Új hozzászólás Aktív témák

  • zolikaDB

    veterán

    válasz Peti78 #145272 üzenetére

    (#145272) Peti78: "Orrba-szájba veszik fel az emberek a hitelt, mintha nem lenne holnap, sajnos stabil háttér nélkül. Ingyen hitel nincs, ezt kellene megérteni nagyon sok embernek."
    :U Ez (nem) oké. De elmegy XY, hogy van 2m tőkém, keresek 180-200-at, és a pecó 75m lesz (És jövő májusban 82-ben áll meg főnök, ugye nem gond? Tudja, emelkednek az alapanyagárak). A bank meg ad hitelt, 210 évre, havi 60e törlesztőre? És mindenki füligvigyor? Vagy mi történik?
    Értelmes futamidőre a legegyszerűbb banki kalkulátor is iszonyat havi törlesztőket dob ki...
    Drága és új telefonok, komoly verdák*, és olyan utcák dugig téglával, mixerekkel, friss alapokkal, ahol tavaly ilyenkor gyümölcsös meg kiserdő volt. És nem könnyűszerkezetes, hanem takaros kis 100-120 négyzetméteres téglakuckók nőnek ki a földből, mint a gomba, szép nagy udvarral, mindezt azóta látom napi szinten, hogy a tetőléc ára is 450%-al nőtt meg.
    És ezeket még be kell rendezni, kis autóbeálló, fű, szalonnasütő stb...
    *általánosítás!!!

    (#145273) Shokkolo: "Abban egyet értünk, hogy a CSOK "hiba" volt, tekitnve hogy nem azt érte el vele az állam, amit szeretett volna."
    Hoppá - mert, mit szeretett volna igazából?
    Egy klasszik idézettel élnék: ...ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok."
    (#145274) Peti78 talán jobban tud valamit ezzel kapcsolatban ;]
    Valahogy a jószándék mellett lett ebből egy halálra pörgetett magyar építőipar/ingatlanpiac.
    De aki nem kőműves vagy ingatlanfejlesztő/beruházó, az sem feltétlen élvezi a 3 betűs kedvezőhitel nyújtotta "előnyöket", meg a legkedvezőbb hitelkonstrukció miatti nagycsaládosodást. Tisztelet a kivételnek!!!

    És mi van a szocpollal, meg a 80-90-es évekbeli építkezésekkel? Nem voltam még akkor "észnél", nem tudom, akkoriban hogyan nézett ki a helyzet. Hogyan élték meg, akik elkezdték az önálló életet, család, gyerek, építkezés?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák