nem fog menni.
-
Hawerr
tag
valamit valamivel fel kell cserélni és akkor menni fog asszem
nem tudok konkrétumot írni, mert nem akarok hülyeséget mondani
Minden embernek alanyi joga, hogy hülye legyen, de látom élnek is vele rendesen...
-
kiskaktusz
addikt
Sokan próbálkoztak már ssd berakásával az ODD helyére kerettel, de aztán mind konstatálták a helyzetet, hogy sajnos lehetetlen... A hdd helyére kell rakni az ssd-t és a keretbe kell rakni a hdd-t az odd helyére és akkor bootolható rendszert rakhatsz az ssdre.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Hawerr
tag
tudtam h valami ilyen
Minden embernek alanyi joga, hogy hülye legyen, de látom élnek is vele rendesen...
-
Feribacsi555
senior tag
válasz kiskaktusz #23611 üzenetére
Hát ez télleg szívás, mert n5110-et rémálom szétszedni és összerakni :S :S
-
kiskaktusz
addikt
válasz Feribacsi555 #23613 üzenetére
support.dell.com-on van user manual a művelet segítségéhez, de nem vitás, mi szerint 1 laikusnak, vagy éppen kezdő noti szerelgető embereknek nem egy mennyország. Ha van NBD-d, megcsinálják, sima garival nem tudom mi a helyzet, de valószínűleg ott is segítséget kapsz, nézz utána!
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Feribacsi555
senior tag
válasz kiskaktusz #23614 üzenetére
Köszike, már néztem róla vidit és télleg szívás. Le kell bontani mindent csak a képernyőt nem.
Azért ez milyen rendes húzás már a delltől?
Van még itthon egy emachines szerkezet is, persze öregecske már, annak csak kicsavarok 1 csavart és már hozzá is férek a hdd-hez -
xxxbmx
tag
sziasztok,mi a véleményetek erröl a lapirol?és kb menyit érhet ?dell
2 év gar van még rá!ha az üzletemet akarod rontani keress másik embert(vagyis ne offold a hirdetéseket):D
-
kiskaktusz
addikt
válasz Feribacsi555 #23615 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy az inspiron egy consumer gép, ráadásul a legolcsóbb szériájuk. Nem volt a tervezésben semmi logikus döntés, lásd a winyó szerelhetőségét, vagy akár a hűtést, hogy fényévekre van a procitól a venti és a hőcső is hosszú. Egy üzleti gépnél ilyen dolgokra is figyelnek...
Egyébként nem kell szétkapni a gépet teljesen. Hátéscseréhez jobban szét kell kapni, ami azért fura, mert többször lesz a hűtéssel gond, mint 1 winyóval általában. A support.dell.com-on stepbystep leírás segít, a youtube-on meg minden eddig kiadott laptopról van kb videó, ami demonstrálja a szétszedés folyamatát. Nem kell félni, oda kell figyelni és menni fog. Ha félünk, beszéljünk inkább szakemberrel.
-
Feribacsi555
senior tag
válasz kiskaktusz #23617 üzenetére
Annyira nem félek
Aztán majd lehet már este itt fogok sírni -
Chaser
legenda
válasz kiskaktusz #23617 üzenetére
Érdekes a volt 1525-ös inspironmnál 1 csavar a hdd, optika, cpu-hoz már asszem 3-at is ki kell szedni hűtése is über jó, azóta elqrvult a dell alsó szegmensben nagyon.
-
addikt
válasz Chaser #23606 üzenetére
Megkerdeztem, WWAN-nak van benne hely, SIM-et nem tudja.
Viszont en meg nem vagom pontosan, hogy megy ez a WWAN dolog.
Ha mondjuk nincs SIM hely, akkor mi kell nekem ahhoz, hogy mobilnetet tudjak varazsolni?
Kell vennem kulon egy ilyen WWAN kartyat es abba lehet SIM-et rakni vagy hogy?
Soha nem volt laptopom, nem tudom, hogy vannak ezek, de ha most kell meg egy 20-30e koruli kartya, az nem igazan tenne boldogga.
Vagy ha van SIM, de nincs antenna(mondjuk ezt se vagom, hogy minek kell stb), akkor meg total szopo van?
Valami alternativ megoldas van?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Kell egy pcie csati, az adott. Kell egy sim foglalat és antennák. Ezek nélkül nem megy. Hogy van-e olyan modem amibe lehet sim-et rakni azt nem tudom. De gondolom ha nincs a gépben sim foglalat akkor antennák sincsenek, szóval veszett fejsze nyele wwan szempontból a gép. Ha csak nem az EC foglalatba bele nem hackelsz valamit, napokban láttam ebayen egy ilyen DIY kütyüt, de az biztos hogy mókolni kellene vele rendesen.
Másik megoldás amit én akartam megnézni de végül elmaradt, ha van a gépben sim wlan helyett egy usb nanowlan, a wlan helyére meg a wwan és annak antennái, ez lehet hogy működne. De ha nincs sim akkor felejtős ez is._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
addikt
válasz Chaser #23625 üzenetére
Az jo.
En meg mindig ezzel a mobilnetes dologgal szenvedek, probalok utanaolvasgatni, kb. annyi erdemi infot talaltam, hogy dell 5530-as kartyat lenne erdemes venni hozza, abba kell belerakni a SIM-et, a kartyat meg siman csak az elokeszitett helyere es szep az elet.
Nezegettem a honlapjukon a szerelesrol szolo doksit, ott irja, meg mutatja, hogy az antenna kabeleket, hogyan kell leszedni, visszarakni, de az meg mindig nem szazas szamomra, hogy ezek az antennak a gepbe vannak beepitve?
Mert mindenutt csak magukat a kartyakat aruljak, antenna vasarlasrol szo sincs, de te meg azt irod, hogy ha nincs SIM foglalat, akkor antennak sincsenek, akkor meg annyi.
Hogy neznek ki ezek az antennak vagy hogyan lehet rola meggyozodni, hogy van-e?
Nem talaltam semmi ertelmes kepet, igy azt se tudom mit kellene neznem vasarlaskor. -
Chaser
legenda
Ha nincs a gépben sim, akkor anttennának se sok értelme van Volt is erről szó, valaki azt mondta mindben van sim, csak antenna nem. Mint mondtam ha nincs antenna akkor bukta. Vagy pedig wlan usb-be, wwan wlan helyére.
Ott kell megnézni ahol a wlan van, wwan antennának is ott kell lennie csak akkor nincs bekötve. 2 v 3 db az passz, sim foglalat meg úgy rémlik akku alatt van._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
wanted5
őstag
nagyon nem akarok beleszólni, de USB-s mobilnet miért nem jó? sokkal egyszerűbb lenne...
3-4 usb foglalat a legtöbb gépben van, az meg csak elég egy átlagos felhasználónak
1 mobilnet, 1 egér, még akkor is marad a többi dolognak
az én gépembe sincs alapból, de biztos nem küszködnék vele ha szükségem lenne ráFord Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
addikt
válasz wanted5 #23630 üzenetére
Amely geprol szo van, abban 2 USB port van.
Egyebkent meg vigyazni kell vele, hogy hurcibalas kozben nehogy megseruljon, van olyan pendriveom, aminek a csatlakozo resze kisse elferdult vaalhogy...
Sokkal, de sokkal kenyelmesebb ha be van epitve.Chaser: Koszi, igy mar egyszerubb lesz, de kozben amugy vissza is irt a srac is, hogy van a SIM-nek hely, meg talalt 2 antenna kabelt is, szoval ugy nez ki vegul rendben lesz a dolog.
-
Chaser
legenda
válasz wanted5 #23630 üzenetére
Az E4300-ason 2 USB van ha jól rémlik.
szerk: Én is most vettem nano pent meg egeret veszek még, bár lehet az BT-s lesz, utálom ha valami kilóg a gépből.
birno: Hogy nem sikerült ezeket elsőre észrevennie? Amúgy meg kérd el az ST-t, ha jól rémlik írja hogy van-e benne.
[ Szerkesztve ]
-
Hawerr
tag
a garancia honosítás kerül valamibe , időn kívül?
-
Hawerr
tag
tudsz adni linket?
-
rebbag
tag
Hello!
Szeretnék véleményt kérni a hozzáértőktől. Van egy dell e4300 notim./p9400,4gb ram/
Teljesen átlagos használatra, filmezés szövegszerk, net stb-re használom. Megéri lecserélni egy e4310-re?
Rá kéne dobom 70ezret. Megéri ennyit egy i5-ös proci, vagy inkább vegyek bele egy ssd-t. 35E-ért?
köszönöm a választ előre IS. -
Lehet valakit érdekel.
1. Kicserélték a hűtőt, de a szerelő nem jól rakta bele a ventilátor kábelét, én meg csodálkoztam, hogy Prime95 alatt milyen csendes a gép a proci meg 100 fokos volt De lazán bírta, nem is igen ment 100 fölé. Aztán bepasszintottam a kábelt, és perpill úgy tűnik segített az új hűtő.
2. Kicserélték az LCD modult. Persze teljesen mást tettek bele, full mattot. Aminek alapesetben örülnék, csak ennek valahogy szarabbak a színei, a betekintési szöge, és nem olyan erős a fénye.
3. Nem cseréltek alaplapot, csak azt a kis nyákot, ahol a jack van. Persze nem segített, szóval next step - alaplapcsere, most már ténylegesen, amire persze nincs időmI did nothing, the pavement was his enemy!
-
Chaser
legenda
válasz rebbag #23641 üzenetére
Sztem se cseréld le, úgy láttam sokkal kisebb a fényerejük az utódoknak. Vegyél bele 2x4GB ramot megy egy ssd-t, én is azt mondom. Vagy olcsón egy 64-est, vagy 70 körül egy 256-os samsungot, ha különösebb cpu erőre nincs szükséged felesleges rákölteni. SSD-t meg mindig érezni fogod a gépben.
-
alexandr13
csendes tag
Üdv.mindenkinek,sziasztok-van egy nagy gondom éspedig,rendelkezem már egy jó pár éve egy laptop-al Dell Latitude D800-as modell,eddig minden rendben volt vele csak most nem éspedig a bekapcsoláskor nem ismeri fel az operációs rendszert ami XP-csak mind újra kapcsolja magát a Bios-ban beenged,de itt nem tudom beállítani cd-meghajtót ,hogy legyen elsődleges és innen induljon a Windows ,tehát a cd-öl,hogy újra tudjam telepíteni az operációs rendszert kellene valami configuracion password amit sajnos nem tudok mivel nem kellet járnom a bios-ban soha és amikor vettem a laptop-ot használtan hát én nem is gondoltam, hogy lehetségesen le van kódolva a bios-a nagy kérdésem az lenne,hogy mit tudjak kezdeni vele?meg tudom én javítani valahogyan itthon?tudtok adni valami ötletet számomra?
Köszönöm előre is segítségeteket.
Egy kellemes napot mindenkinek,sziasztok,Alex. -
premete
veterán
-
Hawerr
tag
kb mennyi ideig tart a service tag honosítás?:
1-2 nap?
majd kapok mailt?
-
SzaboZE
addikt
válasz rebbag #23641 üzenetére
Nekem is volt E4300-am és most E4310-em. Én azért cseréltem le, mert a kijelző HD-s (1280x800 vs 1366x768). A filmnézésnél ez jól jöhet. Az i5-ös cpu inkább energiaigényben jobb, ez a kiválasztott modelltől is függ ez (nekem az i7 persze teljesítményben is jóval több). Az SSD-vel nagyon sokat fogsz behozni és továbbviheted esetleg később is egy új gépbe. Dönteni viszont neked kell
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest