Új hozzászólás Aktív témák

  • Livius

    őstag

    válasz Narxis #1001 üzenetére

    Azért ez talán annyira nem vészes. A leírtak szerint a CentOS Stream mindig a RHEL major (az RHEL major meg Fedorából) verziójából származik, és csak a minor verzió fejlesztése az, ami CentOS Stream-ben történik. A RHEL minor verzió frissítése a késznek nyilvánított előrébb haladott CentOS Streamből van kiadva.

    - RHEL version x.0 forks from Fedora
    - CentOS Stream version x forks from RHEL version x.0
    - Development work for RHEL x.1 is done in CentOS Stream version x repos
    - RHEL x.1 forks from CentOS Stream version x
    ...
    - RHEL version y.0 forks from Fedora
    - CentOS Stream version y forks from RHEL y.0
    - Development work for RHEL x.2 is done in CentOS Stream version x repos
    - Development work for RHEL y.1 is done in CentOS Stream version y repos
    - RHEL x.2 forks from CentOS Stream x
    - RHEL y.1 forks from CentOS Stream y

    Amúgy vicces a közösség. Nem értem hogy ezen mit kell amúgy felháborodni, a RHEL-nél emberek dolgoznak pénzért, hogy ezek menjenek, fejlődjenek (semmi sincs ingyen már). Ezt a modellt én eltudom fogadni, hogy egy development branchet tudok használni RHEL 8 vagy majd 9-ből cserébe azért hogy ez így ingyenes.

    Összességében úgy gondolom nem kéne átesni a ló túlsó oldalára, hogy minden ingyen van a Linux világban, mert véleményem szerint jobb ha nincs ingyen. A túl nagy ingyenesség a hulladék crashelő és szarul konfigurálható disztribúciókat szüli csak.

    Mondjuk én könnyen beszélek egyelőre. Csak egy sima apache weboldalt meg Teamspeak 3 meg egy Game szervert üzemeltetek egy PC-és konfigban, magunknak a haveroknak. Nyilván ez a modell azoknak fáj, akik mondhatni potyáztak eddig és ingyen akartak jó féle supportot igénybe venni a CentOS-on keresztül a "vállalati" szintű rendszerekben. Akiknek fontos lesz az eddigiek és tényleges profitot termelő dolgaikra használták a CentOS-t, igen is kezdjenek el gazdálkodj okosban gondolkodni/játszani és vegyenek RHEL-t ha ez nem tetszik. Akik meg csak hobbiztak eddig a CentOS-on azoknak továbbra is jó lesz szerintem, vagy ha elveik vannak nézzenek más után, aztán majd kiderül hogy más full no-name disztribúción mi a szívás és abban mi lesz a szar. Sok sikert nekik a debugoláshoz.

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Új hozzászólás Aktív témák