Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    válasz GhanBuri Ghan #33399 üzenetére

    For the record: Pondsmith nagyon jó háttérhangulatot adott a világának, az emberi természet szürkeségét is szépen festette le, nincs vegytiszta jó és... de, van vegytiszta gonosz, mert nála az Arasaka cég és kimondva Saburo Arasaka maga a manifesztálódott ördög.

    És ezen tovább haladva egyáltalán nem jöttek be azok, amiket Ő "vizonált" anno. Kezdve, hogy eredetileg a Szovjetunió nem hullott szét, hogy mindent is a megacégek irányítanak (lásd például Donald Trump akkor?). Pondsmith világában egy civil mega-tüntetés sose érhet el semmit, a civil kezdeményezések hamvába holtak, ami a valóságban ugye azért nem így működik.

    Ha megnézed hogy milyen állapotok volt az USA-ban az 1980-as években a közbiztonság terén (akkor átlagban 8 gyilkosság jutott 100 000 lakosra), akkor ahhoz képest az 1990-es években felfutó ág volt (10/100000), majd éles zuhanásnak indult (a 2010-es években 5/100000 alá esett), most kezdett el megint felfele futni, de ez már inkább USA belpolitikai döntések története - de az ide tartozik, hogy a Cyberpunk-ban elképzelhetetlen, hogy egy rendőr nem mer a fegyveréhez nyúlni...

    A technológiai dolgokról már nem is beszélve, a kiberver még nagyon messze van, ahogy a fúziós energia vagy az öntudatra ébredt mesterséges intelligencia is. Ami pedig az internetet illeti, Pondsmith nagyobbat nem is tévedhetett volna a hálózattal kapcsolatban...

    Szórakoztató? Kétségkívül sötét és depresszív világ, aki fogékony az ilyenre, annak bejön (nekem is), de azért a "jól látta előre" fogalom nálam sehogy sem jönne a nyelvemre a Cyberpunk háttértörténetét elnézve.

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák