Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Peti78 #145290 üzenetére

    Igen, a kötetlen munkaidő, ami jó dolog is lehetne, de mivel itt a munkavégzésed konkrétan az ügyfélhez igazodik, ezért a kötetelenségnek az árny oldala valósul meg. Pont olyan mint amikor számítógépek javításából éltem, tök jól hangzott a kötetlen munkaidő, de ez valójában azt takarta, hogy amikor csörög a telefon érdemes menni (nagyon max másnapig tudod eltenni, különben hívnak mást) és hát nem egyszer volt, hogy vasárnap este 6kor, vagy épp szombat reggel, de volt olyan hogy dec 24-én, sőt olyan is, hogy jan 1-én de menni kellett. A telefon bármikor megcsörrenhet, és akkor érdemes menni, mert ha nem, annak (ingatlanozásnál kevésbé, gépjavításnál jobban) anyagi következményei lesznek.

    Ingatlanozás annyiból rosszabb, hogy nagyon sok fals/fölösleges találkozó van, amikor a vevő vagy nem erre gondolt, nem ilyet akar stb, vagy a még rosszabb, amikor a kedves vevő csak unatkozik és nézelődni akar szombat délelőtti/délutáni programként. (ezek idővel kiszúrhatók, de az ember mégsem zavarhatja el őket).
    Jah igen, kata, kocsi, és hiába bérelsz 3 napra, nem biztos, hogy lesz bevétel (csak kiadás), meg a kapcsolati tőke is, amit az ember nem egy nap alatt épít fel.
    Meg némi szakértelem is, amivel megtekinti az ember az épületet, és megsaccolja, kb mit lehet ezért reálisan elkérni, mikor, miből, milyen energiaosztály, milyen környék stb. Mert az csak egy dolog, hogy az eladó mennyit akar érte, de ez sokszor az az összeg, amennyiért csak árulni fogja, nem eladni.
    Ez egy sikerdíjjas, jutalékos állás, senkit nem az érdekel, hogy mennyit mentél és csináltad, hanem, hogy eladtad-e amennyiért akarta vagy sem?
    Igazából szerettem ezzel foglalkozni, de muszáj volt befejeznem, mert egyszerűen kifogyott alólam a pénz, és nem engedhettem meg magamnak azt a luxust, hogy tovább csinálom.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák