Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz Abu85 #7768 üzenetére

    Dehogynem tesztelik, csak nem eléggé. Te sem gondolhatod, hogy 1 hónap alatt el lehet készíteni egy VGA-meghajtót. Emléxem, nV-s koromban kijött pár havonta egy meghajtó, és az jó volt. Ennél többet nem várna az ember.

    1. Mutasd meg nekem, hol lehet hőmérséklet-függő ventilátor beállítást készíteni CCC-ben, amit a userek 55%-át kényszeríti ATT-ra. :P És ne azt válaszold, hogy az gyárilag jól van beállítva, mert nem is lehet, annyiféle ház és konfig van a világon.

    2. A userek további 40%-át kényszeríti ATT-ra az ATI kártyák szükségtelenül magas fogyasztása/hőtermelése, ezt hol lehet szabályozni CCC-ben (alulhajtás)? Ezt már sokan, sokféle kártyán kiteszteltük: olyan órajelekre állítják be a 2D-t, amelyekkel a legtöbb selejtes alkatrészt lehet eladni úgy, hogy még rá lehet fogni egy kártyára, tudja a powerplay-t. A legtöbb ATI kártya gon/hőtermelés/szükségtelen + fogyasztás nélkül üzemel alacsonyabb feszültségen és órajeleken, mint a gyári, de azért mindig akad olyan, amelyik nem, egészen a gyári 2D beállításig. Ott van még a levett órajelekkel történő állandó képugrálás is, ami a HD4870-ek alapvető baja volt, és ATT-szal rögtön megszűnik. Amikor aztán ember megnézi egy igényesebb (válogatott) VGA bios-át, ott rögtön látja, hogy bizony ott gyárilag is alacsony értékekre vették le a 2D beállításokat. HD5-ös széria tűnik ebből a szempontból az első általánosan normálisnak, úgyhogy legalább ezt a problémát le lehet tudni idővel.

    Hát semmiképpen ne azt írd, hogy biztosan vmi 3rd progi cseszi el a rendszerüket, mert bepipulnak rá, főleg azok, akik baj esetén rögtön OS reinstallt csinálnak, és pusztán driverből is ua. hibákat látják. :DDD :R Akkor aztán küldik el az ATI-t a qrwa anyjába (jogosan), és eszükbe sem jut legközelebb ilyen kártyát venni.

    twine: Én mindenkit óva intek a bios-cserélgetéstől, mert az még a modnál is rosszabb, gyakran végzetes is lehet. Sokan sajna azt hiszik, hogy mert 2 kártya ref-nak néz ki, attól már egyformák, és a bios-aik cserélhetőek. Mindenesetre az eladott HD5xxx kártyákon szerintem már 90%-ban ASUS bios van, bárki gyártotta is őket. :DDD
    Viszont akkor mit mondasz annak, akinek gyárilag szar a bios-a, anélkül, hogy bármivel szórakozott volna, egy más bios-szal meg rendben megy a cucc? HD3870-eknél volt ilyen, és rendre mindenki tette föl a HIS bios-ait a rakoncátlankodó VGA-kra. Szóval ez azért alapból megint a gyártók felelőssége: alapos tesztelés nélkül piacra dobnak mindent, hogy mielőbb maximalizálják a profitot. Én már csak ezért is drukkolok az nV-nak, hogy ha már ennyit nyűglődnek a DX11-es kártyáikon, alapos munkát végezzenek.

    rocket: Rabszolga-mentalitással nem vitatkozhatom: "VGA pont nem olyan hardver ahol ez mint minimalis elvaras realis, szoftverrel mukodik, abban meg mindig benne van a hiba lehetosege, foleg mivel vegtelen variacioju komplett PC hardver van." Én továbbra sem vagyok köteles bárkitől elfogadni a hibát, ahogy arra sem, hogy aki szar munkát végez, mivel próbálja magyarázni (még ha a világ összes VGA-gyártója is erre próbálna kondicionálni). Nincs végtelen számú konfig, csak egy VGA, meg a vezérlése. Attól, hogy egy VGA-gyártó nem képes egy minimális elvárást teljesíteni, nem én vagyok a hibás. :P Arra próbáltam rávilágítani, hogy az életben az ember elfogadható munkát vár a pénzéért, bár ha neked olyan munkád van, amelyben a főnököd v. az ügyfeleid nem szólnak az állandó hanyagságodért, megértelek. :R

    Pubszon: Hát persze, magától nem csinál az semmit! :DDD Ha az alapoktól kell felépítened az ATT beállításokat, azt javaslom, nagyon figyelmesen rágd át a leírást!

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák