- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
MurdR
veterán
válasz radi8tor #17849 üzenetére
Most ne haragudj, de hülyeséget beszélsz. Nem azt mondtam hogy a borsodiak k.csögök, hanem hogy borsodban zorallabb települések vannak mint a 8ba= Borsodban a bűnözési ráta egyes településeken magasabb, mint a főváros egyes (településein) kerületében.
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
-
Mercutio_
félisten
válasz bitpork #17853 üzenetére
A Magyarországi Ork Kisebbségek Szövetsége nevében tiltakozom! és írom ezt úgy is mint a Mordori Őrző-Védő Szakmunkasok Szabad Szakszervezetének tarselnoke!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Melack
veterán
válasz bitpork #17855 üzenetére
Nem előszőr látom ezt, és még mindig kiakadok rajta
Orkok és tsai K-Magyarország: elég sokat járok mostanság arra, és elmondhatom, hogy van olyan település, amin a lehető leggyorsabban áthúzok. De pl. anyósoméknál elég normális a helyzet. Ott már a kisebbségi ügyek "helyre lettek téve".
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz DeFranco #17859 üzenetére
Valamiért nehezebben fogadjátok el a szimpla kérést egy HSZ törlés és figyelmeztetéssel szemben.
Ez általános dolog, de nem tudom miért nehezebb elfogadni, ha csak szimplán kérek valamit.Mi lett volna, ha valaki kéri modkerben a törlést. Értitek mit akartam ezzel mondani? Szépen kérve nem működnek a dolgok..
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz bandus #17861 üzenetére
Nem értem miért jó egy olyan légkört teremteni, ami negatív hangvételű.
Próbálj egy kicsit az Oroszlányiak fejével gondolkozni (te esetedben). Pest nem létezne vidék nélkül, Pestieknek nem kellene lenéznie a vidékieket. Hangsúlyozom: általánosítva![ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
válasz radi8tor #17860 üzenetére
Én meg azt nem értem hogy miért nem büntetitek az indokolatlan kéréseket modkerben
Tudod nem lehet mindenkinek megfelelni. Ismered a mondást hogy aki mindenhez ért, semmihez sem ért? Pont ez áll a pHra nagyon sok esetben. Annyira meg akartok felelni mindenkinek , hogy a legdurvább prejudikációtól/predikciótól és 'megelőzéstől' sem riadtok vissza, sokszor az érintettek kifejezett kérése ellenére sem.
Mindenki érti a PC alapjait és szvsz be is tartják, de a megelőzés alapján miért nem zárjátok be az egész fórumot?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
MrSealRD
veterán
válasz bitpork #17864 üzenetére
Most érted ezért nem a moderátorok vagy a fórum a közvetlen felelős...Ha a politika illetve a mindenkori társadalom formálás nem ment volna el ennyire a szabad véleménynyilvánítás csorbítása irányába akkor nem
az lenne, hogy eddig elfogadott etnikai név helyett most virágnyelven, meg burkoltan kell beszélni róla.
Jó reggelt demokrácia! Mindenki tudja miről van szó. Mindenki tudja, hogy gond van. Csak nem szabad beszélni róla, mert mi vagyunk sz@r alakok, hogy próbálunk távol maradni bajtól...Radiátor csak megpróbálta elejét venni egy olyan szálnak ami mint tudjuk egész biztos elfajult volna...hiszen tudjuk amit tudunk...
Sajnos ez van és nekünk kell belátónak lennünk. A legrosszabb amit tehetünk ha egymás ellen fordulunk.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
DeFranco
nagyúr
válasz radi8tor #17860 üzenetére
A hsz törlés és szankció esetében sem elfogadásról van szó. Az egy hivatalos szankció, semmi értelme visszapofázni utána, tapasztalat, hogy hibázás esetén sincs renonsz, kész vége, le van zárva.
Ettől még nem lesz jobban elfogadva, csak mivel vitának helye nincs, az ember magában mondja el, hogy "ez egy köcsög" (már elnézést, nem személyes és nem rád), és továbblép. Szép szabályos csönd lesz, de ez csak a látszat, ettől sem hatásos sem helyes nem volt a moderáció, és a moderátor ugyanúgy el lesz küldve kistesót csinálni, csak halkan.
Az pedig, hogy sötét szabolcs, vagy hogy ott sok a roma, vagy sok a bűnözés, vagy az a rész húzós hely az pedig nem pejoratív, nem kirekesztő, nem személyeskedő. Ezek tények, mindenki tudja őket, objektíven bizonyíthatóak. Nem kellemes dolgok, nem örülünk neki de ez van. Egy rendes oroszlányi nem fogja magára venni, ő is tudja, hogy ez szomorú tény, és tettekkel tesz ellene, hogy ez ne legyen általános. Pont. Messzebb meg nem ment senki sem területi sem etnikai vonalon, következtetés, továbbgondolás nem történt, úgy történt minden, ahogy olvasott helyeken szokás.
Tehát moderátorként kérni ezt helytelen, butaság, sőt, túlkapás (ugyanúgy túlkapás, mint ahogy az volt, amikor törölted itt egy ominózus hsz-emet nemtetszés okán), mert nem sért sem elvet sem törvényt, egyszerűen neked nem tetszik.
Azt persze lehet, hogy neked személyesen nem tetszik, és mint fórumtag azt kéred, hogy legyünk szívesek ilyeneket nem írni, mert neked rosszul esik, megbánt. Hogyne. Csak ezt el kell különíteni a moderátori jogkörödtől.
Főleg nem volt ez pest-vidék vita, már csak annak okán sem, hogy a topiclakók többsége vidékről felszármazott pesti. (így kisbetűvel, mert melléknév)
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz MrSealRD #17866 üzenetére
ami mint tudjuk egész biztos elfajult volna
ugyanmár, ne vicceljünk. sötét borsod, sötét zala... sima megyék közti cinkelés. mi vas megyeiek ezzel húzzuk a zalaiakat de ennyi. és nem, nem azért sötét, vagy azért. simán azért, mert nem voltak komolyabb gyárak ott kb kétszáz éve. a mondás meg megragadt mint rágó az aszfalton. szóval nem kell mindenbe a rosszat látni.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
bandus
veterán
válasz radi8tor #17862 üzenetére
szabolcsban, borsodban vannak zorallabb települések (ugyan mitől lennének zorallabbak? mondjuk rossz a közbiztonság, hazafele a biciklibelsődért leszúrnak a kocsmából. ez így van, mindenki tudja, nem értem mi baj van, ha leírjuk) vs. a szabolcsban, borsodban lakók tanulatlanok, parasztok, vidéki suttyók.
szerintem a különbség érezhető. minimális negatív hangvétel nem volt se az ő, se az én hsz-emben a vidéken élőkkel szemben. de attól még az tény marad, hogy vannak olyan helyek, ahova nappal sem tenném be a lábam. és ha esetleg mégis és neadjisten áthajtok egy kölyök széndarabon, akkor thaiföldig biztosan meg nem állok, mert ott helyben kicsontoznak.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
MrSealRD
veterán
válasz Agostino #17869 üzenetére
Félreérted...Én nem látom a rosszat benne...inkább annak a lehetőségét, hogy megugrott volna más irányba.
Az úgy törvényi szabályozások miatt pedig ettől úgy félnek minden fórumon mint a tűztől...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Dr.Zoo
őstag
Hűű gyerek, mi lett itt??? Wattafakk??
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Agostino
addikt
válasz MrSealRD #17871 üzenetére
arra gondolok az elfajulás alatt, hogy az itteni kollégákat nem habzó szájú gyűlölködőknek ismerem. egy ilyen történet itt vagy érdeklődés hiányában elmarad, vagy nyugis szinten megy tovább. a törvényi szabályos olyan, amilyen, nem vagyok jogász sem jogi szakember, ebben nem tudok állást foglalni : )
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
válasz radi8tor #17865 üzenetére
A vélemény különbségünk nem lehet akadálya egy vitának!
Bár amennyiben ezt Te feleslegesnek ítéled, valóban nehéz érdemit lefolytatni
Annyit azért leírnék, hogy nálam liberálisabb ember kevés akad. Én nagyon ugrok a PC viselkedés és vélemény nyilvánítás hiányára. Ugyanakkor azt is hiszem hogy mindenki képviselheti a véleményét. Amikor eléri a pontot ami már nem EU konform, akkor természetesen közbe kell lépni, de az Orwelli magasságok ostromlása ugyan akkora hiba mint amikor valaki nem a tartalommal hanem a csomagolással sért meg valakit
(#17875) radi8tor1: Én azért nem mennék el a túlkapás kifejezésig. Korai beavatkozásnak nevezném, ha már valahogy hivatkozni kell.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Dr.Zoo
őstag
Látom, látom...
(akkor ezekután a Mordor, és az Ork kifejezés is kerülendő? )(Szerk.: senki idegrendszerét nem akarom feszíteni, csupán a határokról érdeklődöm mély tisztelettel... )
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Melack
veterán
Egy kis macska, hogy jobb legyen a hangulat.
Én épp Scalzit olvasok
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Tim82
félisten
Én napok óta hurcolok magammal egy China Mieville-regényt, de még mindig nem kezdtem bele...
A könyvhéten kivágtam vagy 15k-t sci-fi-kre.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Mercutio_
félisten
válasz Petyyyyy #17882 üzenetére
Utazás a koponyám körül egész más jellegű, de nagyon jó
Dr. Zoo : Klasszikus, azon "nőttem fel" +akkori kozmosz fantasztikus könyvek +(meta) galaktikák
Tim82 : Az a baj, hogy manapság rengeteg könyv megjelenik , abból kiszurni a jót... esetleg aki uptodare
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tim82
félisten
válasz Mercutio_ #17883 üzenetére
Mieville jó, afelől nincs semmi kétség, csak elszoktam a papírkönyvek olvasásától - vissza kellene állni.
Meg úgy általában se a Galaktika kiadója, se az Ad Astra nem ad ki szarokat.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dr.Zoo
őstag
Én pár évente a Svejket veszem elő, még gimiben az irodalom tanárom szoktatott rája, mindig találok vmi újat benne, amin sírva röhögök..
Ami komolyabb, az Merle: Mesterségem a Halál. Ajánlom mindenkinek..."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Tim82
félisten
válasz Melack #17885 üzenetére
Általában nincsen sok cserére felajánlható könyvem, de nem is értem, miért mondod.
-
don_peter
senior tag
Üdv srácok!
Ha valakit érdekel autóba PIN kódos biztonsági rendszer az jelezzen nekem.
Egy kis videó a témáról: DPTP AutoBlock 1.0
Azért jutott eszembe, mert én is mindig féltem, hogy ha leparkolok itt Pesten a ház elé akkor reggel mikor indulok valahová még be tudjak szállni az autómba.
Ez persze nem 100%-os védelem mert ügye trélerrel még mindig elvihető, de azért megnyugodtam mert megtettem mindent annak érdekében, hogy ahová leteszem ott is maradjon.
És ügye mindig a legjobb védekezés ilyen téren az egyedileg kiépített biztonsági rendszer.
Pár kép a kütyüről:Nem csak autóba ajánlom, felhasználási területei lehetnek: autó-indítás gátló, kapuajtónyitó, bejáratiajtónyitó, cégek vagy irodahelyiségek beléptető rendszere, széfek...stb.
Csak a képzeletünk szabhat határt.Saját fejlesztés és, ha igény van rá, tovább bővíthető fejleszthető.
Programról néhány mondat:
Nincs tiltás egyelőre, a PIN kód próbálkozások száma végtelen.
Indulásnál alaphelyzetbe áll fel a program, vagy is alap pin kód megadására reagál a hardver.
Ezt meg lehet változtatni bármire... Persze ehhez tudni kell a beállítások menetét.
Ha elfelejted a pin kódot akkor PUK kód megadásával lehet resetelni.
Itt is tudni kell, hogy a PUK kódot hogyan lehet megadni, milyen kombinációk után.
A bekötése egyénileg megvalósítható így nehéz 2 azonos hardvernél is kikövetkeztetni, hogy milyen elven működik a blokkolás.
Bármi kérdés van állok rendelkezésetekre.ui: a képeken és a videón a prototípus látható..
[ Szerkesztve ]
----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
DeFranco
nagyúr
válasz Dermesztő #4989 üzenetére
Előzmény: korrodál az ajtók alja, egy nagyon, de menthető, a többi kevésbé, plusz a két első sárvédő. Van még egy-két kisebb dolog de lényegtelen. Elmentem Kecskeméten egy szakihoz, maszek, háznál dolgozik, de rokon meg volt vele elégedve. Ránézésre nekem nem antipatikus, de nem is szimpatikus, nem volt meg a "szikra" de jobb híján végső esetben elvinném oda. Megnézte, jó, ő lakatol, lecsiszolja, "rozsda killer" stb. aztán megy a fényezőhöz, oszt-szoroz, 45k a vége. Az ajtókat le kell venni, mert külön viszi. Ezt mondjuk nagyon nem akarnám, mert utána franc tudja hogy szereli össze, kicsit félek tőle, amúgy sem 100% satisfaction, megkérdezem ezt a linkeltet, mit mond.
Megnézi, hú, hát ezt telibe kell fényezni, a ködölés nem munka, csak ha belenéz, akkor tudja megmondani hogy menthető-e a sárvédő, de valószínű. Ajtót megnézi. OK, akkor ezt ő így pacekba megmondja, hogy nem is vállalja, elemcsere. Mind a négy ajtóra, résben van a rozsda, be is ette magát, nem lesz tartós a javítás, ő ezt így el sem kezdi. Lököst is csináljuk meg (van ott egy kihajlott sarok, amit én úgy is hagynék szívem szerint, nem rozsdáll mert műanyag, nem érdekel, nem vészes amúgy.
Fényezés elemenként 25k, neki a munkadíja 40k, lökös javítás egy tizes, 98k így látatlanban ha minden jól megy. Csak a két sárvédő. Jelzem, hogy annyi van, hogy egy 200 Ft-os méretű részen felverte a kő a lakkot. Igaz korrodál kicsit, de ránézésre felületi.
Hátsó ajtók sarkánál a küszöb le van pattanva mint a két oldalon, ezt eddig észre sem vettem, plusz pár hólyag is van rajta, OK, csináljuk meg mennyi lenne. Hát, lehet le lehet ködölni, ha nem kell a tetőig felcsiszolni (!) ha lehet ködölni, az még 25k elemenkét.
Szumma 150k.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest