Új hozzászólás Aktív témák

  • MarKoo

    őstag

    A segítségeteket szeretném kérni, illetve a véleményeteket, mert már megüt a guta. Nem szeretnék személygépkocsis-kerékpáros vitát kirobbantani. Ettől függetlenül eddig is gyűlöltem a kerékpárosok nagy részét, ezután még jobban fogom - legmélyebb tiszteletem a közlekedni tudó kivételeknek. Október 1-jén este 19:45-kor a Füredi útról (Dózsa Gy. utca felől) kanyarodtam a Böszörményi útra jobbra kis ívben. Elengedtem az összes gyalogost, illetve a bicikliúton közlekedő kerékpárosokat. Szépen nagyon lassan át akartam gurulni a zebrán, már szinte befejeztem a kanyarodást és egyenesbe volt a kocsim, amikor jobb oldalról KIVILÁGÍTATLANUL nagy sebességgel, STOP táblát figyelmen kívül hagyva belém pukkant egy biciklis. Elzárkózott a rendőri intézkedéstől, ragaszkodott ahhoz, hogy mindenki fizesse ki a saját kárát és ír egy papírt, hogy nem kért mentőt. :) Nem csodálom hogy ezt akarta, hogy a kerékpár összértéke nagyjából 10.000 Ft., nekem meg ~200.000 Ft. kár keletkezett a kocsiba. Kijöttek helyszínelni, ahol szegény ártatlan kis kerékpárost vették szárnyaik alá a rendőrök, és én voltam a gonosz, elsőbbséget nem adó gyorshajtó... Nyilván nem akartak helyszínelni... Ezt az álláspontot nem fogadtam el, és kértem, hogy helyszíneljenek. Egészen addig semmi baja nem volt a srácnak, de ez hirtelen megváltozott, már a nem létező testrészei is fájtak és meg akart halni. Szerencsére nem lett 8. napon túl gyógyuló sérülése, szóval nyilvánvaló, hogy az egész színjáték volt.

    A tanuk sajnos elmentek, és az adataik se lettek rögzítve, ettől függetlenül a rendőri jegyzőkönyv úgy lett rögzítve, hogy "a tanuk elmondása szerint kivilágítatlanul, nagy sebességgel érkezett a STOP táblát figyelmen kívül hagyva". Legnagyobb bánatomra másfél hónap mire a baleseti előadó eldönti, ki volt a hibás. Az intézkedő rendőr a vallomásom felvétele előtt elmondta, hogy a biciklisnek meg kellett volna állnia, így ő a hibás, de ne vegyem készpénznek mert ez egy fél óra alatt is változhat...

    Itt egy kép a helyszínről, egy szintén kivilágítatlan kerékpárosról, és a háttal álló "gázolóról": [kép]
    Kép a sérülésekről - szerintem egyértelmű hogy nem lassan jött: [kép] [kép]

    Kérdéseim:
    1., Mivel már kismillió verziót hallottam, hogy ki nem adta meg a másiknak az elsőbbséget, ez érdekelne. Ha a biciklisnek STOP táblája van, de a lámpája zöld, viszont a bicikliút szaggatott, áthajthat-e folytonosan, vagy meg kell állnia? A rendőrök szerint meg kell, valaki szerint nem. Én a KRESZ-ben egy részt találtam, ami erre vonatkozik: 9§ a) a kör alakú, valamint a kerékpárt ábrázoló zöld fény szabad utat jelez: ha jelzőtábla nem tiltja, az erre vonatkozó szabályok megtartásával egyenesen, valamint jobbra vagy balra bekanyarodva tovább szabad haladni;

    Bízom benne, hogy az sem elhanyagolható tényező, hogy a biciklin nem hogy fényvisszaverő prizmák nem voltak, de egyetlen egy NEM működő lámpája volt. El is mondta, hogy valaki elrontotta és azóta nem világít.

    2.,Valaki tudna-e segíteni nekem abban, hogy megnézi van-e lakásbiztosítása, személyi felelősségbiztosításra kiterjesztve. Aegon PostaBank kizárva. Ez azért fontos számomra, mert agyvérzést kapok, hogy milyen kárt okozott a kocsimba és nem szeretnék másfél hónapig idegeskedni. Ő volt olyan rendes, hogy nem árulta el, vagy egyszerűen nem tudta... A biztosítómnál már megérdeklődtem a CASCO önrészem, amit valószínűleg nem ér el a kár mértéke, így perpillanat úgy állok, hogy saját zsebből érné meg megcsináltatni, amennyiben nem szeretnék így járni, és ha valami hatalmas balszerencse miatt engem hoznának ki felelősnek!

    [ Szerkesztve ]

    https://tabla.hu/ - Minden ami tábla.

Új hozzászólás Aktív témák