Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    Sziasztok,

    próbáltam rákeresni itt a topicban, de nem találtam hasonló problémát.

    Az alábbi HTPC-ként használt konfigommal lenne egy kis probléma:
    AMD A6-5400K, 4GB (single channel) DDR3 1600MHz cl9 Kingston HyperX, 64GB Samsung 830 SSD egy Asrock FM2A88HD+ alaplapon.
    Hama ProClass HDMI kábelen megy a TV felé a kép és analóg jack-RCA-n a PC hangfalszetthez a hang.
    A TV egy Sharp LC50LE650V.
    Mivel az előző TV HDReady volt, így csak 720p filmeim voltak, néha elvétve előfordult 1080as is, de nem tapasztaltam a kis 32"-os megjelenítőn semmi rendellenességet. Most az 50esen viszont szembetűnő volt 1080 esetén némi szaggatás, akadozás.
    Lejátszó VLC vagy XBMC volt eddig. Néztem a CPU terhelést (csak task mngr-ben), ezek esetében kb 56-60% volt. 100%-ra sosem ugrott fel. (bár lehet, hogy a több mag miatt fals értékeket látok? És a lejátszó csak egy magot használ, azt viszont fullon?)
    Mindenesetre kipróbáltam a Splash Pro nevezetű lejátszót - azt olvastam róla, kevésbé terheli a CPU-t, és kihasználja a VGA teljesítményét is. De nekem ugye nincs VGA-m, csak egy IGP van benne. Na ennek köszönhetően 23-28%-ra vissza is esett a terhelés, de sokkal látványosabban és durvábban kezdett szaggatni (konkrétan diavetítésbe ment át).
    Lehet, hogy a program nem támogatja az IGP-t? Vagy driver gond lehet? Egy ilyen gépnek nem kéne megbírkóznia 1080p tartalommal? (extra codec pack-ek nincsenek fent)
    A videok meg kb 8-12GB-os verziók (egészestés filmek - jelenleg gőzöm sincs, milyen tömörítés stb, de megnézem este, ha ez is érdekes lehet), tehát nem a nagy 50GB-s teljes BD lemezek.
    Ami érdekes, hogy 1080p 3D esetén is kb ugyanannyira szaggatott - ami pedig elvileg 2×annyi adat kéne legyen képben. (bár a film itt is csak 11GB volt)
    Egyelőre csak próbálgatom ezeket, mert új a TV.

    Tud esetleg valaki ezzel kapcsolatban segíteni?

    Előre is nagyon köszönöm
    Üdv
    Smooth

    szerk: ami érdekes, hogy kollégám egy Mac mini-re telepített win7-ről játszik le FHD 3D tartalmakat (még nagyobb, 50GB fullos videokat is) teljesen zökkenőmentesen (ugyanígy 4GB RAM, de abban C2D P8600 és talán nVidia 320M). Ő is XBMC vagy VLC-t használ.

    [ Szerkesztve ]

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák