- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 10
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
24.6.1 drivert felrakva nem lehet állítani a képpontformátumot YCbCr-ről RGB-re. Valamint a színmélységet 10 bpc-ről 12bpc-re.
Más is találkozott ezzel a problémával? -
PuMbA
titán
Én akkor láttam ilyet utoljára, amikor a TV HDMI portja visszaállt PC módból, ilyenkor nem engedélyezi az RGB bemenetet. Ugye minden set top box és Blu-ray lejátszó esetén alapértelmezetten YCbCr van, mert ez a videós szabvány.
Fontos, hogy milyen megjelenítő, mert az AMD drivereknél 2 éve is volt ilyen dolog, hogy szigorítottak a HDMI kapcsolati feltételeken és csomó régebbi TV esetén eltűntek addig választható felbontások és színmélységek, amik egyébként csak nem hivatalosan voltak támogatottak.
[ Szerkesztve ]
-
Curtain
senior tag
Hát a két topikban amit linkeltem elég sok embernek elég sok játékkal akadtak problémái ettől a driver-től. Nem hinném hogy mind user error. Mindegy, egyenlőre nem merek frissíteni. A 23.12.1 stabilnak bizonyult úgyhogy marad.
[ Szerkesztve ]
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
Lacccca87
addikt
válasz Curtain #39560 üzenetére
Nekem működik, igaz én csak CS2/DOTA2 próbálta még ki.
De eddig semmi anomália RX6800 mellett.Egyébként meg ez a kérdés mindig előjön. User error vagy mégsem.... aztán amikor ezen topikokban elkezdünk kicsit a mélyére ásni a dolgoknak akkor jön az info hogy ilyen meg olyan progit használ adatok kiírására vagy a kártya beállítására vagy már szét van szakadva a rendszer. És igen, elég hamar kiderül hogy user error az esetek nagy többsége.
-
Curtain
senior tag
válasz Pityu. #39561 üzenetére
Játszol a warzone-al, pubg-vel, vagy esetleg a hell let loose-al? Ha igen akkor megköszönném ha leírnád majd a tapasztalatod. Én ezekkel játszok leggyakrabban. Pl a 24.5.1 nálam nem vált be a warzone-hoz. Teljesen random minden hibaüzenet nélkül kidobott az asztalra nem egyszer. Netet túrkálva a 23.11.1 és a 23.12.1 a legstabilabb driver. Utóbbi van fent, a warzone tökéletesen fut. Azt tudni kell hogy az Agp-s Hd 4670 volt az utolsó kártyám piros oldalról, azóta csak a zöldek kártyáit használtam. Szóval nem vagyok tisztában hogy itt hogy mennek a dolgok.
[ Szerkesztve ]
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
ETOM
addikt
24.6.1 újraindításkor mintha kicsit lassan töltene be. Jobb oldalon az AMD tálca ikon is sokára jön be. Nálatok?
-
M.T.
senior tag
AMD FSR 3.1 is HERE! Better Quality, Less Shimmering & Decoupled Frame Generation! :
-
Vigneau
félisten
válasz Curtain #39547 üzenetére
Nekem elsőre kis ablakban feldobta, nem támogatott a hardver (RX 7600) - pedig tiszta telepítést kértem. Aztán második nekifutásra már szépen felment. Érdekes, a kettővel ezelőtti Geforce ugyanezt csinálta az RTX 3060 Ti-mnél is.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
bobalazs
nagyúr
válasz Curtain #39571 üzenetére
Supported and Recommended Hardware for using AMD FSR 3 with Upscaling and Frame Generation
AMD
NVIDIA
Supported:
AMD Radeon™ RX 5000 Series and above
Recommended:
AMD Radeon™ RX 6000 Series and above
Supported:
NVIDIA GeForce RTX™ 20 Series and above
Recommended:
NVIDIA GeForce RTX™ 30 Series and aboveIgen.
-
Aprósólyom
addikt
Vajon a Radeon Super Resolution is használja már az FSR 3.1-t, ahogy kijött az update?
Mert akkor updatelem a drivert.Jevons paradox
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #39573 üzenetére
Ez az FSR csak egy pár játékban van. Még a játék készitőknek bele kell implementálniuk a játékukba.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #39576 üzenetére
Nem az. Radeon Super Resolution.
Nyugi nem vagy egyedül, sokáig én is kevertem őket.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
-
vg
addikt
válasz Aprósólyom #39576 üzenetére
szerintem sokkal jobb megoldás ezeknél a 1080-ban és a sharpness-t használni.
-
tomic
addikt
válasz belaazallat #39578 üzenetére
Ez nekem is előjön de nem tudom válltoztatni.
beef Megprübáltam de semmi. Csak a bit-et engedi változtatni.
M.T Megvolt az is de minden a régi sajna.
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Próbáltam 1080P monitoron Quake Champions-t 720p-ben Super res.-zel és Sharpnessel. Nem egetrengető a különbség, de azért egyértelműen jobb a super res ebben a játékban.
De akár arra is jó a super res, hogy a natív 1080p monitort használni lehet 1440p-ben. Ebben az esetben növekszik valaemelyest a részletesség. Battle Royal gémben érzékelhető (pl. PUBG.) Persze natív 1080p@120 res. scale is hasonló. De hát kinek hogy. Gyanítom az LCD pixel layout-jától is függ kinek melyik szerencsésebb.Jevons paradox
-
PuMbA
titán
válasz Aprósólyom #39587 üzenetére
"De akár arra is jó a super res, hogy a natív 1080p monitort használni lehet 1440p-ben."
Az a Virtual Super Resolution (VSR) és az egy leskálázó, például ugye 1440p-ről 1080p-re, ahogy írtad A Radeon Super Resolution (RSR) az csak a játékokba implementált FidelityFX Super Resolution-nél (FSR) valamivel rosszabb minőségű felskálázás. Elég hasonló neveket adtak ezeknek a dolgoknak és könnyű összekeverni.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #39582 üzenetére
FSR és RSR
FidelityFX™ Super Resolution (FSR) -ez van a játékban- és - Radeon super resolution (RSR) ez van a driverban.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Úgy írtam le a kommentet, hogy kinéztem az adrenalin software-ből a megfelelő megnevezést. Radeon super resolution. Lehet régen Virtual super resnek hívták, de a 24.5.1 driverben nem.
Radeon Super res. a fel és le skálázásra is. Egyiket a "játlékok"-ban kell állítani, a másikat a "kijelző"-nél.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #39590 üzenetére
Gagyi akkor.
Virtual super resolution nek hívták a másikat a driverben.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Aprósólyom #39590 üzenetére
A 24.6.1-es driverben nekem még mindig Virtual Super Resolution-nak hívják, most készítettem ezt a képet Ha a VSR-t bekapcsolom, akkor tudok nagyobb, például 4K felbontást beállítani az 1440p monitoromon, egyébként nem engedi. A Radeon Super Resolution nem lehet, hogy nálad automatikusan bekapcsolja ezt a beállítást is?
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Banyek, tényleg benéztem, sry. Nem is nézem amit csinálok, csak kattintgatok? jó lenne most már odafigyelni.
Jevons paradox
-
vg
addikt
válasz Aprósólyom #39587 üzenetére
Én sharpness "rajongó vagyok", sztem marhajó technológia már. Már 1440-hez is jóval nagyobb számítási teljesítmény kell, több áram, nagyobb hő, nagyobb hang. Nem éri meg. Meg amúgy is arra törekszem, hogy 1080-ban a 7900gre kártyám kb 50%-al menjen max 60 fps-el és 600-as venti fordulattal.
-
Aprósólyom
addikt
Nagyon hasonló véleményen vagyok, mint te. Valószínű maradok inkább 1080p-n, de nagyobb frissítésen.
Ezt az akcióban megcsípett 1440p170Hz-t meg majd meghirdetem, szép volt, jó volt.Kellemes csend lehet nálad, ha 60fps közben csak 600RPM-en forog a VGA.
A billentyűzet, az egér biztos szinte egy hangrobbanás.Jevons paradox
-
Aby_2014
aktív tag
Én ugyanezzel szembesültem Sony XH90-es TV tehát tényleges 10 bites panel, ezt 12 bit-ig is engedi állítani de csak YCBR-el megy, RGB nem elérhető. DP-s monitoron minden ok.
Reddit-en is küzdenek a problémával, jelezték már a hibát AMD felé, reméljük hamar kiadnak egy új verziót majd.Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
vg
addikt
válasz Aprósólyom #39595 üzenetére
Ryzen procimon is kikapcsoltam PBO-t, hatalmas átbaszás az is, pont úgy mint a 4K. Kb max 15%-al gyorsabb lesz a proci vele (játékokban semmi jelentősége nincs) viszont vagy 30-40 fokkal nagyobb hőmérséklet és fogyasztás és a venti hangja... brutális. Kösz nem.
-
yericho800
aktív tag
Csao
Frissített win 10!
184 hibát ír telepítéskor nem engedi a jelenlegit felrakni!
"Nem támogatott operációs rendszer"
Választ előre is köszönömR7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest