Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    válasz JSaN #1808 üzenetére

    Ha erre vársz el kell keserítselek, ugyanis az már kiderült, hogy a CP2020-as bandáknak nagyjából semmi köze a CP2077-esekhez, a Valentinos és a Voodoo Boys is mintha minimum másik planétáról származna, alig van közös pontjuk.

    A másik, hogy idézőjelbe téve nincsenek "frakciók". Vannak gigacégek, vannak bandák, van a rendőrség (amik általában céges hátterűek), és vannak a nomádok. Meg közöttük mindenki afféle olajként, ami ezt az egészet mozgásban tartja.

    Az előélet a CP2077-ben az eddigiek alapján azt jelenti, hogy milyen háttérrel érkezel. Nagyjából erre lehet számítani:

    Street Kid: Egyszerű városi kölyök, aki a gettóban nőtt fel. Ismeri az utca szabályait, hogy mikor hol vannak a határok, amelyek átlépése után már vér folyhat. Ismeri a város utcáinak főbb neveit, hogy mikor kihez érdemes fordulni. Az utcán azonban végül mindig csak magadra számíthatsz, még akkor is, ha valamilyen banda tagja vagy...

    Nomad: A Nomádok egy speciális amerikai háttértörténetre építenek, az USA-ban vidéken akinek nincs pénze, az (többé-kevésbé lepukkant) lakókocsiban lakik. Ez olcsó, ráadásul bizonyos szintig mobillá is tehető (de simán lehet csak téglára állítva). A Nomádok a CP-ben olyan vidékiek (főleg farmer hátterű családból származók), akik földönfutók lettek, mikor a cégek kisemmizték és elűzték őket, vagy a természeti csapások érték a területüket. Ezért útra keltek, és azóta is az út az otthonuk. A Nomádok törzsekbe tömörülve járják az utakat, bizonyos szintig Mad Max stílusban. Mivel az utak egyre veszélyesebbek lettek (részben vérmesebb Nomádok fosztogatásai miatt), ezért a városok közötti legbiztonságosan közlekedés is alapjában véve egy Nomád törzs felbérlése lett, akik elvisznek A-ból B-be, akár téged, akár az árudat. A CP RED-ben ez már olyan szinten van, hogy a Nomád törzsek lettek a szállítmányozás és logisztika kvázi nagymenői, akik már nem csak a szárazföldi, de a tengeri árú- és emberszállítás is a profiljukba került. A Nomádok alapvetően azonban a törzsi felépítés ("család") miatt nagyon zárkózottak, és a törzs (vagy falka) számukra a szociális élet alapja, nagyon fontos számukra.

    Corporate: A céges háttér egyszerre áldás és átok. Áldás, mert a cégek erőforrásai egészen más dimenzióban mozognak, mint a halandóké, persze a cél mindig a nyereség, ám itt is él a 'legjobbat akarjuk, de a legjobbat adjuk' mondás - a cégek kiszámíthatóságra építenek, elvárják, hogy elvégezd a munkát, legyen az irodai munka vagy valaki megölése. Cserébe megadnak mindent, hogy a munkádat a legjobban elvégezhesd és olyan helyen lakhatsz, ahol a cég által fizetett helyi rendőrség rendet és fegyelmet tart. Átok ugyanakkor, mert a cég érdekei az egyén érdekei felett vannak, neked pedig el kell ezt fogadnod, mert a céghez tartozol, a cégnél pedig nincs középút, vagy kikönyöklöd magadnak ami kijár, vagy eltaposnak.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák