-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz gilfoyle #8050 üzenetére
A gond a nouveau driverrel lehet, nalam is csinalta, osszeakadnak az NV driverrel. Felteszed a Stretch-et, utana letiltod a Nouveu-t, leszeded a legujjabb NV drivert, felrakod, nezd meg ezt, en is ezt hasznaltam forrasnak. Jo kis szivacs ha kell az NV driver... De hat az elet nem habostorta...
Itt a Nouveau tiltasa is:
sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf
beleirod a kovetkezoket:
blacklist nouveau
blacklist lbm-nouveau
options nouveau modeset=0
alias nouveau off
alias lbm-nouveau offNezd meg meg ezt is, olvasd at mindkettot abbol meglesz majd a mukodo moka. En ugy csinaltam hogy felraktam a Debiant, utana restart, logon screen-en nem engedett be igy ctrl+alt+f6, ott bejelentkeztem, letiltottam nouveau-t, leszedtem nv drivert, startx, bealitottam a kijelzoket, restart es mukodik.
Lehetne kicsit egyszerubb is...
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Használ vki 8-as Debiant Skylake-en? Ha igen, mik a tapasztalatok?
https://www.coreinfinity.tech
-
Apollyon
Korrektor
Tearing ezerrel... Mármint, ha a IGP-re gondolsz. Tearingel a böngészés, a videó is. Igaz, nem használok DE-t, de a kedvedért kipróbálhatom majd egy live rendszeren.
9-es Debianon is hasonló a helyzet. Ami amúgy pár hónap múlva jön, szóval szerintem már azt lenne majd érdemes feltenni.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
törölt tag
"Ki itt belepsz haggy fel minden remennyel". IGP-vel meg ugyanugy torik a kep, NV driverrel ha a kartyaba kotom a monitort mar jo. AMD-t most nem tudom kiprobalni mert a Nano bekrepalt, ott elvileg a kernelben van a driver, de a hatekonysagat nem tudom.
A 9-es tetszik mert modern, tele van olyan alkalmazasokkal ami kell, RC1 mar kint van, en Stretch-et hasznalom, eddig jo.
-
sh4d0w
félisten
válasz #45997568 #8058 üzenetére
Nemigen van választásom a video alrendszert illetően, ez egy laptop és csak HD530 van, nincs más. Azért kérdeztem a 9-est, mert a 8-as testingre épülő Mint tearingelt, a legújabb már nem. Sajna azonban olyan szinten felhasználóbarát a rendszer, amit nem tudok tolerálni, így váltani szeretnék - de csak akkor, ha problémamentes. Ubuntu egyáltalán nem jöhet szóba, Kali lehetne, de ha jól tudom, az is 8-as Debianra épül. Megvárom a Debian 9-et, láttam, hogy most volt feature freeze, remélem, hamarosan meglesz a stable is.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Ez. Felül Linux Mint 18, alul Debian alapú Kali.
Mikor riportoltam sechole-nak, 2 napig senki nem nyúlt hozzá, aztán megkértem Clemet, nézzen rá és meglepve vettem észre, hogy a bugreportot bezárta. E-mailben megadta a magyarázatot is: az apt egy wrapper a Linux Mint-ben az aptitude-höz és azért tették oda, hogy a felhasználóknak ne kelljen külön meghívni a sudo-t, mert az apt meghívja, ha kell. Persze a default rendszerbeállításokkal együtt az itt megadott jelszó is cache-be kerül.
Namármost, az én szememben ez egy iszonyú nagy sechole és széllel szembe akció helyett inkább használok olyat, amiben megbízom - mert sajna a Linux Mintben már nemigen, noha eddig nem volt vele sem teljesítménybeli, sem stabilitásbeli problémám.
-
BoB
veterán
Ez mondjuk Arch-nál is így van.
Ha nagyon security kell, akkor tudom ajánlani ezt: Qubes OS
A lead dev blogja is érdekes: The Invisible Things
De szvsz ez már tényleg azoknak kell akik kifejezetten célpontok...
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Most kezdtem el ismerkedni a linux -al, ezen belül is a Raspbian -nal.
Internetre való csatlakozással kapcsolatban lenne problémám / kérdésem.Az miért van, hogy amikor megadom egy wifi hálózat adatait és látszólag rácsatlakozok, akkor nincs internet?
Chrome -ban ezt írja ki, hogyha böngészni próbálok: "ERR_NAME_NOT_RESOLVED"
Tehát nem tudta a nevét feloldani az oldalnak.
Terminálban ezt a parancsot kiadva, helyreáll a kapcsolat:sudo dhclient -v wlan0
Hogyan tudnám elérni azt, hogyha van mentett wifi hálózat akkor automatikusan rácsatlakozzon és menjen minden flottul?
Előre is köszönöm.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Apollyon
Korrektor
A chrome nekem nem opció.
Másrészt Arch alatt sincs DE-m, és ott nincs tearing egyáltalán, és amióta megvan ez a konfig, nem is volt. Ehhez képest most nyomtam frissítést Debianra, és még mindig nem jó, pedig ott is 4.9-es kernel van.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
VPS-en futtatok Debiant, a 2GB RAM-bol, 1GB cache. Kell ez / jo ez nekem? Manualisan uritettem. Kell ezt uriteni? Lehet hulye kerdesek, uj vagyok meg VPS fronton. A szerveren egyebkent csak egy darab webalkalmazas fut, ami perpillanat hasznalva sincs (tesztkornyezet lesz).
Koszi!but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Damateo
aktív tag
Mikor várható a Debian 9?
Milyen változásokra ill. fejlesztésekre lehet számítani? -
kovaax
őstag
válasz Damateo #8076 üzenetére
Full freeze van már: https://wiki.debian.org/DebianStretch
-=- There's no place like /home -=-
-
paye
tag
Már az RC2 is....
-
tlac
nagyúr
reportbug nevű program nélkül lehet valahogy online módon bugot bejelenteni?
elkezdtem kitöltögetni, de aztán elszállt... és azóta már el sem indul
(és nem is igazán van kedvem megjavítani, valami modernebb módon szeretnék riportálni)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Damateo #8082 üzenetére
A stretch nálam is atomstabil, érdekes, hogy még mindig a 2015. májusban felrakott Jessie van fenn, de már így írja a Mint update-grubja:
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.elf
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin
Megtalált Linux Mint 17.3 Rosa (17.3) ezen: /dev/sda1
Megtalált Debian GNU/Linux (9.0) ezen: /dev/sda6
Megtalált Ubuntu 16.04.2 LTS (16.04) ezen: /dev/sda7
Megtalált Windows 8 (loader) ezen: /dev/sdb1
Megtalált KDE neon User Edition 5.8 (16.04) ezen: /dev/sdc1
készPersze stretch repóból van frissítve.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
tlac
nagyúr
végül megjelent belőle egy újabb verzió, ami már működött, meg még egy másik csomag telepítésével sikerült grafikus felületet is varázsolni hozzá, így már kicsit kulturáltabb lett és sikerült jelenteni a bugot is
kíváncsi leszek, hogy fognak-e vele foglalkozni
[link][ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Debian 9-en Skylake IGP-vel nincs már tearing. Szükséges az összes intel driver, mesa (ebben még nem vagyok biztos) illetve a tearfree opció a /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf fileba.
Ez window manager alól, tehát mindenféle hozzáadott kompozitor nélkül működik.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Icedove helyett újra Thunderbird lesz a Debianban. [link]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Fecogame
veterán
Debian 8-as webszerverem van, szeretném a jelenlegi PHP5.6-os verzióról 7.0-ra frissíteni.
Ha felveszem ezt a repo-t, akkor innen tud majd automatikusan frissíteni rá, vagy kénytelen leszek ezt a leírást követni?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
minionair
csendes tag
Üdv. Ki szeretnem probalni a legujabb debian 8.7 et, meghozza a live verziot, amit felrakok pendrivere, es onnan fusson,ne kelljen telepitgetni egyenlore winyora semmit. Voltam a debian honlapjan de eltevedtem,annyi lehetoseg volt.
Szoval kernek egy 8.7 debian live linket,amit ra tudok tenni pendrivere,majd arrol futtatni a rendszert kiprobalas celjabol. Koszonom. Ha szamit valamit egy hp elitebook 2170 en akarom kiprobalni amibe i5 3427u,4gb ram, intel hd4000 van.
-
Apollyon
Korrektor
A minap jött frissítés: icedove kivezetésre kerül, most már Thunderbird megy élesben is.
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Lecserélődött az
icedove
thunderbird
-re, aziceowl
lightning
-re. Nézegetem itt a mentő scriptemet, és mintha az iceowl már 2012 március 9 óta nem a ~/.mozilla/iceowl alá dolgozna... Felvettem egy eseményt a naptárba, és a /home/kovaax/.thunderbird/5b4gju8k.default/calendar-data/local.sqlite fájl frissült... Jól látom?-=- There's no place like /home -=-
-
kovaax
őstag
-=- There's no place like /home -=-
-
feel2006
tag
Sziasztok,
Debian 7 alol CLI-ben szeretnék USB-s Wifi stickkel csatlakozni UPC WiFree-hez. Windows-ra van leírás, de debian-ra nem találtam.
WPA2 Enterprise és EAP-MSCHAP v2 autentikációt kíván.
Hogy tudok így csatlakozni? egyáltalán lehetséges?köszönöm
[ Szerkesztve ]
Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
-
gilfoyle
őstag
Lassan megérkezik a Stretch is
-
-
Fred23
nagyúr
Stretch-nek elég egy 8GB-os USB3.0-ás pendrive? Szeretném majd kipróbálni a Debian-t, de semmi helyem, így marad a pendrive, mint végső lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest