Új hozzászólás Aktív témák

  • #69523456

    törölt tag

    Talán lesz itt olyan cyberpunk, aki talál ebben újat is.[link]

    Tartalma:
    A fájl tartalmazza az Izzó Króm című novelláskötet 1995-ös és 1997-es kiadását. Az első verzió a Valhalla Páholy Könyvklub tagjainak 1994. évi ajándékkötete volt (ami könyvárusi forgalomba 1 évvel később került), benne William Gibson saját, és más cyberpunk szerzőkkel közösen írt novelláival. A második kiadásba az elsőben szereplő írások mellett bekerült még két novella, A Gernsback-kontinuum William Gibson tollából, illetve Bruce Sterling Lewis Shinerrel közösen írt Mozart napszemüvegben című műve.
    Mindkét kötetben olvasható Gibsonnak az a két novellája, melyekből később filmeket forgattak: Johnny, a kacattár (Johnny Mnemnic – A jövő szökevénye), és New Rose Hotel.
    Az Izzó krómban olvasható novellák nagy része külföldön már megjelent a kultikussá vált Mirrorshades című (Magyarországon soha meg nem jelent) antológiában is.
    A bónusz egy saját, netről összeguberált válogatás, benne Szántai Zsolt három (legjobb tudomásom szerint) kiadatlan fordításával, illetve egy általa írt cyberpunk novellával.

    Nem én raktam össze a pakkot, én csak rátaláltam.

Új hozzászólás Aktív témák